kawan2 followers tercayang

Sunday, 7 October 2012

misi mencari kain langsir dan baju famili


assalamualaikum uols
dua ari lepas cik ninie ngan mama cik ninie p carik kain langsir
sbenarnya dah lama dok nyanyi2 nk p carik kain langsir
tp mama cik ninie bizi sokmo
so kebetulan aritu mama free
terus jek kitorg kuar pas mkn tghari
tp kuar pon dah lewat dah
dlm kul 4 cenggitu baru kuar...hahah
jadik misi mencari kain langsir pon bermula
susahnya la nk carik yg berkenan
nk2 pulak bile kita nk carik color yg kita nk mesti nan hado!
sakit ati sgt2
pastu mama ajak p tgk kat kilang tekstil
kitorg p ptg dah dlm kul 4.30 cenggitu
seb bek kilang x tutup agi
masuk2 kilang terus nmpak kain langsir yg dicarik
terus je berkenan smpai xmo tgk design yg len dah
beli kat kilang nih murah la ckit dr beli kat kedai
semeter dpt harga rm4 je
kalau beli satu kayu 100m baru je rm400
tp cik ninie x beli la 100m
amik dlm 50m je...
tu pon rasanya lebih drpd cukup dah tu
pas setel hal kain langsir kitorg p kedai kain lak
carik kain pasang utk famili cik ninie
so terus jek p kedai kain Lim kat Lunas
tp sedey sbb kainnya udah le mahal kalau yg cantik2 tu
kalau murah pulak kain dia opkos la x cantik
haishhh...mmg ngada2 betoi la kan
nk yg murah dan nk yg cantik
sapa nk bg?
pastu mama ckp jom p tgk kat Nagoya
ada sales mcm2 kat situ
ops...Nagoya xde kat kulim
maknanya kitorg kna p Sg Petani la
masa tu tgk jam dah kul 5.30
ckp dlm ati sempat ke nk terjah ke SP 
tp bile tgk mama smangat je nk p 
maka cik ninie pon ok la jugak
shoping2 nih mmg la hobi cik ninie
benda yg paling best skali kan
cuma yg x best sbb kna kuarkan duit sendiri jek
tp xpe la
mmg dah niat nk sedekah kain pasang utk mak2 sedara dan famili
tu pon gigih dok main duit kutu kat skola ngan kwn2
jadik dpt lerr guna duit tu utk beli kain 

lega sgt2 bile dpt jumpa kain yg berkenan
semeter dpt harga rm5
pastu kain dan corak dia mmg cantik sgt
cuma terkilan ckit sbb color dah bertukar
dulu plan nk suh famili pakai sedondon color purple
tp kain color purple xde
jadik sbb x nk lari dr tema
amik gak la color pink...huhuh
tu pon kain x cukup utk kanak2
so utk sepupu yg kecik2 cik ninie amik design lain
color lak amik color purple

pastu sempat lg grab sepasang kain utk cik ninie
kain yg coraknya nk mcm corak kain langsir
hahah...kang kalau berdiri seblah langsir mmg seiras la
tp xpe la...
atenya awk dah berkenan
amik je la...asalkan ati hepi
kain tu cadang nk pakai masa kat umah bakal FIL
so ada la jugak baju baru nanti...hihih

total utk shoping kelmarin rm504.80

kain langsir 50m x rm4 = rm200
kain pasang (14 pasang) 54m x rm5 = rm270
kain pasang cik ninie 4m x rm8.70 = rm34.80
total : rm504.80


p/s: next week baru nk start jahit kain langsir...senin nanti nk p umah tok ukuq tingkap...adehhh...dah lama x menjahit...xtau la kemas ke idak nanti kain langsir tu




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

6 comments:

  1. salam...
    nk tnye kilang textile tuh kt mana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kilang tu kat kawasan lunas

      Delete
    2. Jalan nk p ke Sg petani..nti ada masa sy bg map ye

      Delete
  2. Boleh tau dak apa nama kilang tu? Pernah dengar ada kilang jual kain langsir di Lunas, tapi tak tau kat mana.

    ReplyDelete
  3. Siti hajar..maaf ye sy x ingat la nama kilang dia..Siti nk guna cepat ke? Kalau boleh bersabar sy akan cuba carikkan nama alamat kilang tu...dlm dua mggu lg sy Akan blk ke Kulim...so nti sy Akan update alamat Dan map ke kilang tu pada Siti nti

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum saya stay kulim tapi xtahu pulak ada kilang kain langsir murah boleh bagi alamat penuh atau map secara rawak di emel beautyzrossa@gmail.com

    Dan awak pandai jahit kain langsir kan ? Ada ambil tempahan x bagi Hari Raya Nanti mohon cepat balas yea sebab saya tengah mencari tukang jahit ni.

    Terima kasih dan kalau nk shopping Baju Raya Murah inform saya tengah Promosi ni yea .

    ReplyDelete