kawan2 followers tercayang

Sunday, 8 July 2012

non woven bag


assalamualaikum kwn2 sume...

ari nih cik ninie muncul balik...hahah...dah mcm chipsmore la pulak kan kejap ada kejap xde...ekceli...ada je sbenarnya...tiap2 ari cik ninie melawat belog b2b yg lain...cuma mood nk menconteng kat belog sendiri tu yg xde...malas2 yg amat...teruk kan?

cik ninie baru jek balik dari A2Z kat Penang tu...alang2 nk p servis baby Vee jadik panjang je langkah p Penang...asalnya nk cari doily paper utk projek kad kawen....tp xde la pulak...awat la susah sgt nk dpt kertas doily nih....sengsara tau cik ninie dok carik sana sini smpai kdg2 tu dah rasa give up sgt2...luckily blk tadi singgah hepi home...dpt gak doily paper nih yg saiz 3 inci setengah tu...tp sedey sbb ada color putih sajok...tu pon tggal dua peket...terus rembat je sbb takut pas nih x jumpe dah...

berbalik psl kesah ke A2Z tu...bile dah x jumpe doily paper tu jadik merayap2 la ke bahagian beg2 kertas utk wat goodies bag kan...skali ternampak lak non woven bag yg cun-melecun color dia...hahah...color apa? color pink la...cik ninie kan peminat tegar color pink...benda dah ada depan terus jek grab non woven bag tu...hahah...tp amik 200pcs dulu sbb duit bwk ckit jek...gaji nanti cik ninie nk dtg beli lg 1000pcs...byk kan...tp nanti nk beli color lain pulak sbb tetamu cik ninie nanti ada kaum adam jugak yg akan hadir...dorang mesti malu nk guna color pinky nih...so akan dipelbagaikan color beg nih...insyaAllah...

ekceli non woven bag nih cik ninie nk bg kat tetamu yg dtg...kiranya cik ninie menyokong sepenuhnya la  kempen eco-frenly yg gomen wat skang nih...heheh...jadik nanti tetamu cik ninie leh la bawak beg eco-frenly p soping2...kan skang nih byk supermarket yg dah wat program ari tanpa beg plastik...moh lerrr kita ramai2 sahut seruan gomen utk kurangkan penggunaan beg plastik nih...hihih

sbenornya kan ada jek yg x stuju bile cik ninie nk bg non woven bag nih...dorang ckp mahal sgt...tp bg cik ninie benda nih ada gunanya...cik ninie xmo lerrr bg benda yg org x leh guna conth cam sudu garfu kecik, kipas tgn, pasu mini dan blablabla...sbb kalau cik ninie dpt menda2 alah tu cik ninie bkn guna pon...jadik dlm pemberian doorgift nih cik ninie letakkan diri cik ninie sbagai tetamu yg dtg...so kalau kita p kenduri bkn la kita mengharapkan tuan umah dan pengantin bg doorgift tp bile dpt doorgift nih mesti la kita nk guna kan...jadik tu la antara reoson dan kriteria yg cik ninie tetapkan bile cik ninie amik keputusan beli non woven bag nih...biar tetamu leh guna dan doorgift ada manfaatnya utk tetamu cik ninie nanti :)

tp kan uols..cik ninie ada gak survey2 kat tenet psl non woven bag nih...mcm2 harga yg cik ninie dpt...tp ada gak yg x reply langsung bile cik ninie emel mintak quotation...ada tu dpt murah...satu beg jatuh harga dia RM1.10...tp nk kena p amik kat Shah Alam sbb kompeni tu ckp kalau pos nanti lg mahal...pikir pnya pikir terpaksa la cik ninie amik kat A2Z nih...harga dia?hurmmmm...RM1.20/pc...tu harga member la...kalau non member RM1.90...

non woven bag nih kosong jek...tp cik ninie ingat nk wat DIY kat bag nih...heheh...insyaAllah nanti kalau dah ada hasilnya cik ninie reveal kat belog nih...stay tune okeh!


 ~ non woven yg baru beli tadi...ngengenge ;p ~

p/s: duit kuar mcm ayaq jek...adoyai...cpt la gaji...eh...sapa2 readers ke...stalker ke...atau b2b ke yg tau katne leh dpt non woven bag nih ngan harga yg lebih murah bgtau cik ninie ek...kalau dpt bwh seringgit agi bgs kan...heheh






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

2 comments: