kawan2 followers tercayang

Monday, 28 May 2012

sinar di ujung jalan

assalamualaikum uolsss...

ari nih cam semangat ckit nk citer psl kawen2...hehehe...seblom2 nih bknnya x semangat tp xtau apa kebenda nk citer..

skang nih cam dah nmpak la cahaya di ujung jln...ecehhh...seblom nih kabur je xtau apa pilihan yg cik ninie ada...huhuh...sedey wehhh...nk kawen tp umah kecik & susah nk wat kenduri...bkn la cik ninie x bersyukur & nk demand lebih2...sbb nanti org akan ckp "ala...dok umah flat pon boley apa wat kenduri"...tp pd cik ninie...cik ninie nk bg keselesaan utk sume org baik pd ahli kuarga...sanak sedara & jugak jemputan yg dtg...

tu psl umah femili kat kulim terpaksa direject awal2...ye la...umah kecik je...biasa ar kan umah kos murah besaq mana sgt la keluasannya...sedangkan kalau kitorg 6 beradik blk berkumpul time cuti pon dah rasa panas ngan rimas sbb sempit...apatah lg nk wat majlis yg melibatkan acara kenduri-kendara kan...

mula2 tu cik ninie ingatkan sempat la nk wat umah kat kg serdang...tp...bile terjadik masalah yg x disangka2...tup2 plan nk wat kenduri kat umah sendiri di kg serdang x menjadik la pulak...pening sgt2 bile pikir masalah yg tiba2 dtg...masa lak mcm da makin suntuk...kenduri nk wat awal nov...tp apa pon x decide lg...kat skola org asik tnya2 da survey ke baju pengantin, pelamin & etc...pening wehhh...kdg2 cik ninie rasa sedey dan nangis sorg2...nape la mcm byk sgt dugaan yg dtg...bila org tnya preparation nk kawen cik ninie hanya mampu tersenyum tawar...huhuh...dlm ati wa nangis tau!

smpai le semlm tetiba dtg idea nk wat kat umah tok perak...ekceli penah gak terpikir nk wat kat umah tok perak utk kenduri kawen cik ninie nanti...tp sbb masa bertunang aritu kecik ati ngan mak sedara x bg pinjam bilik dia <tunang aritu wat kat umah tok perak>...jadik hajat nk wat kat umah tok perak direject lerr oleh diri sendiri...pikir2 baik wat kat umah sendiri...tp tu la...kita hanya mampu merancang...Tuhan jua yg menentukan...pas loan cik ninie utk wat umah diapproved oleh pihak bank...tetiba timbul lak psl isu tanah yg cik ninie nk wat umah tu...tension sgt2...dari semangat nk wat umah terus jadik tawaq ati...pastu terus ckp ngan abah kita carik tanah lain je...mls da nk rebut2 tanah sekangkang kera tu...lantak kat depa la nk faraid ke apa ke...nanti mati xcukup tanah kubuq baru padan muka depa...mmg sakit ati sgt2! tp pasrah je la...bkn rezki kitorg nk wat umah kat tanah tu w/pon mmg tanah tu tanah abah...tp dah dasar org tamak mmg xleh nk kata apa la...tanah hak kita pon dia sebok gak nk amik...lantak ar...mati nanti sendiri mau ingat arrr...hohoh

td blk kg tok perak...bincang2 ngan tok perak psl nk wat kenduri kat umah tok perak...tp nanti nk tambah dua bilik kat umah tok perak...satu bilik utk cik ninie dan satu bilik lg utk adik2 cik ninie...at least pas nih kalau blk umah tok perak kitorg dah ada bilik sendiri...kalau nk wat majlis pape pon x de la nk mengharap bilik makcik yg kedekut nk bg pinjam bilik dia...

 pasnih mesti cik ninie akan bersemangat utk share ngan uols sume psl persiapan kawen cik ninie yg tinggal x smpai 6 bln je lg..heheh...sila nantikan ye...



nota kecik: insyaAllah...kenduri cik ninie nanti bakal dibuat di umah tok kat perak...hopefully sume akan berjln dgn lancar...and now...baru rasa semangat nk wat persiapan kawen...heheh...




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment