kawan2 followers tercayang

Wednesday, 19 August 2015

Laki Bini : Persamaan dan Perbezaan



Assalamualaikum..

Tajuk entry kali nih dah macam subjek math la pulak kan..hehe..tapi sebenarnya bukan nak bukak kelas tambahan math pon..cuma saja nak kongsi sikit pasal persamaan dan perbezaan antara aku dan incik suami :)

Persamaan

Western sgt ^_^
Premis 1: Aku suka makanan western
Premis 2: Hubby pon suka western 
Premis 3: Kami sama-sama suka chicken chop & spageti bolognaise..hoyeahhh

TV Show
Premis 1: Aku suka layan My Kitchen Rules, Bake With Anna Olsen etc
Premis 2: Hubby pon sama jugak melayan cerita masak-masak ni
Premis 3: Kami memang kuat makan..tu pasal adore sangat ngan rancangan masakan

Travel 
Premis 1: Aku suka p jalan-jalan
Premis 2: Hubby pon suka je nak kuar sana-sini
Premis 3: Ada masa..ada duit..panjang je langkah nak p bercuti..tengah plan untuk trip bulan madu yang seterusnya

Games
Premis 1: I love so much games like Frozen, Boom Beach, Candy Crash n etc
Premis 2: Hubby love too 
Premis 3: We love games :)

Kereta
Premis 1: puan Ninie suka Toyota Harrier
Premis 2: encik Badrul pon suka Toyota Harrier jugak
Premis 3: sama-sama berangan nak memiliki Harrier satu hari nanti..dapat yang secondhand pon jadi la..ngeee


Perbezaan

Favourite Color
Premis 1: Aku suka Pink dan Purple
Premis 2: Hubby suka biru
Premis 3: Bila nak decide color untuk baju raya atau cat umah mesti "NO NO NO" untuk warna-warna yang aku suka..tapi bila merajuk sikit akhirnya aku menang jugak..yeayyyy for me :)

Perbezaan kita bagi satu je la..sebab rasanya macam takde banyak perbezaan sangat kot..ke aku yang tak discover lagi..hahah

Tapi..bagi aku perbezaan atau persamaan kami tetap sehati sejiwa..bercinta dan berkasih sayang in shaa Allah sampai ke syurga..ameenn




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment