kawan2 followers tercayang

Monday, 18 January 2016

Lets Plan Nicely

Assalamualaikum..

Sementara nak tunggu incik suami tersayang call marilah kita mengupdate blog :)
Untuk ari nih aku cuma nak share pasal planner yang aku buat sendiri dan print sendiri
Nak beli yang jual kat kedai memang tak menepati selera aku la
Pastu mahal pulak tu kan..
Jadi..bila nak barang yang cantik dan murah..maka buat sendiri la
Hati pon puas kan!!

Planner yang aku buat tu aku pakai publisher je..
So senang nak adjust letak gambaq bagai tu
Sebelum tu try buat pakai microsoft word asik la aku nak meradang sebab susah setting
Pastu terpikir pulak baik la aku pakai publisher je sebab dah biasa ngan software ni
Lagipon selalu dok guna publisher bila buat buku program sekolah

Untuk planner kegunaan sendiri nih nipis je planner dia
Aku takde la buat tebal sampai 50 pages cenggitu
Section yang ada tu pon memang yang aku betoi-betoi nak guna je
So takde la berlaku pembaziran kalau tak guna kan..hahah

Dari segi bajet memang jimat sebab hanya guna kertas color dan printer je
Pastu untuk tulang planner aku amik dari buku lama..hahah
So..kos untuk buat planner sendiri nih tak sampai rm5 pon
Semua bahan memang ada kat umah..so guna je la kan..jimat gitu

Jom tengok planner iols yang comey gitu


~ cover depan siap ada plastik keras lagi ~

~ cover yang dalam pakai kertas wangi..memang wangi baq ang ~

~ personal info ~

~ kalendar pon ada ~

~ senarai bil yang nak bayaq tiap bulan ~

~ hat yang ni bulanan punya perbelanjaan ~

~ jadual saving aku..leh baca kat sini ~

 ~ hat ni rm5 saving challenge..kisahnya leh baca kat sini jugak ~

~ hahah..wishlist pon iols buh jugak..harap semuanya dapat dipenuhi ~

~ hat ni azam setiap tahun dok nyanyi nak kurus tapi tak kurus-kurus jugak ~

Hah!! Amacam? Ok tak iols punya planner? 
Korang nak jugak? Silalah buat sendiri :p
Sebenaqnya korang pon buleh buat planner sendiri jugak
Mesti lagi cantik dan meletop
Yang penting kena rajin la..heheh









~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment