kawan2 followers tercayang

Wednesday, 4 July 2012

progress keje kawen


 assalamualaikum uols...

dah lama benor cik ninie x update belog kan...huhuh...sori uols...iols bizi ckit lately...asal weekend jek kuar g survey n carik brg2...kalau nk arap pas blk keje update en3 mmg x larat sgt2...penat ngan sgala masalah berbangkit dan x berbangkit kat skola tu smpai nk taip en3 pon mls sgt2...huhuh

jadik...en3 ari nih just nk share ngan korang psl satu dua benda yg related ngan kije2 kawen cik ninie...lets cekidaut bebeh :)

1) skang nih tgh gigih carik design kad kawen yg simple2...sbb cik ninie nk design sendirik kad kawen...pastu nk print sendirik kad kawen...pendek kata nk DIY sendiri la psl kad kawen nih dari mula smpai abes...
--> bajet kawen ciput jek...tu psl kad kawen pon kna print sendiri...heheh...tp xpe la...idea dah ada...cuma menjadik ngan x menjadik je nanti...stay tune okeh! nih kira brani gak la nk print sendiri sbb nk wat dlm 500pcs jek...

2) doorgift utk tetamu jemputan dah bertukaq...dulu plan nk bg handmade brooch je...tp sbb tgn dah sakit2 dok menggunting petal bunga tu...jadik rejek terus ar idea nih...heheh...so kita ganti ngan doorgift yg lg bernilai dari brooch tu...yg pasti benda tu mmg usable la baik utk lelaki, pompuan ataupon kanak2
--> utk doorgift nih cik ninie nk beli kat A tu Z jek sbb kalau beli yg kat on9 beza sekupang jek pon...pastu nk kna p amik sendiri kat s.alam sinun...p mai p mai kang jadik over bajet lak kan...huhuh

3) doorgift utk kanak2 ribena dah confirm mmg nk bg lolipop jek...heheh...pastu kalau ada rezeki lebih rasa cam nk bg coklat ninie celup2 versi mini...tu pon kalau ada yg nk sponsor...kalau xde sapa nk sponsor...cik ninie sponsor sendiri ar...heheh
--> masih tercarik2 vendor yg tawarkan harga berpatutan utk coklat ninie celup mini tu...baru jek survey dua kedai borong...kedai A jual RM2.70 utk 10 pcs...kedai B lak jual RM3.40 utk 10 pcs...bajet nk beli dlm 500 pcs jek...adoyai...pening gue...ada lg x kedai yg jual lg murah...huhuh

4) VIP doorgift konpem nk amik yg salt & pepper shaker tu...tp limited utk famili incik tunang dan mak2 sedara cik ninie jek...pak2 sedara cik ninie bg sama cam doorgift utk tetamu biasa
--> nih pon rasa cam dah nk over bajet dah...kena listdown betoi2 takut satgi terorder lebey...

5) pelamin, baju resepsi ngan kanopi dah setel...baju nikah pending lg sbb pas raya baru nk tempah...ops...lupa lak...baju sanding utk belah incik tunang x tempah agi sbb xtau nk amik yg design camne sbb cik ninie wat baju baru...
--> ahad aritu p ukur badan utk wat baju...huwaaaa...sume part dah naik seinci...mencik arrrr!!!!

6) bunga pahar...okeh yg nih nk DIY bunga tisu...hahah...bajet cam rajin je kan...tisu santeq dah suh adik carik kat IKEA...nanti abah p kl leh dia kirim kat abah
--> kenduri nanti cik ninie x bg bunga telur dan bekas telur kat tetamu...tok kata org kg dah jemu mkn telur...hahah

7) kanopi yg cik ninie amik paling murah ar kot...hahah...1 kanopi RM150...cik ninie amik 4...kanopi tanpa alas meja dan scallop...cuma ada kipas jek...hopefully meja dia santeq ar dan xde kotoran2 degil...nanti cian tetamu i kan...
--> tgh pikir s/ada nk beli kain alas meja atau x...tp utk kanopi dah ada idea nk decorate ngan paper lantern + bunga tisu + manik jurai2...tp my adik ckp nmpak cam india pulak...cehhhh...jeles lettew...hahah

8) hantaran dah makin kurang...yuhuuuu...suka sgt sbb x yah nk membazir duit utk deco byk2 hantaran...5 vs 7...so 7 bekas jek yg nk dihias...i like!
--> tgh pening2 lalat sbb masih pending lg brg yg nk dibeli...makin kurang makin xtau nk beli apa...haishhhh

9) brown paper bag x beli agi...jadik x leh nk DIY lg la kan...cuma idea utk DIY brown paper bag tu dah ada...idea cincai2 jek...hahah
--> mebi sabtu nih nk p seberang prai carik kilang paper bag tu...insyaAllah :)

10) doodle comey utk sticker dah dpt...apit dah siapkan tempahan tu...skang ni tggal nk deko2 ckit pastu nk print atas sticker paper...lalala...x sabaq nk p beli ink printer...heheh
--> dah siap sume nanti baru nk teaser doodle tu...skang nih biar la rahsia dulu ye :)

k la uols...nih je la progress utk sepanjang minggu cik ninie mengelat menghilang dari update belog...nanti pape info cik ninie update lg...skang nih tgh bizi nk design kad kawen lak...hingga jumpe lg...daaaaaaaa





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment