kawan2 followers tercayang

Saturday, 18 January 2014

Dah setahun lebih kawen tapi video nikahnya non hadoo

Assalamualaikum sahabat

Huwaaaa....ari nih 18 Januari 2014
Aku nikah 16 November 2012
Tp yg sedeynya sampai ari nih aku x nmpak lg video nikah aku
Lama bebenor depa amik masa nk siapkan

Aku pon x tau apa dah jadi kat video tu
Asal aku pm kat fb depa kata tgh proses
Tp x tau la apa yg depa proses smpai xdak khabar berita langsung

Aku pon x tau nk percaya kat depa ke x
Tp mengenali insan2 yg terlibat dlm penggambaran video nikah aku tu
Mereka sgt nice...really2 nice w/pon baru 1st time jumpa

Nk2 lg saudara Azali yg mmg aku rasa aku paling byk berurusan ngan dia sbb apa2 progress psl video tu mmg aku direct tnya dia
Seblom2 nih kalau ikut ati nak je tiap2 ari aku tnya psl video aku tu
Tp I thought he could use some time to finishing my video
Jadi aku pendam je dalam ati nih
Aku pikir x pe la...just give him time lah kot...huhuh
Ye la kita pon tau kan depa bizi
Bukannya nk mengadap video aku sorang je
Karang kalau aku keep on pressuring depa lain pulak jadi nanti...huhu

Tp mungkin jugak sbb aku nih BAIK HATI sgt
Maka smpai la skang nih dah setahun lebih kawen pon x dpt lg videonya

Aku x mo berenti berharap
Sbb selain dari album kawen aku rasa video tu pon byk meninggalkan kenangan utk aku dan suami

So pada saudara Azali n team mate
Kalau uol terbaca entry nih please la take action ye
Sbb korang ada bakat
Video yg korang hasil kan dan tunjuk kat aku tu aku tgk mmg cantik
Tp....
Kalau customer pon korang x leh nk handle mcm mana korang nk wat bisnes
Niat hati aku nk tolong korang up business korang
Tp bile jadi mcm ni aku pon tawar ati nk promote korang
Pikir la dah brape byk customer korang rugi bile aku x jadi nk promote korang kat kwn2 aku

Sbb seblom nih dah brape ramai kwn2 aku tnya kat mana amik videographer 
Sapa videographer aku
Aku pon rasa cam nk promote depa nih sbb nk tolong kembangkan bisnes org kita

Tp since video nikah aku tu dah setahun lebih terperam ngan depa
Aku jadi malas nk promote kat org lain
Cukup la aku sorang je yg tertunggu2 video nikah aku tu

Cuma aku terkilan...sedey sbb sorang pon x pm aku kat fb bgtau apa yg dah jadi kat video aku tu
Kalau aku x tnya mmg haram la depa nk bgtau apa dah jadi

Nih pon rasanya dah kali keempat aku tnya psl video aku tu
Tp belom dibalas msj aku tu
Kalau seblom nih jwpn depa tgh render la tgh proses la
Kali nih aku pon x tau apa jwpn depa
Mungkin jawapan yg sama jugak kot...huhuh

Aku masih lg berharap sampai ke saat ini utk melihat video tu
Kalau masih blom ada apa2 tindakan dari pihak depa utk siapkan video aku tu
X salah kot rasanya kalau aku reveal produksi depa spaya org lain x menerima nasib yg sama mcm aku




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

6 comments:

  1. Btul tu....sama mcm cik mah...dapat videonya..tp hasilnya hampeh giler..ramai sedara yg tnya amik kat mana..dieorng nk amik...tp xjadi nk promotekan ngan hasil mcm tu...cik mah xbyr pun baki lagi rm300..sbbnya..mcm2 masalah...kotak album pun xle nk bg..dah bagi pastu gmbar slah cetak..geram sngt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi tu cik mah...niat ati nk tolong org melayu kita majukan bisnes tp nmpaknya depa sendiri yg melingkupkan bisnes depa..huhuh..

      Untung gak cik mah dpt gak videonya...sy nih x tau la apa nasibnya..ikut ati yg geram nih nk je reveal nama depa..fb depa ngan no.fon supaya b2b kat luar sana x menerima nasib yg sama mcm sy...tp x sampai ati la pulak sbb memikirkan kejam pulak tindakan tu..huhuh

      Delete
  2. Terukkan...geram sngt...lebih2 lah tu smpai setahun lebih xdpt....kn juga tu tnyer...ntah2 dieorng dah rosakkan video tu ke ape....try tnyer juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la mmg geram sgt dlm ati nih...kuar abes asap kiri kanan telinga..heheh...depa dah reply...katanya laptop rosak tp seb baik ada wat backup...kalau x mmg nangis la...huhuh..katanya jugak akan siapkan secepat mungkin...hopefully bile dah siap nti hasilnya memuaskan la

      Delete
  3. dear, mcm pernah dengar nama azali tu la.. kira dah dua tahun kan.. sabar ek. tau x company dia kat mana? kalo terjah kedai dia camne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xtau katne kedai nya sbb depa nih freelance...kenal pon sbb masa kawen aritu butik yg perkenalkan..heheh...nk terjah sorang2 takut le pulak...tp tu la bile dah pm kat fb katanya akan cuba siapkan secepat mungkin...hopefully siap cpt dgn kualiti ok la

      Delete