kawan2 followers tercayang

Sunday, 12 January 2014

Bambamnya kamu syg...mcm mana nk ttc?



assalamualaikum all

selamat ari ahad sume
thn nih 2014 awal2 thn aku dah mula rasa give up
sume baju nk pakai p keje dah x muat!!!!
OMG..OMG..OMG...
cuti sebulan lebih telah menambahkan inci dan kilo di segenap tubuh badan

lebih parah lg sbb baju2 baru yg dijahit oleh tailor pon aku x leh pakai
ketat di pinggul dan punggung..sendat di perut
pakai girdle pon rasa ketat jugak dan tambah scary bile girdle pon ketat x leh pakai
try pakai masa miting 30dis aritu pon dah sesak napas jadinya...huhhu
apa dah jadi nih? apa dah jadi nih?

balik kulim semalam saja2 timbang berat badan
hamik ko dah cecah 74kg...mmg TEMBAM sgt2
dah la rendah pastu ko gemok pulak kan
mmg obes la namanya..gila x gila

kat skola sume org pakat tegur nmpak berisi
nk2 pulak aku skang nih p skola x pakai girdle
so kalau seblom2 nih buleh la disorok lemak2 yg terjojol tu
tp skang nih nehe kabi la
dah girdle ko x muat maka pasrah dan redha je la p skola x pakai girdle
sampaikan orang nmpak perut aku yg buncit mcm org pregnant 3 bln ni
dah satu hal pulak org speku aku pregnant
tp dlm ati aku aminkan aje bile dorang kata aku pregnant
mudah2an masin mulut dorang aku dpt pregnant thn nih

so bile ko dah bambam giler2 maka tipis peluang nk pregnant
bukan la kata kalau gemok x leh pregnant 
sbb ada gak insan2 yg kategori "comey" nih berjaya gak pregnant
tp tu la...slalu aku dengaq org gemok susah pregnant
cam aku nih dah la gemok..pastu period pon x tetap
mmg kebarangkalian utk sukar hamil itu mmg tinggi
bukan aku dan si hensem x berusaha utk mendapat baby
tp tu la rezekinya blom tiba lg 

sebut la apa saja makanan yg buleh utk mendapat baby sume aku cuba
makan asid folik dah berpapan2 sampai dah naik segan nk p beli kat farmasi
pastu try pulak set kesuburan shaklee pon kureng jugak
yg shaklee nih mebi aku sorang je kot yg mkn dan asben x mkn
pastu masa kat labuan arituh siap beli strip utk kesan waktu subur lg
tp sygnya timing x kena
-ive saja strip tu waktu kat labuan sinun
sudahnya waktu subur aku dikala aku dah blk semenanjung
maka -ive la upt aku masa saja2 cek minggu lepas 
w/pon tau x mungkin aku berhasil utk mengandung...huhuh

dengan berat dah cecah 74kg
tambah pulak dengan period x teratur
tambah dengan mkn suplemen itu ini yg x brape nk mesra ngan badan aku nih
maka aku isytiharkan mulai esok 13/01/2014 aku mula diet gila2

no more rices...no more breads...no more sugar...no more fast food
aku nk wat Atkin...less carbs more protein
aku nk wat clean diet which is mkn sayur2 hijau..ayam..ikan dan telur 
target bulan 3 nih masa besday aku yg ke 30 aku dah capai berat ideal
so bile dah capai berat ideal baru la bleh ttc again
berdasarkan pembacaan aku kat group Atkin tu dah ramai yg berjaya pregnant
ye la seblom nih depa sume bambam mcm aku dan ttc
tp pas wat Atkin beberapa bln yg mana bile berat depa dah berkurangan
tuptup alhamdulillah dah berjaya hamil
aku tumpang hepi dan dlm masa yg sama aku rasa semangat nk berdiet

so 2014 nih azam aku nk dpt blk berat 45kg aku yg dulu
pastu aku gak nk try dptkan baby thn nih...insyaAllah 
smoga Allah permudahkan usaha aku...amin3

ps: ttc stand for trying to conceive = trying to get pregnant





 




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

2 comments: