kawan2 followers tercayang

Thursday, 25 February 2016

Awal tahun persekolahan...aku dan meja

Assalamualaikum..

Lama tak updet pasal skola..belek-belek album kat iPad nih terjumpa pulak gambaq masa minggu pertama persekolahan aritu..

Masa nih meja memang kemas elok la..tak dak lagi kertas-kertas latihan pelajar dan kerja kursus depa..cuba kalau letak gambaq hat sekarang nih..memang tak cukup la nak letak atas meja tu..kadang tu sampai kena sumbat dalam drawer sebab atas meja dah penuh barang..

Tahun 2016 nih memang aku tak tukaq pon alas meja..kecewa sebab tak dapat bertukar buatkan aku malas nak kemas meja cantik-cantik..sampai gitu skali penangan keciwa itu..hahah

Tapi sebenaqnya alas meja aku tu pon baru lagi..masa 2015 tahun lepas aku tukaq..so memang tahun 2016 kekalkan je la alas meja yang sama..bukannya buruk lagi..cuma ada la sikit terkoyak sebab terkena laptop..

Fail-fail pon masih guna fail yang sama..aku nih jenis malas nak buat failing-failing nih..so wat simple-simple sudah...asalkan buleh masuk bahan ikut fail masing-masing pon dah ok sangat..kadang-kadang tu lupa jugak nak masuk fail..kumpul je setempat kat dalam drawer pastu agak dah semak baru la gigih nak asingkan masuk fail..alangkah bestnya kalau dapat sorang PA untuk wat failing ni..hahah..

Rak buku color hitam tu pulak memang dah lama aku guna..beli masa tahun 2012..masa tu Giant Tepeng wat sale..mintak tolong Tamarai belikan sebab aku malas nak p Tepeng..haha..kalau tak silap aku masa tu rak ni harga rm9.90..memang berbaloi la..kecik dan ringan size dia..lagi pon masa tu memang dok cari rak kecik dua tingkat macam tu supaya senang nak baringkan atas meja guru..

Buku-buku pulak tiap tahun makin bertambah..mana taknya..tiap tahun dapat buku free dari kedai buku yang berurusan ngan skola..heheh..tapi ada gak yang beli pakai duit sendiri..so bila buku bertambah skang nih rasa macam dah tak muat nak buh buku kat dalam rak tu..nak buang sayang sebab ilmu kot buku-buku tu sume..lagi pon masih buleh guna sebab masih ikut silibus yang skang nih..so simpan je la atas rak tu..nampak la macam banyak sangat buku kan..hahah..

Gitu la sedikit sebanyak yang aku nak share pasal work station aku nih..skola aku nih skola lama..so banyak perabot dan meja-meja guru yang antik..kadang tu kalau p miting kat mana-mana skola especially yang skola baru rasa jeles pulak tengok meja depa..siap ada suiz kat setiap meja..so takde la nak rebut-rebut letrik antara satu sama lain..tapi apa pon bersyukur la..walaupon meja lama tapi masih kukuh lagi..kalau nak banding ngan cikgu-cikgu yang lain tu meja aku nih masih kategori sempurna lagi..kalau cikgu-cikgu yang lain tu adakalanya meja pon dah nak patah..tak pon ada yang takde drawer dan macam-macam lagi la..hmmmm...agak-agaknya bila la nak dapat meja baru ek?


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment