kawan2 followers tercayang

Wednesday, 5 October 2011

kisah dongeng


skang nih buleh dikatakan tetiap ari lagu "kisah dongeng" nih kuar kat radio kan...mula2 tu sy x paham gak lagu nih pasal apa...apa yg kisah dongengnya kan...pastu sbb nk tau gak pe benda kisah dongengnya tu...maka blk umah je excited le gugel2 kat tenet cari lirik lagu nih...bila dah jumpe lirik terus je jatuh ati tgkap cinta leleh kat lagu nih...siap download pastu main tiap masa lg...hahah...

tp kan...actually seblom tgk lirik dia pon sy dah jatuh ati ngan lagu nih...nk2 lg tetiap ari dgr kat radio suria fm s/ada masa nk p skola atau masa blk skola...rasa cam ada kena mengena je ngan diri sendiri...yeahhh...betoi x tipu pnya...

yup...mmg sy akui diri sy x sempurna...cantik pon x...biasa2 je...tp syukur alhamdulillah sbb Allah bg cukup sifat kat sy...yup...physically mmg sempurna segala anggota...ada sepasang mata yg x bulat sgt dan x sepet sgt yg buleh sy guna utk tgk kehidupan nih...ada sepasang tgn dan kaki yg buleh sy guna utk wat kebaikan dan berjln2 kat bumi Allah nih...ada akal fikiran yg sihat smpai buleh hadiahkan segulung diploma dan ijazah utk mama abah sy...ada hidung yg x brape mancung utk bernafas dan menghirup udara kat alam maya nih...hmmm...pendek kata...kelahiran sy kat dunia nih xde cacat celanya...terima kasih ya Allah...

jadi...even sy x cantik mcm model2 dan jugak ratu cantik kat luar sana tu..tp...sy bangga ngan diri sy...sy bangga dilahirkan sebegini...sbb...w/pon sy x cantik physically...tp...ada sisi lain yg mencantikkan diri sy...kerana setiap ciptaan Allah tu kan cantik2 belaka..

eh jap...tp pe kena mengena lagu "kisah dongeng" nih dgn phrase cantik ke x cantik nih?hmmm...camne nk explain ek?stuck le pulak...hohoh...speechless jap...

okeh...cam sy ckp td...lagu nih mmg rasa cam ada kena mengena ngan sy...alkesahnya...jom kita review je la  lirik lagu nih...

ku sedar ku x seberapa
jika dibanding mereka
yg jauh lebih megah dari diri ini

apa yg mampu ku berhias
hanyalah hati yg ikhlas
terpendam simpan utk dia yg sudi

yup...sy mmg gadis biasa je...cantik pon x...kaya pon x...even sy x cantik paras rupa..tp sy cuba cantikkan diri sy ngan benda lain...contohnya hormat org yg lebih tua...sopan santun <hohoh..masuk bakul angkat sendiri dah nih> ikhlas berkawan...sygkan femili sy...si dia sy...kwn2 sy...jadi...xde la nanti kuar pulakkan statement maut cam nih "udah le ghope pon x cantik...perangai pulak huduh yg amat" x sanggup gitu nk dgr kalau org ckp kat diri sendiri kan...7 keturunan pon x buleh nk padam rs malu tu kan bila org label diri kita cenggitu kan...jadik kwn2...walau kita x cantik tp ati mesti cantik babe...baru org suka kan kan kan

mencintai aku dgn seadanya
mencintai aku bukan kerana rupa
dalam waktu sedu
dalam waktu hiba
ku harapkan dia rela

mencintai aku dgn seadanya
sanggup menerima insan x sempurna
atau mungkin cinta sebegitu hanya
kisah dongeng saja

belum pernah ku merasakan 
dipeluk dlm dakapan
eratnya melindungi jiwa rapuh ini
sanubariku memerlukan
kehadiran seorang teman
tulus mencurah kasih sepenuh hati
part yg nih mmg sy terharu sgt2..touching gile..bila stacy nyanyi part nih...sy teringat bie sy...terima kasih byk2 bie sbb mencintai diri sy seadanya...pastu kan sy nih sensitif, kuat merajuk dan cepat kecik ati...tp bie sabar je layan kerenah sy kan...bie terima je "ketaksempurnaan" sy nih <sob3...huwaaaa...terharu dan nk nangis> sampai la saat nih pon bie x pernah merungut2 w/pon sejak dua menjak nih sy dah makin kuat merajuk...malah bie ikhlas terima diri sy seadanya...sy mintak maaf byk2 bie sbb slalu je wat bie susah ati...sedangkan bie slalu je cuba bahagiakan sy...huhuh...paling sweet bila bie ckp walau apa pon yg terjadi kita x kan berpisah...huwaaa...lg la sy sedey...kat blog sy nih sy nk janji ngan bie walau apa jua dugaan yg dtg sy x kan tggalkan bie...hanya maut je yg dpt pisahkan kita...insyaAllah...smpai hujung nyawa sy...sy akan cintakan bie...

hohoh...jiwang besi karat la pulakkan en3 sy kali nih...kunun2 nk review lirik lagu kan...skali pi review ati sendiri le pulak...huhuh...pape pon...lagu stacy nih mmg best...i like berjuta2 bintang di langit...dan konklusinya...cinta sy dan bie sy bukan sekadar kisah dongeng!!! smoga Allah swt memberkati dan merahmati hubungan kami...serta memanjangkan jodoh kami...aminn

~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment