kawan2 followers tercayang

Tuesday, 25 October 2011

buku ABC

slm sume...

pe cer ari nih? hopefully sihat2 slalu okeh! well...ari nih sy cuti...syok!!! sgt2 syok sbb skola dpt cuti 2 ari utk deeparaya nih <bie sy keje lg ari nih..sedey :( kalau x buleh ajak dating kat skype> so bile cuti makanya masa utk surf intenet...blogwalking...stalking sana-sini...i love it a lot! hihih...dan hasilnya...tada....

 ~ so adorable ~

~ buku ABC yg dah siap...ngeee...comey sgt2! ~

comey kan buku ABC tu...hihih...ni la hasilnya bile rajin bebenor b'blogwalking kan...hahaha...bile dah nengok benda comey cenggini...mula la berangan itu dan ini...hahah...i want it! tp rasa cam x kreatif je nk wat cenggini...huhuh <alasan je tu...sbenornya pemalas> tp kan...rasanya lg syok kalau DIY...mesti lg best...lg excited dan mungkin buleh jd as for sentimental stuff for my kids nanti kan...hahah...gosh!!! berangan x abes2 sy nih kan...tp idea nih mmg "buleh tahan" kan...so sweet la...hihih...bile pikir2 blk pon...mcm buleh tahan lama je kan stuff cenggini...nk2 pulak kalau pandai jaga...turun-temurun kot my kids buleh guna nanti <bajet cam kedekut nk beli je kan!> hahah...tu pon kalau yg si kakak @ abg pandai jaga brg la kot...kalau x...nmpaknya ibu dia kna buat lg dan lg...hahah..kalau 10 kali beranak...10 kali la sy DIY buku ABC tu kan...mak aih!!! cam byk masa lak kan nk wat...hahah...karang x sempat nk layan hubby merajuk lak si dia kan <adoyai...mengarut2 je sy nih kan..hihih..gelak gatai>

pastu kan bile my kids dah besar panjang sy buleh la keeping brg mainan dorg tu so that buleh la tunjuk kat anak2 dorg pulak nanti kan...hahah...nk recycle pon buleh gak kot...hahah...mmg kedekut betoi la sy nih...ngeee...tp cam best la...nanti sy buleh tunjuk kat cucu sy nih la buku 1st yg mak ayah dorang baca smpai jadik pandai cam skarang nih...heheh <berangan lg! luku kepala kang br tau>

wah...berangan tu mmg best kan...tp tang nk buat tu yg cam mls je bunyinya...hahah...menurut owner blog yg buat buku ABC utk anak dia tu...mak aih..dekat setahun tu dia buat...giler gigihnya akak tu buat kan...mampu ke sy nk wat cenggitu nanti ek? kalau bie sy kasi moral support insyaAllah buleh kot...hahah...x pon paksa bie sy jahit gak...so ada la jugak hasil sentuhan dari si ayah kan...heheh...baru le semangat anak nk baca buku dan mengenal huruf kan!

k la...kalau korang nk tau kesah lebih lanjut psl buku tu korang buleh la p kat blog akak bibah tu ye <korang buleh klik kat pic atas tu..sy dah link ngan blog akak bibah> byk ilmu buleh dpt tau...kalau nk tggu sy review psl buku ABC anak sy...lambat lg la kot..nih kawen pon blom ag...kot celah mana nk kuar anaknya kan...hahah...sila abaikan okeh!


p/s: bie...sy x sabar nk hasilkan buku ABC utk anak kita...hahah...Adam's ABC Book...ngeee ^__^

~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment