kawan2 followers tercayang

Saturday, 19 November 2011

review #1 DIY projek

assalamualaikum semua!!!

okeh...ari nih sy nk review psl DIY project sy nih...hihih...dah lama peram citer nih...x mampu nk sorok2 lg dari uols...hihih...lgpon...bie sy pon da tau psl projek nih...makanya tiada rahsia-mahsia lg la kan...heheh

before nih sy dah announce psl nk wat #1 DIY Projek nih <tgk sini ye> alhamdulillah akhirnya dpt gak siapkan DIY nih...sape2 yg terperasan...en3 seblom2 nih sumenya berkaitan ngan DIY nih la...tu yg sampai timbul mcm2 tajuk en3 like c.o.u.n.t.d.o.w.n , bila kesilapan itu tak disengajakan ngan countdown : debaran berakhir

ya...debaran mmg da berakhir...tu psl la boley wat posting review #1 DIY Projek nih...hihih...cam seblom nih sy da citer betapa susahnya sy nk carik adiah utk bie sy nih smpai leh tercetus idea nk wat DIY...tp dlm en3 tu sy x mention brg yg sy nk bg kan <brg yg leh dekatkan sy ngan bie> saja time tu kasik surprise ckit kat uols...hihih...fuhhh...mukadimah punya la panjang berjela...tp main pointnya xdo lg nih...kihkihkih...sabaq no...

drum roll please!!!!
.......
.......
.......


 ~ handmade pillow by myself ~

hah...nih la #1 DIY projek sy...special utk bie sy...hihih...cantik x? cepat ckp cantik! kalau x sy merajuk <hahah...ayat mau penampaq nih> puas pikir nk kasik adiah apa time tu smpai la akhirnya siap gak pillow comey nih...bile dah siap tu...alahai rasa bahagia sgt2...hahah...paling x tahan sempat gak tido sambil peluk2 utk satu mlm seblom pillow nih terbang ke Labuan...ngeeee

nape pic manchester united ngan couple doodle? hahaha...korang pon boley agak sendiri kan jawapan dia...yup...bie sy peminat man u okeh...sama cam sy gak <dulu la masa ada Beckham..skang sy peminat Harimau Malaya...aummmm> jadik bila da tau bie sy nih minat ngan man u tu pasal la sy wat bantal ada logo man u nih...hihih...time wat tu xdak pikir apa pon selain drpd pikir nk gembirakan ati bie sy :)

pastu yg couple doodle kat another side tu saja sy buh gak kat pillow tu sbb xmo nmpak kosong...tu pon jenuh gak pikir nk letak apa bg nmpak fancy <fancy la sgt kan...hihih> smpai la sy terskodeng blog twin yg kreatip nih <ada masa korang terjah sini okeh> cantik sgt k-pop keychain yg twin nih buat...tu yg dtg idea nk wat cenggitu gak tp kat pillow ni la kan...x kan nk wat kat keychain kot...hihih...tp...haisssh...ada lg problem yg len...sy x reti nk melukis...puas gak la godek2 pakai paint ngan paintTool SAI kunun2 nk wat doodle sendiri...tp dah nama pon tgn keras x berseni...hampeh je...x dan jadik doodle pon ntah camno boley lak dia transform jadik org lidi doodle sy tu...hek eleh...what the....

then...google-ing lg smpai la akhirnya terdrop by kat fizgraphic...hah...kat sini la sy amik couple doodle tu...print out...tekap atas kain felt...gunting...jahit tampal dan akhirnya siap...syukur gak sbb en.apit nih dia byk wat doodle free...korang pilih je mana yg berkenan...ni url blog en.apit http://www.fizgraphic.com ...so pada en.apit...thanx byk2...doodle yg en.apit wat byk tlg sy masa dok pikir hiasan tambahan utk handmade pillow nih...

~ sama x? ~

heheh...sama x pic couple doodle nih ngan handmade pillow sy? masa dah siap pillow nih rasa cam x caya je...so adorable gitu...tu psl sy ckp doodle en.apit nih mmg byk tlg sy...hihih...kalau x...mesti kosong je pillow utk bie sy tu...

k la uols...byk sgt sy menceceh utk posting kali nih...free2 nanti i'll update another stori k...babai sume...hepi holidays ya ^__^ tp sy x cuti pon...senin kena p skola...slasa rabu khamis lak induksi...pastu baru cuti T__T






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment