kawan2 followers tercayang

Tuesday, 2 April 2013

Stress dan tensen buat kite jadik tua


Assalamualaikum readers 

Selamat bekeja di bulan yg baru
APRIL yg sinonim ngan April Fool
Tp bkn April Fool yg menjadik tajuk cerita kite

Saat entry ini ditaip
Kita masih kat skola lg
Baru abes waktu perskolahan
Tp kite x blk lg...cuba menyiapkan keje2 menanda buku students
Part yg paling tensen sbb nk kena telek satu persatu homework depa
Nk2 pulak kalau buku karangan
Nk terkeluaq bijik mata nih tgk ayat masing2

Ops...lupakan skejap pasai dunia perskolahan
La ni kite nk relaks2kan otak nih...
Dari pg td dok bizi ke sana ke sini dan ke sinun
Rasa cam nk flat dah nih
Stress ngan tensen toksah dok pikiaq la
Mmg stress sgt2 sbb ada jek homework cuti aritu budak2 nih x siapkan
Mmg nk kena luku baru nk jln
Adoyaiiiii...

Sejak dua menjak nih bile kite belek muka kat cermin rasa cam tuanya aku nih
Muka kusam dan x bermaya jek...
Mebi efek ngan keje2 yg menimbun tu wat muka kite nmpak tua
Tambah2 lak tetiap ari stress sokmo
Lg bertambah tua la wajah kite yg kusam nih
Nk2 pulak skang nih dah pandai sakit2 kepala pulak
Masa kat Labuan last week pandai lak sakit kepala nih ilang
Balik jek smenanjung dan2 tu jugak sakit kepala nih mai
Ish3...x leh jadik nih...
Si hensem kna sentiasa ada di sisi kot baru sakit kepala nih nk ilang

Tp apa yg kite nk updet kat sini bkn pasai sakit kepala hokey
Tp kita nk share pasai muka yg dah makin kusam dan tua nih
Sume nih pon gara2 kite dok amal gaya idup yg x sihat la nih
Mana x nya...asik stress memanjang
Sampai lupa yg benda2 tu sume memberi efek penuaan pd wajahku yg masih muda remaja nih...ecehhh
Dan bile dah kawen nih la baru terasa cam nk jaga penampilan wajah
Mesti la kan kena jaga...nti yg nk tgk pon mesti la suami sendiri...hihih

So kite pon google-ing2 la psl produk yg leh renew skin nih blk
Tua jadik muda bahasa mudahnya
Adeh...ingatkan roadtax kete je ada renew
Rupanya wajah pon leh renew gak ek
Tp jgn salah paham hokey!!!
Xde kuasa la kite nk p wat plastic surgery bagai tu or botox2 ke suntik2 ke
Kite takut hokey ngan doktor dan jarum suntikan
Yg nih cara mudah jekkk...
pakai jek produk yg ada jual kat pasaran tu
Tp jgn sebarang pakai lerr..
Karang dari nk cantekkk terus jadik lain pulak
Diri sendiri gak yg susah ye x?

Jadiknya...pas puas godek sana godek sini 
Terjumpe la kite ngan satu produk nih
Nmpak gaya cam hokey jek
Tgk testimoni blogger2 yg lain pon sume bg feedback yg good2 saja
So diri nih pon gedix2 la nk pakai
Gigih gak la dok carik2 kat Guardian masa kat KL sentral sabtu aritu
Hmmm...apa produknya? Apa kelebihannya? Apa fungsinya?
Stay tune hokey...
Sok kite sambung kat entry yg baru deh
Dah kul dua setengah dah nih....katil dan tilam empuk memanggil2 ku pulang...hihih




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment