kawan2 followers tercayang

Friday, 4 May 2012

idea utk doorgift

assalamualikum darlings n peeps...

hurm...wassup today? heheh...speaking london pulak! bajet gud-gud la tu...hahah...ari nih x tau nk citer apa kat belog nih...wordless friday leh x? ngeh3...haipp...mana leh...kan dah kata wordless wednesday je...apadaaaa...

k la...ari nih pe kata kita jln2 cuci mata...tp bkn jln2 kosong beb...jln2 carik idea...heheh...bkn pe...mana tau nanti leh dpt idea utk majlis sendiri kan...ehhhh...majlis apa? idea apa? 

masa tgh dok terpikir2 nk tulis apa utk en3 ari nih tetiba terasa cam nk review belog b2b...gediks la kunun2 nih nk survey tgk pe yg b2b & ex-b2b wat utk majlis dorang...agipon nmpak meriah dan glemer je benda yg dorang wat w/pon DIY ataupon under bajet...

jadik...first2 kita tgk pe idea yg kita leh dpt utk kasik buah tgn kat org yg dtg ke majlis kita...panjang citenya...doorgift utk para tetamu la...lets cekidaut 

ermmm...cik ninie bekenan sgt ngan idea botol jar nih...nmpak simple sgt...jadik x yah nk pening2 kepala kan...hasilnya pon cantik tertarik kau mmg da bomb la! x caya? scroll ke bwh...

~ source: belog kina ~

~ source: belog kina lg ~

dua contoh kat atas tu sy amik kat belog kina...simple tp cantik dan ekslusif...hohoh...best gak kalau dpt wat doorgift cenggini...pernah gak bgtau kat mama cik ninie ttg idea nih...mama okeh je...xde masalah...cuma tggal nk pikir nk letak apa kat dlm botol jar nih kan...aisehman...bab pikir2 nih yg cik ninie mls sgt2! sapa nk tolong pikir utk cik ninie? i kasik hadiah lima ploh sen....hikhikhik

ekceli mmg stakat nih cik ninie rasa tu je la kot idea terbaik yg mampu dipikirkan...mls beb nk pening2 kepala pikir psl benda alah nih...tp dlm xmo dok pikir2 tu kna pikir gak kan...heheh...leh x i bg bunga telur je utk tetamu yg dtg? agipon i kan pengantin bajet...cian kai i nih...sobsobsob...

hurmmm...pilihan kat tgn memasing kan...tp since dah niat nk sedekah utk tetamu yg dtg...x slh kot kalau kita nk bg doorgift yg ada value kan...paling penting...bior la affordable kan ngan bajet kita...jadik...cik ninie bulatkan tekad <ecehhh> nk kasik gak doorgift utk tetamu2 cik ninie nanti....dan opkos la nanti nk guna botol jar cam kina pnya gak...tp isinya bkn cookies la...cik ninie mana la reti wat benda alah tu...agipon mls lerr...hahah

makanya...dlm botol jar tu nanti mebi la cik ninie akan isi dgn...

~ BISKUT ISING ~

~ source: gugel image ~

biskut ising nih glemer gilos masa cik ninie kecik2 dulu...suka sgt mkn! tp bkn mkn biskut dia...sebok bebenor mkn gula dia tu smpaikan kalau bukak balang msti tggal biskut tu je terkodek2 sorang2...ising dia? hahah...dah abes cik ninie kebas...jadik mebi kalau letak biskut nih dlm botol jar tu mesti nmpak comey kan utk bg kat tetamu...manis je cam i nih...hihih

tp kan...idea nih sbenarnya ada seorg ex-b2b dah wat...baru terperasan masa gugel2 td...xpe la kan...sbb kenduri lain2...hikhik...ala...small matter je tu...ye x? nk tgk x camne hasilnya bile biskut ising yg comey tu kita letak dlm botol jar...jeng-jeng-jeng

 ~ source : belog Asz Miza ~

sgt mabeles lg comey kan...hihih...suka sgt ngan idea nih...tunjuk2 kat mama cik ninie dan opkos la mama i setuju uols...ohhhh...x sabaqnya nk wat projek nih! ops...eksaited suda...heheh

beside idea biskut ising tu ekceli ada gak idea lain yg terlintas kat kepala cik ninie nih...rasa cam nk bg doorgift botol jar yg berisi ngan benda alah nih...apakah dia?

APAM DOTDOT COMEY

~ source: apamdotdot ~

comey kan kalau apam dotdot yg bermcm2 corak nih jadik doorgift...tp cik ninie x reti nk wat...heheh...kalau nk gak jadikkan apamdotdot nih sbagai doorgift kna pujuk akak sepupu cik ninie wat kan le...sbb dia mmg wat apam dotdot utk dijual...apamdotdot kat atas tu hasil keje akak sepupu cik ninie le...kalau nk order klik je kat apamdotdot tu...cik ninie dah tolong link kan...heheh...erm...apam dotdot nih cik ninie penah bg sbagai hantaran utk incik tunang...pastu siap oder lg utk incik tunang bwk blk labuan aritu sbb incik tunang suka sgt ngan apam dotdot...heheh

k la uols...dah panjang bebenor en3 ari nih cik ninie taip...kang penat cik ninie taip panjang2 korang mls baca lak...hihih...stop dulu la ye...agipon nk packing brg ckit...mlm nih fly ke labuan...heheh...eh slh...fly ke kl...sok nk p beli baju...p pesta buku ngan amik si hitam my new baby!

babai uols...have a nice weekend






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment