kawan2 followers tercayang

Monday, 3 October 2011

kesah tedi bear

assalamualaikum n hello peeps!!!

ari nih byk sgt masa yg ada sampai sy x tau nk wat apa...hahah..gila kentang pnya statement kan? padahal keje melambak2 je kat skola tu...cuma malas nk bwk blk umah je <nih praktis sesiap xmo bwk keje blk umah..kunun2 masa kat umah hanya utk femili je..hakhakhak>

kat skola td pon buang masa je ngan berfesbuking <sy x curi tulang tau...ari ni sy ada dua klas je..sila la jeles!!!> tp dat time xde le 24jam kan berfesbuk...ada gak ke sana dan ke mari siapkan pape keje yg patut...citer psl fesbuk...hm...rindu gak pd rumet sy...sempat gak la td berchit-chat ngan rumet sambil mengupdet cerita itu dan cerita ini...juga bergosip tentang itu dan juga ini <hahah...normal aktivity kan>

hahah...citer psl rumet sy nih...teringat pulak "penghuni" lain yg menceriakan bilik kami di bilik 301 blok D kolej guth3 UUM <skang nih kolej kediaman sy tu dah tuko nama jd DPP Sime Darby> makhluk2 comel nih jadi harta karun kesayangan sy dan rumet sejak semester 1 smpai la kitorg graduate...guess who???

tadaaaaa...


~ tedi nih mcm2 nama kitorg bg..ada nama amru, wanabean, N, B, cipun, dudu...yg len2 tu sy dah lupa la ~


meriah kan bilik kitorg ngan kehadiran insan2 istimewa nih...hihih...time sy ngan rumet sy p kuliah...makhluk2 comey ni lerr yg jaga bilik kitorg...masak, kemas bilik, sapu sampah <hahah..nmpak enau menipu kan??> okeh2...tedi2 nih sekadar penyeri je dan jugak jadik bantal peluk waktu nk tdo...skang nih mampu peluk bantal bucuk je la sbb dah x de tedi nk peluk...hahah...jom main teka2 nk x? sila teka yg mana sy pnya tedi bear??? 

hahah...kalau dah namanya pinkilicious tu opkos la tedi sy color pink kan...pastu ada la tersesat sekor tedi color coklat tulisan love kat tapak kaki dia tu <import from Thailand gitu> tedi coklat tu rumet sy ckp tedi xde bulu <hahah...mmg betoi pon sbb bdn dia licin je> sy pon dah lupa nama tedi2 bear sy...agpon...skang nih tedi2 bear nih dah x de ngan sy...sume dah selamat disedekah kat sepupu sy yg kecik2...bkn xmo simpan sendiri...tp tu sume kenangan2 lama...simpan lama2 karang buleh berhujan air mata lak <xmo2...kesah lama biar la terbenam kat tasik guth3 tu...since dah tinggalkan UUM...biar le semua tu ditinggalkan kat sana>...huhuh...okeh...tedi pink paling besaq import from Padang Besaq tu dah selamat pon jadik harta si kecik Eka & Danial...begitu jugak ngan tedi coklat mai dari Thailand tu...dah lunyai gamaknya dikuda2 dek bdk berdua tu <nasib la cik tedi...sy xmo amik tau dah...FULLSTOP> pastu tedi pink yg kecik ckit tu import from Kulim...hahah...tedi tu adik sy bg masa besday sy yg ke 22 kalau x silap...tedi pink kecik tu bulu dia kerinting2...hahah...sama geng ngan tedi rumet sy yg color biru tu...skang nih tedi tu masih selamat kat umah Kulim sbb adik sy x benarkan sy sedekah kat sapa2...next...tedi yg xde kat tempat kejadian <dalam gambar> tedi katak pink sy...tedi yg sy beli sendiri masa pesta konvo UUM dulu <thn jojie n da gang grad> satu2nya tedi yg paling sy syg sbb beli pakai duit sendiri kan...wajib la syg kan...pastu sgt comel sbb dia sekor katak yg berwarna pink pakai mortar board kat atas kepala...hahah...tp tedi tu ntah kat mana sy campak pon sy x ingat...mebi masih selamat di Kulim...dan mebi jugak dah selamat disambar oleh si Eka & Danial...

dan yg selebihnya tu tedi rumet sy cik Dyana Daud...rasanya rumet sy still simpan ag kot tedi2 tu...ntah2 dah makin bertambah kot koleksi tedi bear dia...cik Ninie??? hahah...rindu gak nk peluk tedi bear...tp apakan daya...daku dah x de tedi bear...huhuh...anyone kat luar sana...sy nk tedi bear satu please!!!

~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment