kawan2 followers tercayang

Saturday, 1 October 2011

hikayat cinta kami - part II

 ~ I Love U bie..muah3 ~

slm sume..

as I promised before..ari nih sy nk updet kesah centa sy on hikayat cinta kami - part II..hahah..bajet cam artis lak kan siap ada part I part II sgala bagai..xkesah la..ni belog sy..sy punya suka la nk updet apa cerita pon kan..hahah

okeh...back to previous en3 hikayat cinta kami - part I..kat situ sy dah cerita camne sy buleh berkenalan ngan bie sy kan..heheh..jadik..en3 kali nih hikayat cinta kami - part II sy nk share cerita psl dating kitorg yg pertama <the very sweet memory for us>

alkesahnya...

masa tu beberapa ari lg nk raya...bie sy call bgtau yg raya nih mebi dia blk semenanjung..dan sy masa tu ya Allah betul ke nih..rs cam x caya je..tp tetap excited..senyum pon dah sampai ke telinga...bestnya !!! tp masa tu rasa cam nk marah gak kat bie sbb bgtau last minute..masa tu sy pikir mesti susahnya nk apply cuti..ntah nanti diapprove ke x cuti sy tu nanti...pastu tiket tren ada ke x lg sbb time tu mebi la warga2 kota dah bizi nk blk kan..geram2 ngan last minute pnya plan nih..tp alhamdulillah...agaknya mmg diizinkan pertemuan nih..so sy dpt gak cuti even last minute anta borang cuti kat kerani..hihihi..dan lg best sbb sy dpt tiket free sbb last minute adik sy blk ngan kwn dia..syukur2 <thanx mek dah>
kitorg decide nk jumpa kat KL sehari seblom bie sy blk Labuan..kebetulan tiket tren yg sy dpt free tu pon mmg kna ngan ari nk jumpa bie sy..alhamdulillah2..dipermudahkan sgala urusan..so pg tu sy sampai kl sentral lebih kurang kul 7 lebih..transit kat umah adik sy smpai ptg sbb bie sy smpai ptgnya..

dlm kul 5.15 camtu bie sy msj bgtau dia dah smpai kl sentral..masa tu jantung sy dup-dap dup-dap..hahah...nervous + malu..time tu gak rs cam nk blk Selama..hahah..apa punya perangai la kan..xjumpa gedik2 nk jumpa..bila dah nk jumpa takut2 le pulak..tp tu sume kenangan..hihih...1st time jumpa tu sy tggu bie sy kat kerusi yg org tggu tren nk p pantai timur..berdebar giler masa bie sy sampai dan duduk kat seblah sy..masa tu dlm ati "alamak..hensemnya mamat nih!!!"hahah..sy x bajet la bie sy sehensem mcm nih sbb masa tgk kat fesbuk pon muka dia manis2 je..org kata cukup sedap mata memandang..pastu time dok ckp ngan bie sy mmg sy x berani nk pandang muka dia..hahah..pakwe hensem sgt!! rs cam panas je muka..scene paling nk tergelak..bila bie sy sembang sambil nk tgk muka sy...tapi..sy pulak dan2 tu jugak la  jap sandar kat kerusi jap x sandar..MALU...ngeee

pastu kitorg terus p stesyen bas Pudu sbb kwn bie sy dah tggu dia kat sana..dr stesyen bas Pudu br le kitorg g Low-yat sbb bie sy nk beli henpon baru <jeles2 sbb sy pon nk beli henpon gak..cuma mek dah x bagi beli lg sbb dia nk beli kat opis dia>

destinasi terakhir kitorg aritu p LCCT..mula tu cam malu gak nk anta bie sy p LCCT...tp rasa cam xpuas lak kan dating <biasa la tu kan..kalau bg 10 ari dating non-stop pon rasa x puas gak..hahah>..dah le kejap je..hahah...then..sy ikut gak bie sy g LCCT dan lepak kat sana sampai dia nk blk Labuan..masa tu mmg spent time together2 la..org kata menghargai betoi la setiap masa yg ada tu..hahah..dah le time tu tgk jam cpt je masa berlalu...haishhh...rs cam nk stop kan waktu jap..huhuh...x sanggup nk berpisah !!! finally..."masa" tu mmg le jeles ngan kitorg..jap je masanya dah nk tiba...tp xde la sy tggu smpai bie sy naik flight..setengah jam seblom dia nk berlepas tu sy dah blk dulu..huwaaaa...sedey giler waktu tu..sy siap nangis2 lg dlm bas..hahah...emo giler rs cam xmo berpisah..

sampai kat umah adik sy masa tu pon sy rasa cam x semangat je..rasa cam "separuh jiwaku pergi"..hahah..pe cer nih?tp sungguh mmg x tipu..tu la yg sy rasa masa tu..teringat blk masa2 yg kitorg lalui sama2..

breakfast mcd pepagi kat LCCT..
lepak2 tggu mekdah amik kunci umah..
mkn2 kat stesyen bas Pudu...
jln2 cari henpon samsung si dia <henpon len xmo..nk samsung gak tu !!>

walaupon kejap je dpt spent masa sama2..tp kira okeh la tu drpd x jumpa langsung..yup...tu yg bie sy msj masa sy bgtau sy nangis kat dlm bas..betoi bie..w/pon kejap je kita jumpa..tp tu la kenangan paling indah yg kita dah lalui sama2 <hahah..ayat jiwang karat > rasa cam dunia nih kita yg punya je..hahah..punya excited dating sampai lupa nk snap gambar sama2...

p/s: bie bila nk blk sini lg?huhuh..rindu la nk jumpe!!! sy terkilan tau kita xde pon tangkap gambar sama2 masa tu..tu la kan..pnya excited dating !!!

en3 kali nih jiwang karatnya mmg super gaban..so kalau korang nk termuntah baca en3 nih sila2kan..xde sapa nk marah pon..hahah..sori gaya penceritaan yg mungkin agak m'bosankan..hahah..maap la sbb xbrape nk reti susun ayat ke apa ke sampai membuatkan korang pening dan sewaktu dgnnya...



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment