kawan2 followers tercayang

Wednesday, 20 June 2012

baju pengantin color masam


assalamualaikum uols....

see...betoi x cik ninie ckp nanti tiap2 ari cik ninie eksaited citer psl kawen...hahah...ari nih masih mode gedix2 nk kawen...jadik kita tgk pe lg plan cik ninie utk projek kawen a.k.a  fairytale wedding in the making...

ari nih kita citer psl baju pengantin yg ikut trend skang...org kata trend terkini 2012/2013...hahah...seblom nih mmg plan nk wat color pink + purple utk tema kenduri...jadik semlm masa p butik kak shida dia ada tnya psl color tema...jadik cik ninie bgtau nk color pink utk baju resepsi nanti...pastu kak shida ckp color pink belacan sesuei utk kulit cik ninie...b4 nih terpikir gak nk color pink belacan tp ingatkan xsesuei ngan kulit...maklum la kulit nih pon xpernahnya nk cerah...semedang je gelap gelita...hahah...jadik tp since MUA dah ckp sesuei ngan cik ninie...so mcm nk amik color pink belacan la...heheh...nk2 pulak color pink belacan nih cam masam2 ckit kan...hahah...dan lg tambah yakin nk amik color pink belacan nih pas baca blog jumie psl warna pilihan 2012/2013

masa kat butik semlm kak shida pon suh cik ninie try tiga pasang baju pengantin...perghhhh...1st time wa ckp sama lu leh catat kat segmen ari ini dlm sejarah yg wa pakai baju pengantin okeh! eksaited giler time tuhhh...hahah...tp kan...mak aihh....betoi2 la sendat baju2 itu...bile cik ninie pakai dah jadik mcm sarung nangka lak...huhuh...so moralnya kena diet...diet...dan diet....haishhhh...mls betoi...tp malu sgt semlm sbb bonjol2 lemak nmpak terserlah jek masa cuba2 baju kawen tu...hahah...apa nk buat....bdn nih mcm xmo berkompromi ngan tuan dia...puas dah cik ninie pantang mkn nasik kat skola...tp bdn nih ttp gak nk membesar bagaikan juara...berat pon xmo turun2...dok statik kat angka 67kg tu jugak...adoyai...mmg sedey arrrr...nama jek cikgu PJK tp xkurus2 gak...hohoh

okeh...berbalik psl baju yg dah cik ninie cuba tu...hmmmm...mmg santeq...tp rasa cam kureng berkenan ckit ngan design dia sbb dah tertinggal beberapa ratus meter ke belakang ngan tema fairytale cik ninie...hahah...pendek kata warna dah okeh tp design tu rs cam perlu ditukaq 100%...so skang tgh carik design2 yg sesuai utk baju kawen nanti since kak shida ckp buleh jek kalau nk tukaq wat baju baru...jadik cik ninie rasa pe salahnya kalau kita wat jek design yg baru utk kepuasan diri sendirik kan...heheh

since dah nk wat baju baru...jadik cik ninie pon gugel2 la kat tenet utk tgk design yg leh match ngan tema fairytale nih...jom kita tgk sama2


~ source: Anggun Mempelai ~

cik ninie berkenan sgguh ngan baju nih...pink belacan + silver...cantek dan simple tp dlm masa yg sama nmpak mewah dan eksklusif....beading dia pon lawa jek...xserabut dan nmpak comey sgt2...hahah...adakah baju nih akan jadik sumber inspirasi baju cik ninie utk fairytale wedding nanti? stay tuned okeh...


~ source: x dpt dikenal pasti sbb pic nih pon dah diedit...huhu ~

ekceli baju ala2 gaun kat atas nih mmg lawa...baju versi kembang semangkuk kat pinggang nih mmg sesuai utk org yg mcm bdn cik ninie yg ala2 buah pear nih...hahah...buleh tutup pinggul yg lebar dan besaq gitu....tp kalau cik ninie nih tinggi mcm model mungkin la nmpak sesuai nk gayakan baju nih...nih ketinggian pon sedang2 ukuran wanita asia jek....hahah...so buleh berangan jek kot...tp nanti nk tunjuk gak design nih kat kak shida....mana tau kot2 buleh go on...heheh


~ source: gugel image ~

baju yg super duper gojes nih mesti korang kenal kan...masa dato' ct kawen dulu...mmg cik ninie pon berkenan gak ngan baju pengantin dia...siap berangan2 lg time tu...hahah...kalau baju nih mmg sesuai giler ar ngan tema fairytale itu...buleh ke nk tempah design cenggini ek? sudah jatuh ati jatuh chenta dah nih...heheh


~ source: gugel image ~

last but not least...baju pengantin Adelia artis Indonesia tu...simple tp elegen...kalau dah sume2 baju kat atas tailor x leh nk wat...mungkin baju yg simple nih la kot pilihan terakhir cik ninie...ahaksss


p/s: mana yg korang rasa paling santeq...anggun dan menawan...








~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment