kawan2 followers tercayang

Tuesday, 16 April 2013

Review : Make Up



Assalamualaikum uolss

Minggu nih kite sambung citer psl jurnal persiapan kawen ye
Pas abes review nti dah mls dah nk ckp psl wedding2 nih...heheh
Kalau seblom2 nih kite dah review psl pelamin dll
So ari nih kite nk share psl MUA lak

MUA majlis nikah n resepsi mmg kite amik kak shida je
Agipon dah amik satu pakej ngan akak nih
So x yah nk pening2 kepala pikir / carik MUA dah

Kalau tgk hasil kak shida mekap mmg sgt superb la
Kite suka sgt2 ngan sentuhan kak shida nih
Mana x nya...kite yg so so nih pon nmpak cam cun-melecun lak
Nk2 pulak muka terus jadik cam iras2 artis pas di mekap....hahah
Pape pon kite mmg suka la ngan hasil keje kak shida
Sbb smpai ptg pon mekap still cantik w/pon muka asik dok tonyoh ngan tisu sbb berpeluh2

Jom kite tgk hasil sentuhan kak shida




~ sentuhan mekap masa nikah & outdoor ~


Tp ada kesah lain jugak tau...huhuh
Masa kenduri kat Pahang aritu mekapnya sgt2 x best
Gaya mekap cam x profesional je
Bridesmaid kite yg mekap sendiri tu lg cun dari pengantin...huhuh
Time tu rasa xde mood sgt2 nk bersanding
Nk2 pulak bile adik sepupu yg baru umo 7 thn komplen mekap kite buruk
U see...bdk umo 7 thn pon kata buruk
So org lain pon mesti akan ckp cenggitu gak kan...sedey sgt2!!!

Lg bertambah haru sbb mak andam tu ckp dia just tlg mak dia mekap pengantin
So mak dia mekap pengantin lain then dia ditugaskan utk mekap kite
Dah la mekap pon kejap je
Pastu bleh pulak masa dok bersanding bulu mata palsu tertanggal
Apa punya mak andam la kalau cenggini gaya servisnya
Uolsss bygkan kite bersanding ngan mekap sememeh
Muka time tu mmg malas giler nk senyum sbb sakit ati sgt2
Sampaikan nk tgk gambar2 masa majlis bertandang pon rasa MALU
Sape x sedey...muka dah jadik mcm badut sarkas je
Nk2 pulak baju bertandang dah cantik
Nmpak perfect sgt bile digandingkan ngan uniform si hensem
Tp bile mekap dah spoil
Terus sume nmpak x cantek...huhuh

 ~  mekap di Pahang ~

Dan disebabkan rasa sedey sgt2
Tghari tu gak kite calling2 kak shida
Opkos la kite nk bgtau psl rasa x puas kat mak andam sini
Then kak shida pujuk utk sesi outdoor skali lg ngan baju bertandang nih kat Kulim
Sume free!!!!
Hokey!!!! Kite mmg suka ngan offer kak shida
So time tu x sabaq sgt nk blk Kulim
Seb bek ada kak shida
So w/pon sedey tgk pics kawen masa kat Pahang
Tp ati nih terubat gak bile ada gambaq backup utk baju bertandang masa sesi outdoor yg kedua tu...

~ beza mekap pro dan x pro ~

# mak andam kat Pahang bukan cawangan Butik Desiran Anggun kak shida ye...harap maklum...Cuma time tu kite rasa x tau nk mengadu kat sape...tu psl x pikir org lain dah terus je call kak shida sbb rasa sedey sgt2...majlis dah berlalu pon...tp..bknnya kite x bersyukur ada gak org nk mekap...tp kalau boleh biarla hasilnya memuaskan ati sume org...nk2 pulak di hari yg bersejarah camni...benda nih kira leh jadik iktibar utk org lain gak...bkn kite nk kondem akak yg mekapkan kite tu...cuma...korang kan wat servis yg cenggini kena la alert...pengantin byr kat korang utk dpt perkhidmatan yg terbaik...kalau x mampu nk mekap ramai2 org dlm satu masa jgn le tamak terima byk tempahan...pastu pas kat org lain utk setelkan keje korang bile x cukup tgn...x adil la utk sesetengah customer korang





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

1 comment:

  1. Upload la pic pengapit. Nak tgk cun sgt ke beliau kekeke

    ReplyDelete