kawan2 followers tercayang

Thursday, 7 June 2012

ops...plan bulan madu kena rombak pulak



assalamualaikum uols...
heheh...ari nih en3 gatai2 dan gedix2 ckit...hahah...tp gatai dan gedix pon bertempat gak uols...xde ar smpai ilang persaan malu dlm diri nih....ecehhhh...

ekceli...stiap bakal b2b mesti xlepas pnya ar dari memikirkan perkara yg satu nih kan...ntah2 tiap kali diskas2 ngan tunang masing2 mesti akan diskas ttg hal yg satu nih jugakkan...heheh...xyah la korang sorok2...cik ninie pon kadang2 bile mai angin gatai nk kawen mesti akan terselit jap perihal bulan madu nih...ngeeee

destinasi bulan madu korang katne ek?heheh...cer citer ckit ngan cik ninie...hmmm...bg yg ade bajet lebey2 tu mebi la kan p ke obesea...tp bg yg bajet ciput cam cik ninie nih opkos la kitorg just cross the sea je kot...hahah...takat nih dan mcm dah muktamad dah cik ninie dan incik tunang pilih Pulau Langkawi la...heheh...incik tunang xpenah smpai Langkawi lg dan cik ninie pon baru jek p sana skali masa thn lepas...time tu xsempat pon nk ronda2 satu Langkawi sbb rushing2 nk blk...agipon time tu just p kenduri senior masa kat UUM dulu...

makanya...kali nih kalau betoi2 la jadik kitorg punya plan....so akan berbulan madu la cik ninie dan incik tunang kat Langkawi nanti...heheh...skang nih tgh survey2 kat mana nk stay nanti...kalau buleh cik ninie nk bukak2 je pintu bilik terus nmpak laut dan boley terus kuar p ke pantai...syoknya kalau dpt bilik @ chalet betoi2 dpn laut nih...mesti romantik nanti...hikhikhik..

tp kan sbenarnya seb bek la semlm cik ninie double check blk ngan incik tunang...ye la...seblom nih cik ninie ingatkan nk berbulan madu kat Langkawi dlm dua tiga ari cenggitu jek...sbbnya kalau ikut plan nk p Langkawi tu pas abes kenduri belah cik ninie...so nanti pas balik bulan madu terus p pahang lak utk kenduri belah umah incik tunang...tu yg cik ninie ingat nk stay dua tiga ari jek kat Langkawi...tp incik tunang pulak ckp kalau takat dok dua tiga ari bek x yah p...sbb incik tunang lak ingatkan nk spend masa berbulan madu dlm 5 ari cenggitu kat Langkawi...adoyai....pening suda...heheh...

nmpak gaya plan kena rombak blk ar...hahah...kna plan betoi2 blk ar supaya kitorg x rugi kalau nk p Langkawi gak...mana x nya...kalau pikir2 blk pon cam rugi jek kan dua tiga ari je dok kat Langkawi...rugi masa rugi duit rugi tenaga...ops...hahah...abaikan!

so skang nih since tarikh kawen pon lom decide betoi2 agi...rasanya nk bg cadangan kat famili supaya wat kenduri ari sabtu la...heheh...ahad boley kemas2 umah n jln2 umah sedara-mara...then isnin smpai khamis atau jumaat leh la berbulan madu kat Langkawi...hahah...pastu kenduri umah incik tunang lak wat ari ahad...so jumaat atau sabtu leh bertolak ke pahang...mak aiiii...nmpak cam senang jek plan itu dan ini kan...heheh...tp nya menjadik ke tidak hanya mampu berserah jek la...hopefully dipermudahkan sgala urusan kitorg nanti..hahah...tp kalau susah2 sgt nanti p bulan madu pas setel kendurik umah incik tunang la...tp kan...kita dah plan nk p Tioman lak pas kendurik umah incik tunang...adoyai...pening2...xmo pikir tp kena pikir gak sbb time tu cuti skola akhir thn...whoaaaa....mesti peak time kalau nk tempah last minute...silap2 nanti x leh nk celah masuk lak...adoyai...mmg pening2 okeh!

hmmm...pilihan apa yg cik ninie ada ek? hm...xpe la...nanti diskas2 lg la ngan incik tunang...kot2 incik badrul amin kesayangan cik ninie ada idea yg lg bagus dari cik tunang dia nih yg dah mula gelabah panda dah ni...muahahaha


p/s: sape org pulau Langkawi dan Tioman sila angkat tgn...nk ngendeng2 ngan korang utk survey2 psl both of 2 pulau nih...heheh





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment