kawan2 followers tercayang

Thursday, 7 November 2013

Perak - Nilai - Kuantan - Nilai - Perak

Assalamualaikum dan salam Maal Hijrah

Baru2 nih cuti Deepavali
So sempat la bwk tok ngan tokwan p umah pak sedara kat Nilai
Pastu plan nk blk ke Kuala Lipis umah f.i.l
Tp skali asben lak xleh blk kg
Sedey giler sbb asben ada kat semenanjung tp x leh blk kg
So terpaksa tukaq plan plak
Dah laki x bleh blk terpaksa la bini p Kuala Terengganu sana utk jumpa laki

Tp nasib baik la sarjan yg incas pasukan asben tu bg gak kelonggaran
So x yah nk p Terengganu tp jumpa kat Kuantan

So Sabtu tu bermula la journey ke Kuantan secara solo..cewahh
Dlm ati takut gak sbb x pernah drive jauh2 ke tempat org
Pastu sorang2 lak tu...mmg nebes mak jemah ni
Tp sbb keinginan yg kuat sgt utk jumpa asben
Gagahkan ati p ke Kuantan w/pon penat drive dari Perak ke N9 x ilang lg

Masa p tu bertolak dari Nilai kul 9 pg
Amik highway LEKAS ke Kuala Pilah
Masa p Kuantan ni kak jemah ko amik jln biasa
Jauh giler lak tu...nyesal x lalu KL...huhu
Tp nk lalu KL time tu takut sesat
Nk2 pulak makndak bgtau kata ramai org pantai Timur blk ikut Kuala Pilah
So pjlanan aritu mmg melalui byk tempat2 yg mmg x pernah sampai lg
Nilai - Kuala Pilah - Jempol - Rompin - Muadzam Shah - Kuantan - Indera Makhota
Ada la beberapa tempat lg yg kita lalu tp x ingat pulak nama tempat tu
Cuma yg pasti kita dah tau katne TUDM Bukit Ibam ngan TUDM Kuantan...hihih
Pas melalui pjlanan yg sgt2 panjang kul 2 baru smpai Kuantan
Uihhhh letih giler rasa badan nih
Tobat dah xmo lalu jln biasa dah...penat yg amat
Dgn jalanraya kecik susah nk potong kenderaan lain
Ngan lorinya yg byk dan bwk terhegeh2 mmg menguji kesabaran betoi
Tekad time blk nk amik highway gak biarpon sesat ke apa ke

So pas sampai Kuantan kita pusing blk p Indera Mahkota
Carik2 hotel dpt la Hotel City Times
Betoi2 dekat ngan Kompleks Sukan Hoki tu
So far hotel nih bagus gak la
Satu mlm rm120 + breakfast
Pastu dekat ngan terminal bas Kuantan
Cuma yg x best ada tikus dlm bilik
Sementara nk tggu asben smpai mlm tu mmg ketaq2 la takutkan tikus

Kita ngan asben lepaking kat Indera Mahkota selama dua ari
Sempat la p pantai Teluk Cempedak tu
Tp yg tu nti kita citer entri seterusnya nti

Pas 3 ari 2 mlm lepaking kat Indera Mahkota
Seninnya bertolak la blk ke Nilai
Asben lak blk semula ke TUDM Gong Kedak
Kali nih blk kita amik highway pantai timur
So pjlanan singkat sbb highway x sibuk
Kuantan - Gombak - Ampang - Nilai
Total masa 3 jam lebih je
Kalau tau x sesat
Masa nk p aritu amik highway je...hahah




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment