kawan2 followers tercayang

Saturday, 12 April 2014

Flight - bus - feri

Asalamualaikum sahabat..

Bebaru nih aku p Labuan
Cam biasa la aku nih
Asal cuti skola je rutin aku mmg ke Labuan le 
Kembali ke sisi suami utk bermanja kasih...ecehhhh

Tp pointnya bkn nk citer hal2 suami isteri
Yg tu simpan sendiri2 la kan
Cuma nk share ngan uols psl pengalaman aku naik 3 pengangkutan awam
Udara..darat..dan laut...ngko ado?

So dari Labuan cam biasa la mesti naik flight
Dan kebiasaannya mmg aku pilih Airasia je
Murah ckit dari MAS 
Lgpon aku dah jatuh chenta ngan mee goreng mamak Airasia
So mmg alasan kukuh la kan nk pilih Airasia nih

Dari Labuan ke Kuala Lumpur amik masa dlm 2 jam setengah
Tu yg leceh sbb aku kna transit kat KL dulu 
Kalau ada flight direct dari Labuan ke Penang mmg aku sujud syukur sgt2
Tp malangnya non hado okey!!!

So nk x nk kna transit kat KL pastu baru la ke Penang
Letih ooo nk transit2 bagai nih
Tp sbb nk cpt sampai aku gagahkan diri jugak la
Biasanya kalau dari KL ke Penang x amik masa lama
Dalam 30 - 45 minit korang mesti dah sampai pnya
Xsempat pon kalau nk tidoq

So aku sampai Penang dlm kul 3.45 camtu
Kalau ikut kan leh smpai awal lg tp flight cam delay masa tu
Biasanya abah aku akan tggu aku kat airport Penang
Tp aritu abah aku blk keje lewat
So x sempat nk g Penang amik aku
Kalau p jugak alamat nya mmg terperangkap dlm jem la..huhuh

So aku pon ngan konfiden bgtau kat abah aku naik bas ke jeti
So dari jeti Penang nti aku amik feri then abah aku tggu kat Butterworth je
Abah aku ok je sbb nti dia x yah la nk kalut sgt kejar ke Penang utk amik aku

Maka aku pon kuar je dari airport terus p bus stop
Aku sebenarnya dah lama x naik bas
Rasa cam nk nangis pon ada sbb rasa cam x reti nk naik bas
Kali terakhir aku naik bas masa aku blajaq kat UUM thn 2005/2009
Bayangkan dah brape lama aku x naik bas
Mencabar jugak rasa nk naik bas nih...hahah

Bile dah naik bas nih baru aku tau rupa nya ada je bas dari airport ke jeti
Tambang pon murah dlm rm2.70 je
Sambil2 tu leh tgk pemandangan keliling...syok ooo

Dalam sejam dok dalam bas smpai la aku ke jeti
Ok..kalau dari Labuan td aku dah naik flight
Pastu sampai Penang naik bas pulak
Skang nk kena naik feri pulak
X kan nk berenang kot nk blk Butterworth sana

So lengkap la perjalanan aku aritu
Udara...darat..dan laut
Bestttt oooo

Lg best sbb naik feri free x yah beli tiket
Sbbnya kalau dari pulau nk ke tanah besaq x yah bayaq pape
Sama gak cam naik jambatan Pulau Pinang
Kalau dari tanah besaq nk ke pulau kena la bayaq duit tol
Tp kalau dari pulau nk ke tanah besaq x kena pape bayaran
Sbb ko dah bayaq masa nk masuk pulau tu
Gitu le konsepnya

So kalau naik feri pon ko bayaq masa nk dtg dari Butterworth
Kira beli tiket p balik la

Dulu2 masa kitorg dok blajar lg
Abah rajin bwk jln2 ke Penang
Biasanya kalau p lalu jambatan Penang
Time blk mesti naik feri
Syokkkkkk ooo..heheh


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment