kawan2 followers tercayang

Monday, 10 August 2015

Ada saat kita terpaksa saling meninggalkan...




Assalamualaikum sahabat..

pernah tak korang rasa rindu sarat menggunung di hati tetapi insan yang disayangi tiada di sisi..well..bagi pasangan PJJ macam aku dan incik suami..selalu sangat rasa 'itu' menjengah di hati..tapi apakan daya..masing2 ada tuntutan tugas masing2..so kalau nak dilayan perasaan tersebut memang buleh jiwa kacau jadinya..huhuh..

tapi..alhamdulillah zaman dah makin canggih..banyak je alternatif lain yang buleh kita guna untuk berhubung dengan insan tersayang..macam aku dan incik suami..phone call adalah solusi terbaik kami..tiap malam akan bergayut sampai mata tak larat nak bukak..hahah

kalau time incik suami duty pulak..biasanya sekejap je la kami bergayut..kena bagi chance untuk incik suami berehat jugak supaya dia tak mengantuk masa duty nanti..tapi alhamdulillah setakat nih bil tepon takde la overload sangat..mungkin sebab pakai talian celcom yang pakej untuk askar punya kot..so bila aku tepon incik suami atau incik suami tepon aku makanya bilnya adalah kosong..maka jimat dah kat situ..heheh..iolss suka!!! perancangan kewangan yang sangat okeh!!

saat paling indah bagi aku bila incik suami dapat pulang ke pangkuan isterinya nih..tiap saat kalau buleh nak berkepit je..ewahhh..sampaikan tetiap hari aku akan suruh incik suami hantar dan ambik aku kat sekolah..so kawan2 aku dah tau kalau p kerja tak bawak kete tu maknanya incik suami ada kat umah la tu..

pastu tetiap hari masing2 ada je agenda yang nak dibuat..mesti tak lekat rumah punya la sebab dok merayap sana-sini berdua..ye la kalau incik suami takde aku memang malas nak keluar p mana2..time si dia balik la baru menggedik nak p Aeon la Tesco la..tu semua tu bukannya nak bershopping sangat..lebih kepada nak spend time berdua je..hahah..pastu kalau p Aeon..mesti cari roti Auntie Anne's..pastu rebut2 makan roti yang super sedap tu..kenangan tu!!!

so bila dah huhahuha dekat nak seminggu tiba la masa incik suami pulang ke kem..huwaaa..cepat betoi masa berlalu..rasa macam baru semalam si dia pulang ke pangkuan isteri tercinta..tapi kini dah nak balik smula ke kem..sobosbsob..lap ayaq mata ngan ujung baju!!

saat paling pilu bila tengok incik suami dah start packing barang2 dia..rasa nak peluk erat2 takmo bagi si dia balik kem..sobsobosob..tapi apakan daya..panggilan ibu pertiwi memanggil2 suamiku pulang..hukhukhuk..dan sebagai isteri mithali..aku akan menyibukkan diri kat  dapur memasak makanan untuk bekalan incik suami..

begitulah rutin kami sejak berkahwin dan PJJ hampir 3 tahun nih..yesss..ada saat dan ketikanya kita terpaksa untuk saling meninggalkan antara satu sama lain..tetapi tidak di hati kerana CINTA itu kukuh terpatri di situ..


p/s: tak sabaq nak tunggu ujung minggu nih..incik suami akan balik..walaupon 2 hari je tp amat bermakna!!!






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment