kawan2 followers tercayang

Monday, 25 August 2014

Yeayyy..Semenanjung Jua

Assalamualaikum sahabat

Incik suami tersayang dah ada kat semenanjung
Alhamdulillah dpt jugak si hensem tu pindah
Jd pas ni aku x yah nk ke Labuan dah
Huhhhhhh..i miss Labuan very much :(

Sebenarnya aku syg nk tggalkan Labuan
Walaupon x menetap kat sana tp bila p skali skala ttp syg ooo
Aku xde masalah pon nk dok kat Labuan tu
Kalau disuruh pindah ke sana pon aku ok je

Tp incik suami pulak xmo
Thn nih dah 6 thn dia menetap kat Labuan
Boring sampai x tau nk wat apa dah katanya
Mana x nya..apa sgt la yg ada kat Labuan tu
Time cuti2 nk p jln2 pon xdak tempat best nk p
Parkson ngan Giant pon sekangkang kera je kalau nk shoping
Panggung wayang jgn mimpi la nk ada..hoho
Mkn pizza ka kfc ka mcd ka mmg x sama ngan kat smenanjung
Big Apple pon baru je bertapak kat Labuan tu
Tp incik suami kata rasa x sama mcm di semenanjung
Pendek kata serba serbi x kena kat sana tu

Aku mmg memahami rintihan perasaan incik suami
Ye la dah la bini xde disisi
Dok pulak sorang2 kat kuarters sana
Nk kuar pon xde byk tempat leh p utk berhibur
So mmg dia xsabaq punya la nk blk semenanjung
Dan akhirnya impian incik suami tercapai jua
Seminggu lg nk posa Ramadhan aritu dia dpt balik tanah besar
Aku kat sini dah melompat berguling keseronokan
Dia kat sana apatah lg la..hahah
Ntah2 siap bergolek2 dari kem sampai ke stadium kot :p

Jadinya..destinasi aku seterusnya nti Muadzam Shah la
Hangin dan x puas ati gak sbb incik suami posting sini
Punya la jauh ke ujung dunia sampai aku siap merajuk2 lg
Nk balik Kuala Lipis jauh
Nk balik kg aku lg la jauhhhhhhhhh..huhu

Dua kali dah aku p Muadzam
Nampak gaya cam susah aku nk sesuaikan diri kat sini nti
Ikut ati cam xmo pindah skola je
Tp kenangkan muka sedih incik suami
Rasa x sampai ati nk lukakan ati dia
Maka aku redha jugak la utk memohon pertukaran ke Muadzam Shah
Paksa-rela pon mungkin jugak kot..huhuh

Walau ati rasa syg nk tggalkan skola lama dan kawan2
Tp demi membahagiakan si dia tersayang..
Demi keluarga kecik kami..
Demi utk membina keluarga sendiri..
Demi utk belajar berdikari jauh drpd famili..
Aku redha jugak wat pengorbanan nih

So bulan September nti konfem aku isi egtukar
Walaupun rasa mcm cuak nk pindah tempat baru 
Tp demi dia yg tersyg aku pasrah je...cewahhh
Aku harap pengorbanan aku x sia2
Dan yg lg penting aku sedar yg tempat seorang isteri disisi suami
Cukup la sepanjang tempoh 1 thn 9 bln nih kami dok berjauhan
Pasni aku nk tunaikan sepenuhnya t/jawab hakiki seorang isteri 
T/jawab yg dibuat time aku p Labuan je..huhuh
Walau pon aku x dapat nk tebus masa yg dah berlalu seblom nih
Tp aku harap diberi kesempatan yg panjang utk berbakti pd suami tersyg


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment