kawan2 followers tercayang

Thursday, 26 December 2013

(The Hunger Games : Catching Fire) wat kami sesat tak jumpe jalan pulang...scary ooo



Assalamualaikum

(source pic:google)

The Hunger Games Catching Fire adalah filem ke-6 yg kita tgk live kat pawagam
sbbnya kita lg suka tgk filem kat laptop / tv spaya senang nk golek2
kalau tgk kat pawagam x kan ko nk golek2 kat tangga pulak kan

so masa tu kita..asben..Nuar ngan Mek Dah baru lepas pekena pizza 
nk balik time tu cam awal lg
nk p karok mmg kita malas sbb dah tau sore mmg sumbang

pastu Mek Dah ajak tgk wayang citer The Frozen
tp sbb tiket abes dan kalau ada pon tggal seat depan2 sape yg nk kan
so tukaq plan tgk movie yg lain
last skali diskas pnya diskas decide la tgk Hunger Games
tu pon dpt tayangan yg midnite pnya hoi
tp sbb nk tgk jugak menunggu la kami berempat dekat setengah jam kat situ


tp seyesly kita masuk tgk filem tu ngan zero knowledge
mmg xtau langsung psl hunger games nih
rupa2nya filem tu sambungan dari filem yg 1st iaitu The Hunger Games

sequel yg 1st
(source pic:google)

kita xpenah tgk yg 1st so x leh la nk review  
tp The Hunger Games : Catching Fire nih mmg best sgt2!!!
best dari segi aksi...arena/gelanggang The Hunger Games dan The Clock tu
tp kalau dari segi jalan citer mmg x leh nk hadam malam tu
ye la sbb dah ko x tgk yg 1st mmg ko x paham le bile tgk yg 2nd nih
mulut lak mmg potpet2 dok menanya kat asben di seblah
apesal la depa nk bunuh Katniss yg cun melecun tu
dah la cun pastu baju dia siap ada api2 lg..mmg catching fire laaaa sgt

kesimpulannya movie nih mmg best sgt kalau ko paham pertarungan tu sbb apa
tp kalau nak tau apa yg terjadi kat Katniss korang tonton sendiri
dan lg satu The Hunger Games nih adalah adaptasi dari novel
so pasni mesti ada lg sambungan dia
 trilogi the hunger games
(source pic : google)


cuma apa yg kita nk highlight kat sini
kitorang SESAT pas tgk citer nih
ko bayangkan kul 2 pagi kami main explorace kat parking kete Sunway Pyramid tu
gila x gila sbb x jumpe kete kat tempat parking 
mata yg ngantuk pon jadik celik luas sbb kitorang SESAT
dah la masa tu dah bayaq duit parking 
kna pulak kuar dlm tempoh 15 minit mmg haru betoi la dok kejar masa

tp ekceli masa smpai kat Sunway Pyramid tu mmg kami x terpikir la nk sesat kan
sbb seblom2 nih bukannya x penah park kete kat soping complex
tu pasai x amik pon gambaq tempat parking tu..hohho
bajet cam parking tu besaq cam parking kete Tesco je kan
skali amik ko!!! parkingnya bertingkat2...luas pulak tu
mmg ko akan sesat la sbb tgk kiri kanan sume tingkat sama je esah oiii
cuma yg ingat pon ada car wash je kat depan parking tu

pernah tgk program SESAT yg Gambit jadik host tu?
macam tu la keadaan kitorang masa tu...clueless!!!
car wash pon dah x jumpe
lg gila sbb dok naik lift turun lift tp sama je tempat dia

tp alhamdulillah kitorang sampai kat tingkat brape ntah nmpak guardroom
terus p terjah kat pak guard tu
pastu pas pak guard pon potpet2 bla bla bla...
akhirnya jumpe la kitorang ngan kete tu
alahai....rasa nk tampor je pipi nih
kitorang dah sampai dah kat level tu
cuma sbb nmpak situ parking utk Sunway Pyramid members 
jadik x terpikir la yg kitorang park kete kat situ
rupanya kat level tu jugak parkingnya cuma kat luar kotak2 tu je
huhhhh...mmg challenging betoi la

pastu nk jadik citer
pas dah jumpe kete nk kuar la dari kawasan tu
tetiba leh pulak ko x jumpe jalan kuar kan
heyyyy!!! pe hal nih
sok dah la nk kna bangun awal nk p airport
buleh pulak ko nk main SESAT2 dlm bangunan nih
mmg hampesss betoi la
udah le time tu takut tayar kete kempis sbb tayar pon dah lama
buleh pulak wat aksi2 trial n error tukaq2 tempat duduk nk bg balance kete
(Mek Dah..bie sayang..dan Anuar mesti tau sbb apa...hahah)
huhhhh...sudahnya dlm kul 3 pagi cenggitu baru sampai umah..hamik ko

soknya masa kat lcct mmg hazabedah la dok tahan mengantuk
dah la badan letih pon x ilang lg
pastu mak oiii ramainya orang kat lcct tu
kayo2 org Malaysia nih leh p bercuti sana-sini yo nek kapal terbang
dan akhirnya...selamat jugak la den ngan asben fly ke labuan
den x kayo pon cam mika2 yg lain
den p labuan pon bknnya sbb p bercuti
tp balik umah asben kekdahnya...
kalau x naik flight camno nk blk umah kan..hohoh





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment