kawan2 followers tercayang

Sunday, 23 October 2011

sy rindu bie sy

dah makin parah pulak keadaan sy skang nih...tiap masa...tiap saat...tiap detik...tiap ketika asik rindu bie sy je..hihih...dah gatai bebenor nih <alahai omak..cepat2 la kawenkan den..ngee> padahalnya tiap ari mesej2...tiap ari calling2...tiap ari jugak b'skype-ing2...tp still rindu2an lg...

nih baru b'cintan-cintun...agaknya kalau dah kawen nanti camne la pulakkan...udah le nanti pas kawen konpem le akan dok b'jauhan jap seblom sy nk dpt transfer ke Labuan sinun...alahai...mau nangis tiap2 ari rindu kat bie sy nanti...huhuh

time b'cintan-cintun nih dok jauh2 kira okeh la lagi...org kata makin jauh makin rindu...tp kalau dah kawen dok jauh2 gak mmg seksa la kan <syg isteri tinggal2kan...sy X SETUJU okeh!> hopefully nanti Allah swt permudahkan segala urusan kami nanti...aminnn ya rabbal-alamin

tp nanti kalau dah dok b'sama pon mesti rindu2an gak...time tu mesti x sabar nk blk skola...haisssh...susah la cenggini...pastu bie sy ckp nanti kalau dia kna p kursus...sy kna tggal sorg2...huhuh...kalau kursusnya kejap xpe gak...nih 3 bln tahu! pastu kat semenanjung lak tu...maknanya masa tu nanti 3 bln sy akan dok sorg2 kat Labuan...x sanggup rasanya kot! tp apa buleh buat kan...x kan la sy x bg bie sy p kursus lak kan...nanti org ckp sy queen control lak...huhuh...agi pon kang kalau bie sy x p kursus x dpt la bie sy nk naik pangkat kan <sy bkn giler pangkat okeh! sy cuma nk bie sy berjaya dlm karier dia...suami diutamakan okeh!!!> 

bie...pe kata bie p kursus time sy dekat2 nk deliver baby ke...lagi pon nanti kan bie nk suh sy deliver baby kat kg kan...bie lak kna kursus kat ipoh kan...hmmm...ipoh ngan selama tu kan dah dekat...nanti senang la sbb sy x kena dok sorg2 kat Labuan...pastu bila weekend bie pon buleh slalu2 blk umah tgk sy dan baby kita...hahah...okeh x bie? <erk! cam da kawen lak kan...hahah...sila abaikan okeh...nih planning utk masa depan b'sama nih..hahah>


Sekalipun cinta telah ku uraikan,
dan ku jelaskan panjang lebar,
namun jika cita kudatangi,
aku jadi malu pada keteranganku sendiri...

meskipun lidahku telah mampu menguraikan,
namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya..

kata-kata pecah berkeping-keping,
begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta,
akal terbaring tak berdaya,
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan..

~ dipetik dari filem Ketika Cinta Bertasbih ~

x tau pe motip letak puisi nih...heheh...tp sy suka puisi nih...mungkin puisi nih x de kena mengena ngan en3 yg sy tulis nih...tp sy nk letak gak..ngeee

p/s: bie.. i love u syg...muahh3


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment