kawan2 followers tercayang

Friday, 1 June 2012

brown paper for goodies bag


slm uols..

ke udara lg ari nih...ewah2...mentang2 cuti skola...rajin sgguh2 cik ninie hapdet belog kan...ekceli...smenjak dah ada sinar di ujung jalan nih smakin kerap tau cik ninie dok skodeng belog2 b2b dan mantan b2b...mesti la kna rajin kan diri sbb majlis kawen cik ninie nanti cik ninie yg kna urus sendiri...sob sob sob...tp xpe...cik ninie anggap tu sume sbagai cabran as long as diri nih masih mampu menghadapinya dgn senyuman...aja2 fighting utk diri sendiri...heheh

so utk projek yg pertama nih...kita tgk benda yg paling basic la kot...guess what?

hohoho...paper bag ataupon beg kertas...penting nih utk masukkan doorgift wat para tetamu jemputan...oleh kerana sedar diri yg kita nih cume pengantin bajet...jadik paper bag nanti xde la nk berangan amik yg bling2 atau vogue2 kan...yg biasa2 aja udah la kan...pastu nanti kita mekap2 la kasi santeq sama itu beg kan...heheh

so utk merealisasikan impian yg setinggi gunung ledang nih...maka cik ninie pon dgn penuh smangat survey2 la kat belog b2b utk carik idea...hurmmm...hasilnya mmg not bad la sbb mmg sgguh santeq bile kita berDIY ngan paper bag sgala bagai nih...

jom kita tgk sama2 hasil usaha gigih b2b-b2b yg menggunakan/menghias paper bag dgn daya kreativiti masing2...ops...seblom lupa cik ninie nk remind kat korang yg fokus dan pencarian cik ninie hanyalah berkisar ttg pggunaan brown/white paper bag sahaja okeh...nanti2 jap lg pas tunjuk hasil comey paper2 bag tu baru cik ninie bgtau kat korang katne korang leh dpt paper bag yg murah tp berbaloi2 tu ye..


 hasil pertama



b2b belog non cinderella story kat atas tu ialah cik lijah...so ngan kreativiti yg beliau ada...beliau telah menDIY paper bag tu jadik santeq cam gambar kat atas tu...lukis2 gambar kat lappy pastu print je kat paper bag...dan hasilnya mmg awesome la...nmpak sama je cam paper bag yg mahal2 kat pasaran tu...tp nmpak ekslusif okeh sbb design tu kita yg wat kita sorang yg guna...

hasil kedua


brown paper bag pn dhya diserikan lg ngan doily paper...cun giler ar...simple yet adorable ngan kartun tu....tetiba rasa nk wat cenggitu jugak la...heheh

cukup x kalau cik ninie tunjuk dua hasil keje kat atas tu? tetiba mls lak nk gugel2 gambar paper bag nih...heheh...agipon lupa ar sape pemilik belog paper2 bag yg kiut-miut tu...korang gugel sendiri la eh kalau berminat nk tgk..

apa yg penting dan yg cik ninie nk tekankan kat sini ialah supplier paper bag nih...eheh...pd sapa2 yg dok area utara ni especially around penang kedah perak tu leh je terjah terus ke kilang brown paper bag nih...korang pegi sendiri siap leh pilih2 lg nk design yg camno k...kalau mls nk p ataupon yg dok luar dari penang pon leh order gak...camno? sila tgk di bawah ye...




k la...smpai sini dulu cik ninie membebel...nanti ada masa cik ninie bebel lg ye...sila jgn jemu okeh! love uols...muahhhhhh3








~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment