kawan2 followers tercayang

Thursday, 4 April 2013

panas dan hot sokmo


Assalamualaikum all 

Perasan x dunia kita skang nih panas jek kan suasananya
Mebi perubahan iklim dunia menyebabkan keadaan jadik cenggitu kan
Ujan dan panas pon dah x ikut musim dah
Tua dah dunia kita nih...cian kan???

Citer psl panas nih mmg sgt2 menyeksakan kite
Kita nih dah le mmg sejak azali jenis x tahan panas
Cepat jek nk berpeluh2
Paling x tahan bile muka kite berpeluh
Abes mengalir mcm p merentas desa 10 km
Padahal dok tulis2 kat white board je pon

Seyesly kita paling x suka kalau masuk kelas yg kipas ada tp letrik x de
Mmg akan berkipas2 la kat meja guru tu
Pastu mula la malas nk tulis2 kat whiteboard atau round2 keliling kelas
Dikhuatiri peluh akan mencecer2 turun
Sampaikan kdg2 tu basah abes muka dan mengalir masuk mata

Masa kat Labuan lg dasyat
Siap tdo atas lantai agi...
Almaklum umah kuarters tu ada tiles
So sejuk la marmar dia tu
Si hensem bentang kain towel
Pastu kitorg pon terussss terjun tiruk kat atas lantai tu
Heaven sgt rasa....hahaha

Kite ada gak google-ing2 kat tenet psl benda nih
Ada blogger share psl panas2 nih 
Dia ckp sbb pregnant tu psl panas2
Hormon dlm bdn penyebabnya
Tp kite musykil hokey
Kita x pregnant lg
My tummy masih x de baby...abestu acaner?

Skang nih dlm bilik kite pakai dua kipas
Satu x cukup la kwn
Kena pakai dua baru rasa sejuk ckit
Kat skola plak skang nih pg2 dtg skola mesti terus on aircond kat bilik guru
Kalau dulu mmg x kesah pon 
Tp skang nih rasa cam wajib lak

Tp bkn nk kata kite je rs panas2 nih
Kucing2 kitorg pon sama gak
Siap landing2 dlm toliet lg
Sampai kite nk "yak" pon susah! 


 ~ pic yg diambil Ahad 30 mac aritu...mmg santai ~

Paling x menahan coklat Ferrero Rocher kite pon leh cair
Tu tara dok letak kat dlm bilik
Ye la suhu bilik katakan
Tp suhu bilik skang nih bkn mcm dulu dah
Skang nih dah upgrade jadik suhu taraf bilik sauna
Berpeluh sakan dok dlm bilik w/pon kipas dah siap terpasang
Mmg rasa nk berkemban 24 jam je...hahahah







~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment