kawan2 followers tercayang

Monday, 6 February 2012

hikayat cinta kami - part III @ our love story

assalamualaikum uols...

hm...kalau seblom nih sy pernah post psl hikayat cinta kami-part I dan hikayat cinta kami - part II...skang nih nk continue ngan hikayat cinta kami part III - our love story....syok ooo citer psl cintan-cintun nih...heheh...

mlm td masa bie sy tgh layan bola MU vs Chelsea <bie sy MU fans sama cam sy gak> saja la sy kacau dia...kunun2 nk manja la...skali kureng dpt layanan la...hmm...kalau dah nama pon lelaki...kalau psl bola mmg priority dorang la kan...mula tu nk merajuk gak...tp pikir blk kalau merajuk pon x guna...nanti diri sendiri gak yg rugi...hahah...pastu x jadik la nk merajuk2...agipon rugi bill ooo kalau merajuk sbb bil tepon berjln gak even sy diam dan dia pon diam...

tp bile x jadik merajuk ada le bendanya yg sy wat utk alih perhatian si dia pd tv tu...heheh...tv-tv gak...tp sy nih encik bie kna layan gak...giler kejam kan!hahah...sabar je la kan...ngeee...pastu tgh dok pikir2 cari idea nk pay attention dari si dia tetiba terbukak la pulak yahoo.mail...pastu gatai lak tgn dok klik kat application yg conversation tu...mak aiii...jakun jap sbb xtau pon kat situ leh tgk blk apa yg kita pernah chatting kat ym...tetttttttt....i got it! heheh...senyum bertanduk la sbb dah ada idea nk tackle bie sy mlm td...hahah

sudahnya....mlm tadi kitorg refresh la blk camne kesah perkenalan kitorg...mmg gelak dan senyum je la bile kenang blk...syok sgt! indahnya perjalanan cinta kami smpai sy rasa cam nk bukukan je kesah cinta kitorg nih...hahah....bajet cam artis la pulakkan...start dari kawan maya kat ym smpai le jadik loving couple skang nih...dan x lama lg bakal menempuhi satu lg fasa baru dlm perhubungan kitorg...x sabar nk tggu detik tu...hopefully apa yg kami rancang berjalan dgn lancar nanti...ameeenn...

sepanjang 7 bln lebih sy kenal bie sy....dan 7 bln lebih gak kitorg bercinta...so far...xde lg la dok gado2 ganas smpai nk break ke apa ke...cuma...aritu la ada skali masa sy terbengong jap tetiba terkuar permintaan nk senyap sebln dua...tp masa tu x terniat pon nk wat camtu...cuma disbbkan rasa terkejut sbb apa yg diplan x menjadi...huhuh...rite now dah ok pon...alhamdulillah sbb bie sy sabar je layan kerenah sy dan x cepat melatah...n luckily masa tu sy cpt tersedar....bie...walau apa pon yg terjadi...insyaAllah pe yg sy request mlm tu sy xkan ulang blk...promise!

dan baru terperasan yg ada lg tarikh2 istimewa yg sy nk kna save the date...heheh...1st tarikh knl ngan bie sy pd 9 june 2011...masa tu puas dok pikir nk letak tarikh apa utk anniversary kitorg sbb sy xhengat tarikh 1st bie sy approach sy...hahah...tp semlm masa bie tnya pon sy ckp xmo la ubah tarikh anniversary...agipon...masa baru knl kat ym tu blom serius lg w/pon masa tu dlm ati mmg meronta2 nk knl lebey rapat lg dan rasa cam bakal serius ngan mamat nih <hahah...gatai> pastu 17 june 2011 bie sy mintak no.fon dan kitorg start calling2 gayut2...hahah...masa tu dah fall in love dah...merajuk2 pon dah pandai...heheh...dan finally...17 june 2011 tu la jadik tarikh anniversary kitorg....hihih...kalau tgk timeline mmg kejap sgt knl pastu terus couple...pastu dlm tempoh 7bln couple terus lak nk move on ke fasa berkawen...mmg sumenya cepat ekspress...hihih...tp kalau diingatkan blk...masa tu bie sy dah bg hint ckit2 time ym tu...masa tu sy pernah ckp kat bie sy yg sy kalau buleh xnk buang masa berchenta ngan org yg xmungkin jadi suami sy sbb sy dah penat nk chenta lama2 tp last skali apa pon xde...pastu bie sy ckp dia pon sama cam sy gak...heheh...sehati sejiwa la pulakkan...ececeh...tp alhamdulillah...mmg mudah la hubungan kitorg nih...nk2 pulak both of famili pon dah bg restu n xde masalah....insyaAllah...hubungan kitorg akan diikat ujung thn nih dgn ikatan yg halal...smoga sumenya berjln ngan lancar dan Allah swt permudahkan lg urusan kami utk membina masjid dan baiti jannati....ameeennn


tu la serba ckit kesah chenta kami...heheh...ni la kot harta yg ada utk tatapan anak cucu cicit kami masa akan dtg camne permulaan hubungan kitorg...ngeeee...

p/s: rindu sgguh la kat incik badrul amin...bie...bile nk dtg umah tok lg nih?hihih





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment