kawan2 followers tercayang

Thursday, 19 July 2012

HIV test?



assalamualaikum uolssss..

pe khabar korang sume? huhu...tgk tajuk en3 pon dah tau kan pe yg cik ninie nk share ngan korang ari nih...ekceli cik ninie x wat agi HIV test....baru dok usya2 blog b2b utk tgk pengalaman dorang...

ptg tadi sesaja la tepon incik tunang...rindu giler w/pon tetiap ari calling2...rasanya kalau sehari xdgr suara incik tunang mmg x sah arrr...hihih...skang nih pon mmg hobi baru cik ninie ialah becakap ngan incik tunang...hahah { gedix kan!}

berbalik pd kesah tepon incik tunang ptg td rupanya biler dia nk proses borang permohonan kawen tu rupa2nya kna wat HIV test  dulu...pas setel baru leh majukan kat pihak atasan skuad dia...adoyai...byknya proses dan prosedur yg nk kna wat...maknanya kat sini kalau cik ninie yg lewat uruskan HIV test tu maka lewat lerr incik tunang dpt anta kat pegawai dia...

pikir psl HIV test nih tetiba rasa cam nk demam lak...huhuh...bkn cik ninie takut psl result HIV test tu sbb cik ninie yakin yg cik ninie bebas dari virus tu (insyaAllah...tp sbenaqnya ada gak perasaan takut kalau tetiba result dia sebaliknya kan...huhuh) cuma cik ninie takut nk jumpe doktor dan takut nk p spital atau klinik...cik ninie ada sindrom P.E.N.A.K.U.T ngan doktor, jarum dan sume yg berkaitan ngan spital...sbb tu kdg2 kalau demam ke sakit ke cik ninie rela agi g jumpe pharmasist dari jumpe doktor...mmg giler penakut ngan doktor...huhuh...last p jmpe doktor pon masa wat medical check up utk sah lantikan thn lepas...tu pon puas dok doa mcm2 seblom p setup appointment ngan doktor...dah dpt date tetiba demam lak masa dok menghitung ari nk p jumpe doktor...mak ai...mmg sgt penakut cik ninie nih kan...heheh

skang nih sume proses psl nk kawen bergantung pd cik ninie...lambat cik ninie wat HIV test maka lambat la incik tunang dpt urus sgala mak nenek dokumen tu...adoyai...niat ati mmg lerr kalau buleh nk setelkan benda nih cepat2...tp perasaan T.A.K.U.T tu lebih mendominasi diri...hahah...cik ninie oiiii...nanti pas kawen lg byk kot nk kena jumpe doktor...heheh...tu lain citer sbb nanti ada incik suami utk temankan...ngeeee :p


p/s: sabtu nih dah nk posa...buleh ke p wat HIV test time2 posa nih? ada sapa2 yg tau? tlg cik ninie please!





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment