kawan2 followers tercayang

Sunday, 31 January 2016

nak back to 2008

Assalamualaikum..


2008..
haha..ni aku pada 1 februari 2008..sem 5..mak aii..dah 8 tahun berlalu..masa nih kurus kering kemain tapi maintain comey lote..haha..walau kuat makan tapi body maintain kurus sebab tetiap ari jalan kaki..nak p kuliah kat DKG5, DKG3 DKG1 jalan kaki..nak p pusat sukan jalan kaki..nk p padang kawad jalan kaki..nak p mall jalan kaki..nak p library jalan kaki..nak p exam kat dewan MAS pon jalan kaki..sampaikan nak p kursus kawen kat kolej mas yg jauh kat laluan A tu pon sanggup jalan kaki..buleh kira brape kali je naik bas uum tu..nak-nak pulak lepas perkhidmatan bas diswastakan..lagi la aku tak naik bas sangat melainkan kalau kelas takdak gap dan terpaksa berkejar dari DKG 5 ke DKG 3 untuk kelas yang seterusnya..haha..memang memori sungguh..masa tu..aku sanggup je jalan kaki redah ujan ke panas ke untuk p kelas..


2016..
setelah 8 tahun berlalu..badan i dah kembang 3x ganda kot dari saiz asal..baju saiz M dah bertukaq ke saiz XL..memang drastik sungguh la badan aku nih mengembang..nak-nak pulak dah keje nih badan lagi la cepat naik..p keje parking kete tak sampai 50meter dari bilik guru..agaknya kalau buleh park terus kat tepi meja dalam bilik guru tu mesti aku dah lama park sebab malas nak jalan jauh sambil kendong tiga empat bag..pastu p soping complex pon kalau aci buleh nak parking sampai tepi eskelator sebab malas nak jalan jauh-jauh..hahah..parking kat umah pulak jangan kata la..memang aku park betoi-betoi kat depan pintu..punya la malas nak gerak jauh-jauh..

camne nak kurus? buat diet atkins pon asik ke laut je kejenya..bangun pagi semangat kobar-kobar nak wat induction..sanggup skip sarapan tok buat sebab takut batal diet..tapi sampai skola p kantin nampak nasik terus terbenam diet atkins aku..sobsobsob..hipotesisnya aku kena dok UUM la gamaknya kot..wat 2nd degree lak untuk tempoh 3 tahun pastu berjalan kaki p kelas..time tu baru nak kurus balik kot..haha..kot kalau skang nih aku nak berjalan kaki p tempat keje dengan objektif untuk mengkuruskan badan gamaknya tetiap ari kena gerak kul 5 pagi la kot untuk sampai kat skola seblom kul 7 pagi..haha..tapi mak oi 12km nak jalan kaki p keje tak sanggup la aku...

kesudahannya..menangis di bucu katil la aku mengenangkan badan yang makin kembang macam bunga raflesia nih..huhuh

 


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment