kawan2 followers tercayang

Friday, 22 June 2012

sentap + sakit ati = sakit kepala



assalamualaikum uolssss...


ari nih ari jumaat kan...yeahhhhh...suka sgt!!!! penat sgt dah bdn nih bile tetiap ari mengadap dan melayan customers yg pelbagai ragam...lebey2 lg dlm masa2 kecederaan nih...huhuh...okeh...kita lupakan psl dunia keje yg sgt2 memenatkan otak...lets jump ke dunia fairytale wedding in the making...hoyeahhhh!!!

last week dah setel kes psl pelamin, MUA, bilik pengantin, baju2 pengantin & photographer...jadik minggu nih merajinkan diri survey2 psl kanopi dan yg sewaktu dgnnya...mak aih...susah giler rupanya nk menguruskan satu2 benda nih...dua ari berturut2 sakit kepala dan hampir migrain...paling teruk mlm td sakit kepala sambil nanges2...tambah lg ngan tetiba x buleh nk tdo smpai jemu dah golek kiri kanan tp mata degil still xmo pejam2 jugak...tragis sgguh...tp nk x nk kena la hadapi jugak sorang2...seblom tu ada ngadu2 kat incik tunang psl x dpt kanopi lg...tp sbb cik ninie suka sgt peningkan kepala sendiri so mcm x leh nk terima bile incik tunang bg nasihat utk carik benda tu slow2...hukhukhuk...pastu tambah lak masa incik tunang tepon tu kat sana bising sgt...jadik cik ninie mcm dah hangin2 satu badan...time tu sentap sgt2 sbb kepala dah sakit2...pastu suasana kat blk telefon sana lak bising ngan suara kwn2 incik tunang...pastu bile suh incik tunang carik tempat lain utk hindar suasana bising tu incik tunang cam xgerak2 gak...kesudahannya cik ninie ckp kat incik tunang selagi x blk labuan x yah call cik ninie lg...kejamnya sy! tp masa tu ati ngan kepala mmg sama2 tgh sakit...tambah lak ngan ati sensetip dan cpt sentap...tu yg leh ckp cenggitu...tp cik ninie rasa sedey sgt2...incik tunang mcm x kesah pon...agaknya dia pon dah bosan sgt layan perangai cik ninie yg emo 24jam nih...huhuh...tu yg nanges2 sambil tdo mlm td...xtau la pukul brape cik ninie tertdo sbb sedar2 dah kul 5.30am...

back to citer psl wedding...utk pengetahuan korang...wedding cik ninie nih buleh dikatakan hampir 90% akan diuruskan oleh cik ninie sendiri ngan dibantu oleh tok ngan tokwan...seb bek ada tok ngan tokwan...kalau x...mmg ajak incik tunang nikah kat pejabat kadi jek...senang ckit dan xyah nk pening kepala pikir sgala bagai benda nih kan...

kenduri cik ninie nanti wat kat umah tok kat kampung...jadik...sgala urusan bekaitan kenduri mmg deal ngan tok dan tokwan...mama cik ninie bizi ngan keje dia....abah lak ikut jek apa yg cik ninie plan ngan tok tokwan...cuma nanti urusan jemputan baru abah ngan mama akan uruskan...

berbalik psl kesah kanopi td...ada diskas ngan tok...tok kata amik yg kanopi kat kampung...tp cik ninie kurang stuju sbb kanopi tu kosong...jadik kalau nk kanopi yg trend skang nih yg ada scallop bagai tu nanti nk kena tempah lak kain tu kan sbb khemah kampung xde sume2 tu...jadik akan berlaku pengeluaran wang yg sepatutnya buleh jimat utk kegunaan yg lain...

pastu cuba carik solution lain ngan contact ex-classmet yg baru kawen cuti skola aritu...then dia bgtau kalau kanopi yg mcm cik ninie nk tu biasanya ada dlm pakej katering...okeh...time tu rs cam dah nmpak cahaya ckit sbb dah tau katne leh dpt kanopi idaman...hikhikhik

skang nih tggal nk blk kg diskas ngan tok lebih detail psl kanopi nih...nk suggest kat tok utk amik katering jek...lg menyenangkan keje sume org yg terlibat ngan kenduri cik ninie nanti...jadik...sok kena rajinkan diri utk setelkan benda2 alah nih sume

1st - blk kg diskas ngan tok psl kanopi dan katering
2nd - nk p jumpe pakcik katering kat felda
3rd - nk p butik pengantin utk batal sewa baju dan tunjuk design baju baru
4th - nk p kedai A2Z carik kertas crepe utk wat bunga pahar
5th - nk p Sunway Carnival Mall utk carik kertas sticker ngan ink printer





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment