kawan2 followers tercayang

Thursday, 28 August 2014

What I Used Everyday :)


Assalamualaikum sahabat..

*awas!!ini bukan entri berbayar*

Aku antara insan2 terpilih yg memiliki kulit kombinasi
Kombinasi yg sgt la x cun iaitu kering dan berminyak
Sgt2 la x best sbb muka aku jd kusam
Dah la kusam pastu tua seblom usia pulak
Adehhhhh...mmg sadis sgguh la

Mcm2 produk aku guna nk bg cun blk kulit aku nih
Tp hasilnya non-hado T_T
Sebut je nama produk yg ada kat pasaran sume aku sibuk cuba
Asal kuar iklan kat tv ke radio ke majalah ke mmg aku sibuk p cari
Sampaikan simplycity yg set purple dan set Pink pon aku cuba
Punya la mahal pastu rs x sedap pakai terus bg kat org
Pastu try pulak produk Garnier yg konon2nya diriku begitu berharga
Tp x serasi bersama gak
Beralih pulak ke Fair n Lovely tp last skali aku campak masuk tong sampah
Pastu tgk muka adik aku nampak cam cun ckit
Usya2 tanya rupa2nya dia pakai safi fair beauty 
Aku pon semangat la p beli tp non-hado jugak
Bengkak hati gua k
Kulit idaman masih x tercapai lg

Last2 masa Ramadhan ke-27 waktu aku otw ke Muadzam
Dengaq Linda Onn temuramah Lisa Surihani kat Suria fm
Masa tu Lisa tgh promote produk The Bodyshop yg shiso tu
Ehhh..bunyi mcm best pulak sbb dengaq Lisa dok sebut tantiknya2
Aku rs byk kali gak dia dok sebut tantiknya2 sampai aku tekad nk beli..haha
U see..sekadar promote di radio pon aku leh terpengaruh kan 
Masa tu tekad nk beli
Biar nti incik suami aku pon akan ckp 'tantiknya syg'

Tp korang pon tau kan produk The Bodyshop nih amat le mahal
So terpaksa la ikat perut tahan nafsu soping semata2 nk saving utk Shiso nih
Sbbnya aku gerenti produk Shiso nih bakal cecah ratus2 RM jugak
Silap2 mau lepas utk bayaq ansuran bulanan dugong aku tu..huhuh

Dan akhirnya x sangka aku dpt gak memiliki The Bodyshop Shiso nih
Sgguh terharu aku rasa sbb brg idaman dah dimiliki
Tp aku xde la beli satu set lengkap Shiso tu
Mau kopak rabak tggal gigi je kot kalau aku bantai angkat satu lengkap tu

So utk permulaan nih aku amik yg basic treatment je dulu
Tu pon nk juling mata aku tgk harga dia
Hopefully kesannnya berbaloi la ngan harga yg ditawarkan
Dan kalau ok pasni aku nk beli adik beradik Shiso yg lain pulak..heheh

Pas melalui sesi tanya itu tanya ini
Last skali aku beli Moisture White Shiso Foaming Facial Wash
Basic paling penting utk jaga kulit ialah pembersih muka
Uniknya Shiso Foaming Facial Wash nih sbb ia pembersih segera mousse ke buih
Mmg lawak waktu aku mula2 pakai
Awatnya ringan sgt pembersih dia
Ingatkan salah beli dah sbb dia bkn jenis cecair/krim
Rupa2nya pembersih nih jenis mousse
Bila press kat tgn dari mousse tu dia jd buih
So dia akan bersihkan muka tanpa keringkan kulit
1st time pakai pon mmg rasa sedap dah
Aku asik la dok pegang2 muka sendiri sbb rasa best sgt
Pastu eksaited lak bgtau kat incik suami sampai dia pon x sabaq nk tgk!!!

Pas dah cuci wajah kena la pakai toner kan
Tp yg set Shiso nih namanya bukan toner w/pon fungsi sama
Moisture White Shiso Moisturising Essence I nama diberi
Losen nih berbentuk cecair mcm toner jugak
Fungsi dia utk menenangkan kulit selepas membersih
Yg aku punya guna Essence I iaitu utk kulit berminyak ke normal
Kalau yg Essence II utk kulit normal ke kering

Next aku beli Moisture White Shiso Whitening Night Treatment
Yg nih krim mlm so ko pakai la time nk tdo pas cuci muka tu
Aku suka krim mlm nih sbb x berminyak dan x melekit
Krim nih cpt absorb kat kulit muka aku
So xde la nampak melekit2 kulit muka aku nih
Pas pakai krim mlm pegang lg kulit muka
OMG..mmg best sgt2
Kulit lembut sgt sampai rasa nk cubit2 pulak..hahah

And last but not least
Moisture White Shiso UV Protector SPF30 PA+++
Fungsi dia utk melindungi kulit drpd sinar UVA dan UVB
Selain tu krim nih jugak dpt memastikan kulit muka kekal terhidrat
Yg nih aku beli sbb nk lindung kulit muka aku
Kulit aku nih sensitif ckit
Kejap je ko berjemur kat matahari lepas tu mesti belang2 rimau punya la
Nk menunggu dia sekata balik mmg lambat giler la
So UV Protector nih aku guna utk melindungi kulit aku la
Kata cikgu yg aktif sukan kan
Mesti la nk nampak cun walaupun aktif sukan..hahah

Ehhh...sebelum aku lupa
Aku ada beli lg satu produk The Bodyshop nih
Tp yg nih bukan dlm set Shiso ni
Cuma org kata nk bg kesan tambahan la
Produk nih namanya Nutriganics Drops of Youth
Benda alah nih apply kat muka b4 pakai krim mlm/siang
Aku terpesona nk beli pon sbb promoter tu kata produk nih paling laris
Sume org sibuk cari sbb produk nih sgt2 berkesan

Aku rasa pasni aku xmo tukaq2 produk dah
Serius nk statik ngan The Bodyshop je..hahah
Lg pon produk Bodyshop nih pon sume org tau guna sumber berasaskan tumbuhan
So aku pon yakin la jugak nk guna
Cuma tu la mahal sgt kot harganya
Kalau nk beli jugak kna la menabung dari sekarang
Nih pon aku dok pakai jimat2
Kalau buleh biar la bertahan lima enam bulan
So sempat la nk menabung utk beli lg bila dah abes guna :)

InsyaAllah dua ke tiga minggu dari sekarang aku akan wat full review
Stay tune k

*ps: aku Google2 kat internet ada satu lg set Shiso yg menjadi kegilaan ramai iaitu Moisture White Shiso BB Serum Inside...teringin nk beli jugak tp kna tggu next gaji la..heheh








~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

2 comments: