kawan2 followers tercayang

Sunday, 20 April 2014

Sabtu : Pasar Kemboja...Jambatan Kedua dan Daiso Queensbay

Assalamualaikum sahabat..

Semalam ari sabtu..cuti2 ujung minggu
Aku nih biasa kalau ari sabtu je mula la nk p jln2
X reti nk dok kat umah gamaknya kot...hahah

So sabtu semalam panjang je langkah kaki aku nih
Pepagi buta dah bangun sbb nk p jenjalan punya psl

Destinasi pertama yg kami tuju ialah pasar Kemboja
Sbb apa dinamakan pasar Kemboja ialah kerana majoriti penjual berasal dr Kemboja
Korang kalau dtg soping kat sini mmg rambang mata kot
Sbb baju, tudung, blouse sume jual murah2
Nk lg murah korang beli byk2
Konpem dpt harga borong
Aku semalam just beli tudung je pon
Sampai 5 helai aku rembat sbb nk matching ngan baju p keje..hohoh

Balik dari Pasar Kemboja aku ngan adik aku p Queensbay pulak
Dari Parit Buntaq tu terus je kitorg p Penang
Mulanya nk ikut jambatan Penang yg lama je
Tp tetiba gatai pulak belok kete p naik jambatan yg baru tu
Mak oiiii jauh sgt2 rasa perjalanan naik jambatan kedua
Tp syok gak sbb kete x byk..leh bwk slow2 tgk kiri kanan
Lgpon aku dah usya2 kalau naik jambatan kedua nih dekat je ngan airport
So nti kalau incik suami balik nti senang aku nk p amik kat Airport Penang

Kat Queensbay aku ngan adik aku x soping sgt pon
Mahal kot barang2 kat sini
X mampu den ni hah
P Queensbay nih pon sbb nk p Daiso je pon
Tp x byk pon barang yg aku beli
Cuma ada la dua tiga barang yg aku beli
Kalau ikut ati mmg nk beli je sume barang2 yg ada sbb COMEYYY sgt2
X sabaq nk deco2 umah sendiri
Tp sudahnya aku beli sudu, garfu, mouse pad ngan food cover je
Apesal lak p beli menda alah tu sume?
Sudu, garfu ngan mouse pad tu aku beli sbb ada gambaq Hello Kitty
Yg food cover tu pulak sbb color dia PINK
Nti leh la guna kat Labuan utk tutup makanan..heheheh

 ~sudu ngan garfu tu mcm syg je nk guna :P~









~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

2 comments:

  1. ninie, dekat mana sebenarnya pasar kemboj??teringin nak p!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat parit buntaq...permatang tok mahat :)

      Delete