kawan2 followers tercayang

Sunday, 24 August 2014

Kondisi OK Je Cuma Rezeki Blom Ada

Assalamualaikum sahabat

Kesah ari raya blom berakhir
Seblom2 nih aku mmg eksaited nk beraya
Bile dah ada incik suami tersyg lg la eksaited
Nasib baik kitorg amalkan demokrasi terpimpin
So xdak la adegan berebut nk blk beraya umah sapa dulu
Kalau dah thn lepas giliran beraya di kg aku
Kali nih bg la can kat kg incik suami pulak kan :)

Berbalik kesah ari raya
Aku mmg cuak giler bile pikir nk raya
1st time nk beraya umah mertua satu hal
Pastu tambah lg satu hal kalau ada yg tanya soklan x brape nk emas sgt
Soalan apa lg kalau bukan pasal anak
Sampai x larat dah nk menjawab dan menerangkan itu ini
Kot kang kalau aku melaser dicop kurang ajar pulak
Tp mmg aku cukup menyampah ngan sikap terlebih prihatin mereka2 nih 
Kot ye pon nk prihatin pikir sama la perasaan org lain
Bukannya x berusaha..bukannya x mo anak
Tp dah belom sampai masa lg nk wat guano
Kadang tu kuar statement bajet cam aku xmo anak pulak..hoh
Sapa yg x nk anak wehhhh
Aku nih berbunga2 harapan dan impian nk ada anak
Tp dah Allah kata blom masanya lg x kan aku nk paksa jugak kan
So pasrah dan redha je la

Tp xde la aku menyerah dan pasrah cenggitu je
Ada jugak usaha drpd pihak aku dan incik suami tersyg
Cuma blom nk menampakkan hasil positif lg :)
Mungkin Allah nk tgk sejauh mana usaha, doa dan kesabaran kami laki bini

Kalau seblom2 nih kami usaha ngan cara kenal pasti waktu subur
Sampaikan try n error nya bersiri2 dah episodnya bile blk Labuan 
Last2 kami pasrah...apa2 pon turn to Him yg kat atas sana

Tu psl bila try n error belom menampakkan sebarang kejayaan lg
Aku dan incik suami tersayang wat diskusi dr hati ke hati
Sampai la akhirnya keputusan nekad aku amik utk serah diri
Serah diri paksa-rela namanya pd tok bidan
Hamik ko kna urut satu badan
Tu pon setelah sekian lama aku dok tepis kiri kanan xmo p mengurut
Last2 bile tgk muka incik suami tersyg jd x sampai ati pulak
Demi suami tercinta aku pon p menyerah diri jugak
Dengan harapan ada la rezeki kami nti utk menimang cahaya mata 

Menurut kata tok bidan rahim aku ok je
Maksudnya kedudukan rahim ni x atas sgt x bwh sgt
Mmg elok2 utk lekat baby
Cumanya rezeki je blom ada lg
So rasa lega jugak bila tok bidan ckp cenggitu
Kiranya aku normal lg la :)

Tggal skang ni nk p jumpa doktor pakar je la
Tp bukan dlm waktu yg terdekat ni k
Lg pon x sampai 2 thn lg kami kawen
Nk2 pulak sepanjang usia perkahwinan nih boleh kira brape kali je berjumpa
So aku mcm x kesah sgt pasal nk p ke pakar
Tambah2 pulak aku mmg alergik ngan doktor2
Selagi keadaan x mendesak mmg x kan p la..heheh
Lg pon ada member aku dah p jumpa pakar
Tp pakar tu kata tempoh kawen awal lg so x yah jumpa lg patutnya
Lain la kalau dah kawen 3 thn xde anak gak baru le mai jumpa kaedahnya
Nk2 pulak bile pjj cenggini lg la sukar ckit nk dpt baby
Mungkin dah dok bersama nti ada rezekinya :)

Sahabat2 tersayang...doakan smoga ada rezeki utk aku dan suami ye
Kalau ada apa2 tips leh la share kat komen nti :)


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

2 comments:

  1. cik ninie....
    tahniah, tumpang happy untuk kamu =')
    akhirnya dpt dok bersama jugak....sy ni jugak la lg yg kena pulun isi egtukar...sobsobsssss
    insyaAllah, one fine dayyyy...tunggu gak kedatangan permata hati...dok jauh2 payahhhhh.....
    semoga dipermudahkan urusan..doakan sy gak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blom dok bersama lg dear..kna tggu bln 9 isi egtukar..tp harapnya leh dpt bertukar la..jom kita isi sama2..mana tau kali ni ada rezeki awak utk bertukar..kita doa sama2 ye

      Delete