kawan2 followers tercayang

Wednesday, 27 July 2011

baju raya kami

hai3...lama sgguh rasanya x post entry...bizi la lately ni...huhuh...today...nk citer pasal pengalaman sy cr baju raya utk sy dan encik chenta ati <posa pon blom lg..tp sy dah sibuk2 cr baju raya..ngee>

1st time nih cr baju raya utk someone special...hahah...seblom2 nih slalu teman mama cari baju utk abah dan adik2 lelaki...tp kali nih sy menongkah arus <cewahhh...apa yg ditongkah pon xtau la..hahah> kali nih sy cari baju raya utk si dia lak
pnya la penat sbb color yg sy suka encik chenta ati xmo...dan opkos la color yg dia nk sy pulak x nk...seb bek la housemet sy pnya la sabar mengekor sy masuk satu butik ke satu butik cari baju kitorg...dan seb bek gak dia tau sy cerewet bila nk beli baju sgala bagai nih...jd xde la housemet sy nih merungut...lgpon seblom shoping time td dah kna payung ngan pizza...heheh

ntah brape kali la sy call encik amin a.k.a encik chenta ati sy tnya psl color yg sesuai...sampai td dah rasa xlarat dah nk cari baju...pnya la SUSAH...seb bek gak ari ni bkn bln posa lg...kalau x HARUS la sy moody kat situ gak sbb tension xdpt color baju yg nk dicari...huhu...pikir pnya pikir...mmg susah la kalau tuan empunya diri xde kat sini...mmg payah nk cari color baju yg dua2 belah pihak berkenan dan bersetuju...moral of da story...both of us kna ada skali time beli baju nih kalau nk sedondon dan seboria...

pas tiga empat kali tawaf butik itu dan butik ini...last skali sy decide amik color maroon..tu pon rasa cam dah ke purple dah color baju kitorg...call encik chenta ati...dan rasanya dia pon dah mls nk layan call sy...sy bgtau dia sy pilih maroon...pas dah dpt baju mlayu dia baru la sy cari baju sy...pheuww...mmg penat dan challenging betoi la...seb bek la sy dpt gak cari baju kurung warna ala2 maroon..mmg sedondon la di pagi raya nanti w/pon nanti sy beraya di Perak dan encik chenta ati di Labuan...finally...baju mlayu teluk belanga for him and baju kurung moden for me...lega bila dah setel... <perghhh...bajet cam cari baju kawen je...padahal baju raya je pon>

ikutkan encik chenta ati sy td...dia suh survey2 dulu...tp ikutkan sy yg pemalas nk p shoping dua tiga kali di tempat yg sama nih mmg sy terus beli je...bkn apa...nanti bila2 sy p lg skali mmg la baju yg sy nk tu MESTI dah abes atau dah xde size sy..jd nk senangkan ati dan juga senangkan diri sendiri...terus je sy BELI, BAYAR dan BLAH...pasni xyah nk serabutkan tali usus pikir psl baju raya dah

~ baju yg sy beli kat Melaka utk encik chenta ati dan sy ~

~ baju kurung moden for me...simple tp cute sbb ada sulam2 ~

~ baju melayu for him ~

~ baju raya both of us ~



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment