kawan2 followers tercayang

Thursday, 6 March 2014

Hadiah Besday + Anniversary


Assalamualaikum sahabat

cuti raya cina baru-baru nih aku x p Labuan pon
cuma berhoneymoon di KL bersama suami tersyg je

dok kat hotel pon hotel biasa je kat Jln Brickfields tu
tp sgt berpuas ati sbb dok 3 mlm tp bayaran murah..heheh
bilik pon bersih xde bau2 busuk 

so 4 ari dok kat KL tu kejenya p window soping je la
nk soping pon blom gaji lg masa tu
tp dlm x bergaji lg tu sempat lg incik suami rembat perfume Polo Red 
nk terjegil mata aku tgk bile suami byq cash rm300 utk sebotol perfume tu
tp x kata la...suami aku nih jenis jimat cermat
so no wonder la kalau skali skala dia nk berbelanja
tp kan..bile pulak incik suami nk blanja perfume kat cik bini nih? heheh
kali pertama incik suami bg hadiah perfume masa bertunang 2 thn lepas
dah abis pon perfumenya..tp botol perfume tu aku simpan lg..hahah
nak beli sendiri mmg x mampu la bile cecah ratus2 nih
so ko pakai la perfume yg rege belas2 ringgit je kak jah oii..hahah

pastu kitorang p Low Yatt pulak
masa tu aku sibuk dok cari powerbank
beli la kononya promosi CNY pnya
tp hampess dowh bile cas kat ipad bertahan 5 minit je
serik dah aku nk beli jenama Yoobaa nih..huhuh
pasni aku nk rembat powerbank laki aku pulak..hahah
kira sbagai ganti utk powerbank aku yg incik suami suggest beli jenama Yoobaa nih

pastu dah alang2 g KL kan
aku pon terpikir la nk beli hadiah utk suami tersyg
hadiah besday + anniversary
ekceli yg hadiah besday + anniversary nih aku mmg nk beli dari bln 12 thn lepas lg
masa tu dekat2 dua minggu seblom besday laki kesayangan aku tu
tp terpaksa hold dulu bile incik suami suh simpan duit utk p honeymoon
konon2 nk suh aku bayaq duit hotel
tp bile dah check in kat hotel last2 laki aku jugak yg bayaq
kalau aku tau nk jadi cenggitu baik aku beli siap2 je hadiahnya


jadi..honeymoon kat KL masa CNY tu mmg aku awal2 dah mention kat laki aku
aku nk p gak Low Yatt tu utk beli hadiah besday + anniversary dia
kalau dia xmo aku nk p sorang2
akur ngan kedegilan bini dia nih
akhirnya laki aku setuju gak la utk p cari hadiah dia


so pas tolak darab bahagi campur 
dpt la jugak aku cari hadiah utk suami kesayangan aku tu
hadiah yg dia pilih sendiri 
tp rasanya lebih kpd kesepakatan bersama kaedahnya..hahah


tp hadiah tu skang nih ada kat aku
bertuah punya suami la kalau dia nk bwk blk Labuan
katanya malas nk usung sana sini sbb nti kalau blk kg nk kena usung benda alah tu


aku mula tu cam nk merajuk
dah la beli sbagai hadiah utk suami tersyg
tetiba x mo bwk blk pulak..heh


tp bile incik suami pujuk katanya aku buleh blaja2 / guna hadiah dia tu
maka x jadik la aku nk merajuk
lgpon katanya w/pon hadiah tu utk dia tp milik kitorg bersama
so sama2 buleh guna
dan dia pon nk gak ada dlm benda alah tu
ok la incik suami...cik bini nih terima saja apa yg terbaik dari incik suami tersyg
so aku pon beralah la dan bwk la blk hadiah dia ke Perak
berat dowhh benda alah tu aku nk usung
dah la ngan free giftnya lg yg berat nk dekat sekilo
sudahnya terpaksa la aku beli bagpack utk bwk blk benda alah tu..alahai
melayang rm110 aku beli bagpack tu kat Times Square masa tu..hohoh

so...benda alah apa yg aku beli sbagai hadiah utk suami tersyg? 

jeng...jeng...jeng...



alhamdulillah akhirnya tertunai jugak niat nk bg hadiah kamera utk suami
hajat yg x kesampaian masa nk kawen 2 thn lepas
patutnya nk dibuat hadiah hantaran
tp masa tu suami nk hp HTC 
so terpaksa la lupakan niat nk beli kamera tu..huhuh
kalau nk bg dua2 (kamera + hp) mmg rabak la purse aku..hahah

tp alhamdulillah...
Allah swt makbulkan jugak hajat yg satu nih
pasni aku akan jd model gedix utk incik suami la..hahah 
penuh la gambaq aku dlm memory card tu nti
tp suami aku tu pon xmo kalah gak
nk jugak gambar2 dia ada skali
so nti bergilir2 la aku ngan incik suami jd photographer..hahah

psl kamera nih pulak asalnya aku nk beli kamera Nikon utk suami tersyg
tp pas promoter pujuk amik Canon terus kami laki bini pilih Canon
hopefully..kamera tu x mendtgkan byk masalah utk kami nti la
harga so affordable..plus free gift tripod
mmg aku puas ati sgt2 sbb x melebihi bajet yg aku ttpkan :)


p/s: x sabaq nk tggu incik suami balik...nti leh ketik2 gambaq..



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment