kawan2 followers tercayang

Saturday, 18 January 2014

Bukan tak nak baby



Assalamualaikum sahabat

Aku rasa mcm aku dah byk wat luahan perasaan psl anak ni
Bukan aku x nak anak
Tp  blom sampai rezeki aku dan suami nk menimang cahayamata lg

Kalau tahun lepas aku mmg byk sentap bile persoalan anak diutarakan
Tp tahun ni aku wat derk je walau panas ati
Aku dah lali mendengar soklan yg sama
Aku dah letih memaniskan muka 
Aku dah malas nk amik pusing apa org ckp

Aku bukannya ada kuasa nk bg dlm perut aku nih ada baby
Jadi...apa2 pon aku berbalik kepadaNya
Kalau Dia berikan rezeki berharga itu aku terima

Kalau blom smpai masanya aku dan suami utk menerima rezeki berharga tu juga aku terima

Apa la kuasa kita sbagai hambaNya yg lemah utk mempertikai perancangan Allah

Bukan aku x sedey bile sorang demi sorang kwn dok canang depa pregnant...hanya Allah je yg tau apa yg aku rasa masa tu

Bukan aku x sentap bile kwn sorang demi sorang tnya bile nk dpt anak...tp sume aku pendam dlm ati

Bukan juga aku x terkilan bile beberapa org kwn  x brape nk menyokong usaha aku utk ikhtiar cara mendapatkan anak...terkilan sgt2 bile jarak antara aku dan suami menjadi point utk mengatakan x sesuai mengandung sorang2 tanpa suami disisi

Ya...aku x tau mcm mana lelah ibu mengandung
Aku juga kosong pengalaman ttg pe'el ibu mengandung
Aku juga xtau mcm mana perasaan sorang isteri yg pregnant tanpa suami di sisi

Tp aku yakin sorang ibu itu sgt kuat w/pon pon tanpa kehadiran sorang suami disisi
Bukanlah aku menidakkan peranan sang suami

Aku pon kalau boleh mahukan suami sentiasa di sisi x Kira masa tgh pregnant atau pon x

Cuma...bg aku setiap org mempunyai bahagian masing2
Percayalah pd rahmat kasih Allah
Dia yg Maha Hebat x kan pernah membiarkan hambaNya keseorangan

Aku respect pd wanita2 di luar sana yg mengandung tanpa suami disisi sama ada tggal berasingan disbbkan tuntutan tugas atau kehilangan suami tercinta akibat kematian dan sebagainya...

Kerana bg aku w/pon secara mata kasar mereka nmpak bersendirian mengharungi dunia kehamilan tanpa suami disisi

Tp aku percaya...
Mereka tidak berseorangan...
Jgn kita lupa pd Maha Pencipta
Allah sentiasa ada...sentiasa wujud...sentiasa menemani siang malam tanpa mengira waktu
Percaya lah padaNya

Kawan2...
Aku dah lelah dgn sume yg korang perkatakan
Sorry to say...aku x perlu kan nasihat bijaksana kalian
Bukan aku berlagak...bukan jugak aku bodoh sombong
Tp cukup lah kata2 itu korang simpan utk diri sendiri
Mungkin ari nih ari aku
Sapa tahu satu hari nti kalian pula yg merasai apa yg aku rasa sekiranya anak2 kalian...adik2 kalian...kakak2 kalian atau sesiapa sahaja yg kalian syg mengalami situasi spt aku...

Aku redha andai blom tiba masanya utk aku bergelar sorang ibu
Aku juga redha andai dlm masa terdekat ini aku mampu pregnant tanpa suami disisi menemani

Kerana aku yakin aku ada Dia yg sentiasa pengasih dan penyayang terhadap hamba2Nya...


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

2 comments:

  1. hi dear. i know this feeling...nora pun dh nak masuk tahun ke3 kahwin n masih belum dikurniakan lg. tahun pertama rilex tahun kedua cam sedih masuk tahun ketiga ni relex balik sbb dh malas nk layan org tanya mcm2 kan. sama2 kita doa ek. In Sha Allah, Allah tahu yg terbaik buat kita semua kan :)

    ReplyDelete
  2. Tu la...hanya yg mengalami je dpt merasai sume tu...kdg tu pelik ngan org kita nih..baru sebulan dua kawen dah kalut tnya psl anak...kadang tu letih mulut nk terangkan itu ini...sy pon skang nih diam je...malas nk layan..paling kurang pon senyum je la kalau depa tnya..

    ReplyDelete