kawan2 followers tercayang

Monday, 10 November 2014

Edisi Bulan Madu : Teluk Batik



Assalamualaikum sahabat :)

Dah lama x update blog..huhuh
Bizi bebenor ngan kekangan tugas
Kalah PM Malaysia :p

Bebaru nih mai angin nk bercuti
Mood berhanimun secara tiba2 :p
Bukan apa masa kursus memanah aritu mmg aku gian nk shoot
Tengahari2 rembang aku ngan k.an dok memanah sampai burn kulit
Mlm tu blk hotel terus lenguh2 badan
So gedik2 la aku mengajak incik asben p bercuti
Masa tu pikir lantak la tgh bulan ke gaji lambat lg nk masuk ke
Yg penting aku nk p bercuti gak
Tidak dpt tidak nk jugak!!
Bercuti utk rehatkan badan kaedahnya
Tp sebenarnya aku mmg nk sgt2 bercuti
Letih wehh dok shoot kat padang
So aku pikir aku nk p berendam2 dlm ayaq utk ilang kan sakit2 badan

Jd pas abes kursus memanah aku ngan asben terus ke Teluk Batik
Plan pon last minit je masa aku tgh dok berkursus pg Sabtu tu..hahah
Pas dah konpem ngan hotel terus calling2 asben suh dia siap2 n jgn tambah ari menginap
Ekceli masa aku kursus tu asben ikut skali
Tp aku tggalkan asben kat hotel kat Tepeng

So tghari Sabtu tu bergerak la aku ngan incik suami
Sanggup ko redah ujan lebat petir guruh kilat semata2 nk ke Teluk Batik
Masa tu malas nk pikir buleh mandi ke x kat pantai
Walaupun tujuan asal mmg nk merehatkan badan selepas setengah ari dok shoot
Alang2 dah hitam berjemur tengah panas kat padang meh la kita hitamkan lagi kulit

Yg aku tau kalau air laut bergelora aku masih ada alternatif lain
Sbbnya hotel yg aku booked tu ada swimming pool..yeayyyy!!
So kalau laut bergelora aku ttp masih buleh berenang2 itik..hahah

Makanya setelah puas bersilat ngan ujan kilat apa sume
Sampai la kitorg ke Teluk Batik
Eksaited wehh ke sini w/pon dah byk kali dtg
Tp sebelum2 nih p ngan famili
Kali nih p ngan abg syg..mesti la lg syok ooo..hahah

Dan seperti yg aku jangka mmg x leh nk mandi laut sbb asben ckp nampak air laut kuat
So apa lagi p berkubang dlm swimming pool la walaupun mak jemah korang nih xreti berenang..sadis sgguh

Incik suami syg pulak mmg eksyen giler
Mentang2 pandai berenang mcm2 gaya renang dia buat
X pe la syg..berenang la gaya apa pon asalkan kamu hepi :)

Aku pulak cuma berpaut kat birai kolam tgk dia berenang sana sini
Aku nih dah la x reti berenang
Kang kalau try jugak nampak gaya leh jadi itik kelemasan pulak..hahah
Nama je bekas jurulatih pusat ko 
Tapi sebenaqnya memang aku x reti berenang pon..hahah

 
Abaikan muka aku yg berwajah gelap
Aku sememangnya gelap..hahah
Telan qu puteh 10 tong pon belom tentu putih lagi wehh


 


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment