kawan2 followers tercayang

Sunday, 2 March 2014

rentetan kejadian mimpi baby / menyusukan baby


Assalamualalikum sahabat

ingat lg x entry aku psl Mimpi pergilah jauh-jauh
dlm entry tu aku ada share psl mimpi aku jumpe baby dan menyusukan baby
sgt scary ok smpai takut nk lelapkan mata
dan takut jugak utk tdo sorang2

mula2 tu aku ok lg sbb dok rasa mungkin aku nih teringin nk baby sgt kot
tu yg asik termimpi2kan baby je
tp aku mula rasa pelik bila aku makin kerap didatangi mimpi yg sama

sampai satu masa tu aku amik keputusan citer kat famili aku
dan lebih mengejutkan lg 
bile sorang demi sorang adik perempuan aku pon mengalami mimpi yg sama
mimpi baby...tp..depa kata baby tu baby aku

ya Allah...hanya Dia saja yg tau perasaan aku masa tu
mmg aku takut sgt2
nk2 pulak bile gugel kat tenet byk yg bgtau tafsiran mimpi tu lebih kpd keburukan
keburukan yg buleh mengancam ketenteraman idup aku
mana x nya...mimpi psl baby maksudnya SAKA / SIHIR
sapa yg nk hidup mereka dilingkari benda2 sihir dan saka nih

tp bg famili aku masa tu lebih memikirkan kpd saka
sbb mak kepada abah aku bekas bidan
kami panggil dia TOK NAH
TOK NAH ni mmg ada khadam / saka
tp TOK NAH aku tu belom meninggal lg cuma dah nyanyuk skang nih
menurut kata ustaz yg aku berubat tu saka TOK NAH aku susah nk buang
sbb TOK NAH aku dah nyanyuk
lgpon kalau nk buang saka tu dari TOK NAH aku ianya mesti atas kerelaan dia
skang nih dia dah nyanyuk mmg susah ckit la benda tu nk tggalkan dia
TOK NAH aku nih dok ngan pak long dan maklong aku
mak long aku bgtau mlm2 time org tdo TOK NAH aku nih slalu ckp sorang2
lg satu TOK NAH ni mlm suka hampar kain batik 
pastu ckp sorang2 suh org mkn
mebi panggil / ckp ngan belaan dia kot..
 
so berbalik psl mimpi aku tu
kami sekeluarga mengandaikan ianya berkaitan dgn saka TOK NAH aku

memandangkan famili aku mmg dah kenal ustaz Ridzuan nih
so aku pon SMS la ustaz nih utk tnya psl mimpi aku tu 
dan jwpn yg dia bg pon mmg menjurus kpd benda2 x baik nih

pastu aku tnya psl kemungkinan aku x leh pregnant disbbkan saka nih
dan ustaz tu kata mungkin itu sebahagian drpd sbb musababnya

aku x leh nk printscreen SMS ustaz Ridzuan tu sbb aku pakai Nokia biasa je
jadi aku taip blk SMS ustaz tu

"Salam..Ya, kemungkinan besar ia petanda mimpi ttg gangguan syaitan..utk lebih sahih cuba tnya tok sndiri dulu..andai ia ilmu berkhadam jin, buang cara elok.."

"jin syaitan sifatnya berdendam hgga anak cucu & keturunan adam hawa..lebih dari x mengandung pon dorang akan buat hgga puas hati.andai ada unsur sihir dlm famili ia akan bunuh benih yg lekat pd ibu. jd bertambah berat rezeki bila dihalang sihir..ia juga dgn izin Allah..jd rujuk dgn ustaz2 atau bertanya dgn org2 alim utk ikhtiar"

"ya, bidang dan bab2 gangguan jin kena ikhtiar waktu mlm..sbb mlm baru dorang kuat dgn sihir..ya, insyaAllah buleh"

so pas cuti raya cina aritu ustaz Ridzuan nih dtg kat umah famili aku
dlm kul 12 mlm camtu dia mula berubat
disbbkan aku yg paling byk mimpi psl baby 
dan adik2 aku pulak sume mimpi psl baby yg dikatakan baby aku 
maka aku org pertama yg ustaz tu rawat dulu

masa dlm rawatan tu dia suh aku zikir byk2 dlm hati 
pastu dlm masa yg sama niat dlm hati utk sembuh dari gangguan2 nih
dekat sejam lebih jugak la ustaz Ridzuan berubat aku
dan paling aku ingat seblom berubat tu aku sakit2 badan dan rasa lenguh
pastu ati nih rasa berat je nk berubat
siap nk call ustaz dan batalkan appointment utk rawatan lg
tp aku gagahkan diri sbb pikir smpai bile nk mimpi baby nih
lg pon sejak mimpi baby nih aku jadi takut nk tdo mlm
dekat dua minggu jugak aku tido ngan TOK PAH aku (tok belah mak)

Alhamdulillah sgala puji bg Allah
lepas berubat mlm tu bdn aku rasa ringan  sgt2
rasa sume beban terlepas dari aku
cuma masa dlm rawatan tu aku rasa pinggang dan kaki aku kebas sgt2
pastu rs ckit2 mcm benda bergerak dari pinggang turun ke kaki ckit2
pastu beransur ilang pas ustaz baca doa2 syifa tu
paling aku ingat bila ustaz Ridzuan bgtau yg benih suami aku x lekat lama dlm rahim aku
tahan seminggu dua pastu ilang dimakan hantu setan tu..huhuh 
sedih sgt2 sbb aku dan suami mmg tgh cuba utk dpt anak

pas selesai wat rawatan utk aku
turn adik2 aku yg perempuan lak
sume pakat berubat sbb takut kalau saka / sihir tu ada kat kitorg
sampai la last skali ustaz tu wat rawatan kat abah aku pulak
sbb TOK NAH tu mak kandung abah
jd takut2 jugak kalau abah aku pon kna jugak sbb abah aku lemah semangat 
kalau dia takut mesti mengigau / menjerit2 tgh mlm waktu tdo

dekat kul 4.30 pagi baru siap rawatan utk aku, dua org adik perempuan aku dan abah
pastu ustaz suh kitorg minum air zam-zam sorang secawan dan amik wudhu'

bile dah setel sume kitorang kena mandi sintok limau
limau pon bkn pakai sebarang limau
tp limau purut yg mmg kuat bau dia
supaya bile kitorang mandi sintok limau tu
bau limau purut tu dpt buang bau badan yg lama
jadi kalau benda tu nk dtg balik dia dah xdpt nk cam bau badan kitorg lg

pas wat rawatan ngan ustaz Ridzuan mlm tu 
aku belom berkesempatan utk "bersama" ngan incik suami lg 
so hopefully bln 3 nih p Labuan dan pastu ada la berita gembira utk kami berdua..aminnn

selain drpd dptkan rawatan ngan ustaz Ridzuan utk buang gangguan tu
aku ada gak try mkn supplemen / jamu / ubat utk kesuburan
smoga Allah makbulkan doa aku dan incik suami utk menimang cahayamata dlm masa terdekat nih...insyaALLAH  


P/S: korang kalau kerap didatangi mimpi pelik cam mimpi baby / menyusukan baby tu cpt2 la dptkan rawatan perubatan islam...kita mungkin xtau / x nmpak permainan jin iblis setan nih...



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment