kawan2 followers tercayang

Wednesday, 1 February 2012

balada seorang awek yg keliru

assalamualaikum uols...

selamat bersiaran kembali...rindu sama cik ninie x? <cewah...tanya cenggitu bajet cam org kesah sgt la kan kalau ko ada atau xde..hahah> actually...bizi sgt2 la lately nih...almaklum la kan...baru bukak skola...keje menimbun2 smpai nk updet belog pon x sempat...mmg bizi mengalahkan PM la pulak...hoohoh

tajuk en3 ari nih mmg poyo ckit <ke poyo byk nih?sila korang jwb sendiri la> yeszzza...mmg tgh keliru pon skang nih even kekeliruan tu sbenornya dah menampakkan jln penyelesaian...yo la kan...setiap masalah mesti ada jln penyelesaiannya...tp diri sendiri nih mmg gatai bebenor la nk tambahkan kekeliruan yg sedia ada...sengaja mendilemakan diri sendiri dan jugak si dia...hohoh

bagaimana ya harus sy mulakan? okeh...alkesahnya begini...sy dan bie sy sbenarnya dah plan nk kawen thn nih...so...kitorg pon plan la nk bertunang bln 3 nih sbb kebetulan dia tgh kursus kat ipoh...kiranya senang la nk wat mjlis kitorg nih nanti...tup2 lain yg dirancang lain pulak yg Allah dah ttpkan utk future kitorg...

asalnya nk wat majlis tunang bakal bertukar jadik majlis tunang+nikah+kenduri...all in one makna kata...tp bkn bln 3 nanti la sbb xsempat kot...agipon encik askar sy nih nk kna lalui pelbagai prosedur b4 nk kawen...see...nmpak Allah permudahkan urusan kitorg....tp dlm ati sy nih cuak giler...takut sehhh...3 event nk wat serentak...terpikir dlm ati...sempat ke persiapan nk wat...udah la nanti bie sy kat labuan dan sy kat perak..camne nanti kalau ada masalah itu dan ini...dan dari situlah kekeliruan mula timbul...hohoh

why keliru? ya...sy slalu gak blogwalking kat b2b pnya belog...tgk dorang punya preparation n etc...rasa cam x cukup tgn je kan...kalau buleh sume benda nk kna pikir dan buat...bahasa mudahnya...nk wat preparation kawen pon dah x menang tgn dan bknnya satu keje yg mudah....inikan pulak kes sy yg nk wat sumenya serentak nih...pening cek oi bile pikir2 blk...

sy mmg siap merajuk lg ngan bie sy bile dia bgtau psl plan kitorg yg dah xbrape nk menjadi tu w/pon masa tu bknnya ada final decision lg sbb famili bie sy suh dia diskas dulu ngan famili sy...dan benda paling huduh sy pikir masa tu sy siap nk sepi-menyepi utk tempoh sebulan dua...makna kata xmo msj2 dan calling2 la time tu <sori bie...masa tu sy keliru...sgt2 keliru...lain yg dirancang lain lak yg nk jadik> tp seb bek bie sy sabar je layan kerenah sy yg masa tu rs cam dah bengong dan x betoi...dahsyat ooo penangan org x jadik nk tunang nih...hihih

finally...last week bie sy dtg umah n diskas ngan parent, tok dan tokwan sy...<yesss...after 5 bln x jumpa si dia...dpt gak jumpa n dating...hihih...> luckily famili sy setuju je ngan plan famili bie sy utk wat majlis tu serentak...mmg sempoi betoi la famili sy nih...dan2 tu gak both of famili calling, diskas ckit2 dan bg persetujuan...ya Allah! mmg sgt mudah kan kesahnya...syukur sgt2...tp...smpai skang nih sy masih x caya lg...dan kekeliruan tu masih bermaharajalela ya tuan2 dan puan2...ya...sesungguhnya mmg cik ninie masih keliru! keliru la wei x tau dari mana nk start wat preparation...any idea? any suggestion? please drop ur comment keh...babai n assalamualaikum...


p/s: bie sy ada kat ipoh rite now...kursus 3 bln...sy suke sgt2! 





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment