kawan2 followers tercayang

Tuesday, 11 December 2012

batu api oh batu api


Assalamualaikum korang

Ari nih sy sedey sgt2
Dah la suami jauh kat Labuan sana
Tetiba ada lak sorang kwan bgtau yg diri nih diumpat dlm fesbuk 
Lg bertambah2 sedey jadiknya
X sangka lak leh jadik isu ek bile sy kawen nih
Paling x leh blah ada lak yg tukang jadik batu api
Sampai buleh plak kuar kenyataan sy x jemput dia mai kenduri sy
Sedeyyyyy sgt2
Sedangkan sy jemput kwn2 sy dtg meraikan ari bahagia sy
Jemput dlm fesbuk then tggalkan foot note
Sapa yg nk kad sila pm address
Tp si batu api tu xde pulak pm sy kasik alamat
Pastu sedap2 kata kita nih lupa kwn dan x jemput dia
What the hell la....

Kalau yg si pembuat status tu mmg sy akui sy x jemput dia
Dia xde dlm list fren fb sy
Nk jemput melalui hp dia pulak tukaq no.fon
So..sy x salahkan dia 100%
Cuma terkilan sgt sbb benda kecik dibesaq2kan
Terkilan sgt sbb wujud si batu api yg menambah cerita
Sy insan biasa...
Penah wat silap dan ada seribu satu kekurangan diri
Lumrah manusia kan
Penah gak post kat fb bile xsuke sesuatu perkara tu
Tp i never ever mention nama sapa2 pon kalaupon benci sgt2 kat org tu
Nih w/pon x mention nama sy 
Tp bile kwn2 lain baca ( kwn dia jugak adalah kwn sy)
They all dah bleh agak sy org yg dimaksudkan

Byk benor kot sign dan hint yg si batu api tu bg
So...no wonder la ada yg perasan then bgtau kat sy



Kesimpulannya...

1) Sy x block fb pembuat status tu...just remove from my fren list
2) Sy mmg private kan akaun fb...dari dulu lg masa mula2 ada akaun fb nih...so pembuat status tu stalk sy pnya fb then updet status tu
3) Si batu api lak kata tertgk profile pic yg dah bertukar baru tau sy kawen then wish "congratulation"...ya Allah...sy belek2 blk gambar2 dan status2 seblom nih nk tgk s/ada sy terlepas pandang ke x perasan ke tp mmg TIADA UCAPAN TAHNIAH dari org itu...kot celah mana la dia bleh kata wish kat sy tp sy diam jek
4) Pastu bunyik lg si batu api nih nk tau M dijemput ke x...M tu my ex yg x penah nk ngaku sy nih awek dia...hello batu api...sy jemput atau tidak is not ur bisnes hokey...ada ke insan2 kat luar sana bile kawen jemput ex dia dtg ke hari bahagianya? kalau ada mmg bagus la...mungkin si batu api nih penah kot jemput ex dia dtg kenduri dia....BUT...nih adalah kenduri sy...suka ati sy nk jemput sape pon...so M tu x termasuk dlm guest list yg dijemput hokey...dan kalau yg M tu mmg betoi la sy block fb dia
5) Eh bunyik lg si batu api...kunun2 sy dah kawen leh la lembut ati sbb dah ada hati keibuan mcm dia...org x kawen pon ada jek ati keibuan okeh...patutnya batu api...ko dah ada ati keibuan xyah lerr nk bajet cam wanita yg xde ati keibuan...sesedap rasa je kata itu dan ini


p/s : ati sy sedey sgt2...xpenah kna dump smpai camnih skali...



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment