kawan2 followers tercayang

Saturday, 9 June 2012

usha2 VIP gift


letih rupanya kan nk pikir psl persiapan kawen nih...huhuh...rasa cam nk surrender je...tu blom agi bile tiba ari kawen...mesti lg letih kan...heheh

ari nih keje cik ninie gugel kat tenet dan blogwalking carik idea utk VIP gift...VIP gift nih cik ninie ingat nk bg pd famili pihak lelaki dan jugak utk sedara-mara yg bertungkus-lumus menjayakan kenduri cik ninie nanti...hurmmm...kalau ikutkan mcm byk jek yg nk kena spend duit utk VIP gift nih kan...

jadiknya cik ninie pon gugel la sana sini carik idea...so terjumpe la brg yg berkenan...tp mcm x praktikal la pulak kan...pastu bile terjumpe yg okeh pd mata nih tetiba x okeh lerr pulak pd harga dan bajet...adoyai...mmg pening nk puas ati sendiri yg tgh membajet harga sgala bagai...

pastu last skali terpikir nk berDIY jek...beli brg then bakal pengantin wat sendirik...hohoh...mcm rajin je empunya diri tu nk wat kan...hahah...cik ninie x yakin diri nih mampu buat sgala bagai idea yg terlintas kat kepala nih sbb sedar diri kita nih mmg pemalas...hihih

tp kalau dah terdesak sgt...mmg berDIY jugak la nanti...cuma kalau nk state gak ngan idea tu cik ninie kena mula wat dari skarang lerr...pastu tetiap ari nanti kena ngadap benda itu saja...mampukah daku? haisshhh...x yakin mampu wat dlm masa yg xsampai 5 bln lg nih sbb byk lg benda lain yg cik ninie nk kena pikir dan urus secara sendirian...kecian kan...huhuh

k la...xmo bebel panjang2...jom kita tgk doorgift utk VIP yg cun melecun tp terpaksa direjek oleh cik ninie atas alasan kekurangan bajet dan xpraktikal atas sbb2 keselamatan...ecehhhh


 ~ source: Lovely Romance ~

huhuh...lilin comey nih terpaksa direjek sbb takut2 nanti kalau dpt kat baby ke kanak2 cilik kang dia ingat benda mkn naya la cik ninie nk kena bertanggungjawab...lilin nih mmg comey...tp kalau bg kat tetamu nanti dorang nk wat apa kan...heheh...nk mkn x leh...nk guna time black out mesti syg nk guna kan...akhirnya simpan wat hiasan je la kan...so pd pandangan cik ninie gift nih kureng praktikal utk diberi pd tetamu VIP cik ninie nanti...sbbnya kalau boley cik ninie nk bg gift yg tetamu cik ninie buleh simpan dan guna :)


~ source: gugel image ~

okeh...pilihan kedua cik ninie ialah fruit forks yg kecik dan adorable nih...tgk2 terus terberkenan...kalau uols rajin gugel kat tenet mmg byk design forks nih...ada design bola...buah2an...love n etc...mmg comey dan affordable kalau nk dijadikkan gift...tp sedey sbb kna rejek gak atas faktor keselamatan...tajam tu dia pnya forks...kang xpasal2 ada yg tercedera gara2 gift cik ninie kan...huhuh...mintak dijauhkan la...takut cik ninie...


~ source: Lovely Romance ~

cer korang teka apa ke benda brg kat atas tu? heheh...betoi kalau korang ia adalah bride & groom yg comey..heheh..dan lg betoi kalau korang teka brg yg awesome tu salt & pepper shakers...sebetulnya mmg ianya adalah Bride n Groom Salt & Pepper Shaker...berkenan sgguh la bile cik ninie 1st time tgk benda alah nih kat belog Kina...pastu x sangka lak salt & pepper shakers nih ada kat Lovely Romance dan harganya pon mmg affordable ngan bajet...tp kalau dpt lg murah lg bagus kan...wink3 


 ~ source: hikayatcikninie ~

so...pas pikir2 blk...pe kata cik ninie DIY je gift utk VIP nih kan...ada gak la sentuhan jejari kreatip sang pengantin...ahaks...tp tu la...cik ninie x yakin ngan kemampuan diri utk siapkan benda alah nih dlm tempoh terdekat...gilerr pemalas cik ninie nih syg2 oiiii...sedangkan kotak tisu xcun dan togel cam yg kat atas tu pon dekat berminggu2 gak cik ninie nk menyiapkannya...ini kan pulak la kotak tisu VIP yg cun-melecun dan canteq2 utk lebih kurang 150 pieces...mmg ampun le nk menyiapkannya...tp kan...usaha itu tangga kejayaan kan kwn2...cuma perlukan sedikit kerajinan je...hehe...

tp ntah la...cik ninie pon blom decide lg apa yg sbenar2nya nk bg kat tetamu nanti...baru plan je...apa2 dan bile2 masa plan boley berubah kan...hahah...so...kita tggu dan lihat la nanti bile cik ninie wat review ttg VIP gift nih..stay tuned girls!


p/s: any recommendation kwn2? tp kan...dlm ati kecik kita nih bekenan sgt2 kat Bride n Groom Salt & Pepper Shaker tu!




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment