kawan2 followers tercayang

Sunday, 31 March 2013

Sweet 19


Assalamualaikum uols

Ape cer ari nih? Sihat?
Bg negeri Kedah, Kelantan Dan Terengganu dah start skola kan ari nih
Heheh...kite skola esok
Tp............malasnya nk p skolaaaaa!!!!!
Opsssss...ari nih last cuti
Kite xmo stress lg pk psl skola

Jadik ari nih nk santai2 ringan je
Makanya topic cerita jugak mesti ringan2 Dan relaks2
Tp........nmpak tajuk cerita tu mcm berat gak kan...ahakssss

16 Mac yg lepas genap umo kite 19 tahun
"Hepi besday sweet 19 to me"
Ehhhhhhhh...mcm xsedar diri pulakkan....
Umo 29 p kata umo 19....
Yuppppp....umo kite mmg dah 29 kalau secara kekdahnya
Tp pasaipa ntah rasa mcm baru je 19 tahun nih...hahahah
Jiwa muda remaja hokey!!!

Thn ni mcm thn2 seblom nih jugak
Mana pernah celebrate besday sendiri pon
Cuma bezanya thn lepas kite bizi wat preparation tunang
Sbb sehari pas besday kita bertunang ngan si hensem
Thn nih pulak kite sambut besday di skola uolssss
Even besday kita jatuh ari sabtu tp time tu kna skola ganti
Dah la guna jadual ari khamis yg soooooo bizi smpai xsempat nk bernafas
Tp kite redha je la....
Nama pon keje kan...
So xleh la merungut2
Pape pon kita bangga ngan keje kite sbagai CIKGU nih
Penat ke stress ke jiwa kacau ke layan kan je
Biar ati sendiri terluka ngan perlakuan anak2 murid skang yg smakin x beradab
Tp demi amanah....Ku gagahi jua....ecehhhhh

So back to my besday
Like I said before besday tanpa apa2 sambutan
Cuma doa restu dari si hensem aka suami terchenta menjadik hadiah paling berharga
Opkos la berharga sbb diriku sgguh berharga kan..hihih
Pastu ucapan Dan doa dari kwn2 anak2 murid Dan cikgu2 serta rakan sejawatan pon dah cukup membahagiakan jiwa kite nih...

Hmmmm...bile tgk angka 29 nih cam gerun ckit maaa
Thn dpn dah masuk 3 series...
Ya Allah....skejapnya masa berlalu...
Rasa cam baru semlm kot dok berlari2 gumbira di padang permainan
Rasa cam baru semlm dok kalut2 ngan esaimen Dan kuliah bagai
Rasa cam baru semlm nek atas pentas trima ijazah
Rasa cam baru semlm lapor diri kat skola sbagai CIKGU
Rasa cam baru semlm melangkah kaki ke dunia remaja serba mencabar
Rasa cam baru semlm sambut besday sendiri yg ke 20 thn
Tup-tup dah 9 thn berlalu
Thn nih dah pon melangkah ke USIA 29 TAHUN

Seiring ngan pertambahan usia nih
Rasa diri nih dah menjadik sgt dewasa dan tua...euwwwww
Tp do i care???
Hahah...usia hanyalah satu angka yg berubah dari setahun ke setahun
So...apa la ada pd sesuatu angka tu kan?
Yg penting pengisiannya
Macam mana kita mengadaptasi diri sendiri ngan perubahan usia tu
X kan selamanya nk dok di takuk yg sama ye x?
Mesti la tetiap thn ada transformasinya
Mesti la tetiap thn ada perubahannya
X kira la dlm apa bentuk dan situasi pon

Tp bg diri kite sendiri
Tetiap tahun makin BULAT hokey badan nih
Azam nk kurus hanya tggal azam jek
X penah tertunai pon
Wajah? Hmmm...sgt2 risau
Stress keje membuatkan kite nmpak tua dan kusam :(
Tu blom ada anak lg...kite sedey hokey!!!!

p/s : kwn2...doakan ye smoga kite cpt2 dpt baby :) si hensem nk anak kembaq..kite? x kesah la twin ke sorang ke asalkan dlm my tummy ada baby...ngeeee...x sabaq nk tggu ninie dan amin juniors








~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment