kawan2 followers tercayang

Wednesday, 15 January 2014

Azam 2014


Assalamualaikum sahabat

Dah separuh bulan Januari kita sume harungi
Aku x sempat lg nk kongsi azam baru 2014 ngan korang

Ekceli byk gak azam tahun lepas yg aku x dpt nk capai
So tahun nih aku bawak je azam tahun lepas tu
Dgn harapan supaya thn 2014 nih aku dpt realisasikan azam tu

Apa yg aku nk highlight utk 2014 nih x byk
Buleh bilang ngan jari je azam yg aku nk capai tahun 2014 nih

1) aku nk kurus!!!!
Nih azam yg aku dok usung tahun lepas
Pung-pang sana sini dok canang kata nk diet
Tp progressnya non-hado
Sudahnya amik ko berat dah cecah 74kg
Aku menambah statistik bilangan rakyat Malaysia yg obesiti
So mcm yg aku kata kat entry sini
Aku berazam utk menurunkan berat badan
Smoga aku istiqamah dan x ngelat2 lg

2) trying to conceive = trying to get pregnant
Yg part nih masa 2012 lg dok mencuba
Tp blom lg dikurniakan rezeki itu
Masuk 2013 pon masih berusaha
Cuma mungkin usaha itu masih lg sedikit
W/pon thn lepas dah berpapan2 asid folik aku telan
Tp rezeki tu blom lekat lg
So teruskan usaha makan supplemen shaklee
Pon sama jugak bile aku masih lg gagal utk pregnant
Pastu beli set susu khisbun utk laki bini
Tp aku pulak x lepas nk telan susu dia...huhuh
So thn 2014 nih aku akan cuba lg
Smoga satu hari nti Allah murah kan rezeki utk aku dan suami

3) tambah aset
Seblom2 nih ada gak bincang2 ngan incik suami
Aku cadang nk beli umah utk wat aset kami
Tp bile survey2 kat area Selama nih bapak pnya mahal harga dia
Umah semi-d je dah cecah 350k ++++
So kna byk wat research lg la utk dptkan harga umah yg sesuai ngan gaji
Lgpon aku cadang nk cari umah teres biasa je sbb aku nk wat umah sewa
Bile dah tetap nk dok kat mana nti baru plan cari umah yg elok ckit

4) dok skali ngan incik suami
Oiiitttt...yg nih leh kira sbagai azam x?
Aku sbenarnya dah bosan giler dok jauh ngan laki
Kadang2 tu aku jeles bile tgk kwn2 yg dok seumah laki bini nih
P mana2 berdua...wat xtvt pon berdua
Tp aku nih sorang2 je dah serupa mcm org x kawen pulak...huhuh
So aku harap thn nih ada rezeki aku utk tggal bersama incik suami
Paling tidak pon aku harap incik suami dpt posting ke semenanjung
So x yah la aku nih nk mengkayakan lg mr.Tony Fernandez tu..haha

5) blajar kulinari dan wat bisness
Hamik ko penangan masterchef pnya pasal
Bile tgk selebriti2 tu masak kek aku pon jadi teringin...hahah
Tp bile nk attend kelas x tau lg
Nk amik private klas yuran mahal pulak
Tp tu la aku cadang nk wat bisness kalau dah expert nti..hahah
Leh gak wat side income bg pelepas byq utang ptptn..heheh

Aku rasa cukup kot 5 azam yg ada tu
Harap2 ada la satu dua tiga azam yg buleh dicapai
Tp kalau buleh capai sume lg bagus..heheh








~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment