kawan2 followers tercayang

Monday, 29 February 2016

Selamat Pengantin Baru Ain Comey

Assalamualaikum..

Entry nih sebenarnya entry terperam..lama sangat dah menaip tapi tak publish sebab takdak gambaq pengantinnya..

Pastu baru teringat yang Nida ada tag gambaq masa kenduri aritu..so aku pon edit je la gambaq yang ada untuk buh kat dalam blog ni..

Ain ni sebenarnya satu kolej kediaman ngan aku masa kat UUM dulu..cuma bezanya dok blok lain-lain..Ain ngan rumet aku coursemate..selalu mai bilik kami wat assigment ngan rumet aku..so dari situ aku kenal Ain..pastu Nida dengan Erin pon sama jugak..walaupon depa coursemate ngan rumet aku tapi aku kenal je ngan depa..

Cam Nida aku kenal sebab pernah p program anak-anak angkat skali..cam Erin lak memang satu blok dan satu paras ngan aku...so apa-apa aktiviti blok memang together-together la..kenal depa semua nih dari sem 1 lagi sebab kitorang 1 batch untuk intake 2005..cuma beza dia depa budak akaun 4 tahun kat UUM..aku pulak budak public management..so..3 tahun je kat UUM..masa aku grad tahun 2009 budak akaun tengah praktikum..so..tak dapat la jumpa masa konvo tu..

Tapi cam rumet aku cik Dyana tu banyak kali gak la jumpa..walaupon tak every year tapi still kepada in touch..masa aku wat diploma pendidikan kat UPSI masa tahun 2009 tu dapat la jumpa rumet aku sekali..kebetulan masa tu p Shoping raya kat jalan TAR..so cik D ajak p tidur umah dia..pastu masa kak Aida senior kitorang kawen tahun 2011 dulu tu aku ngan Dyana dan Radin p kenduri dia kat Langkawi..so ofcoz la aku dapat jumpa rumet aku yang gojes tu..heheh..pastu dalam tahun 2013 time aku dok ulang alik p Labuan tu ada la jugak singgah Dengkil ngan incik suami untuk jumpa cik D ni..dan tahun lepas 2015 jumpa lagi skali masa kenduri Ain comey kat Bangi..tapi untuk tahun 2015 dua kali ar jumpa rumet aku nih sebab masa ujung tahun 2015 tu aku ikut famili aku p umah adik aku kat KL..pastu bawak Iman donde p jalan-jalan kat Putrajaya aku calling-calling Dyana ajak jumpa lepak skali kat Putrajaya..

Masa aku kat UUM aku tak ramai kawan sangat..kalau dengan coursemate pon buleh bilang ngan jari brape orang je yang aku rapat..aku banyak abis kan masa ngan rumet aku dan kawan-kawan kolej..aktiviti pon banyak join aktiviti kolej macam nasyid, koir, dikir barat, program anak angkat etc..tu sebab aku lebih rapat ngan budak-budak kolej aku..heheh..

Lagi dua orang budak akaun yang aku rapat jugak kat blok aku ialah Yat ngan Radin..tapi macam Yat ni dia dok kat Parit Buntaq ja..kira dekat la ngan tempat aku skang ni kat Selama..tapi kami pon jarang jumpa jugak..masing-masing bizi ngan kerja..ntah bila nak dapat hang out pon tak tau la..

Hmmm..diam tak diam dah hampir 11 tahun persahabatan kami..sekejap je masa berlalu..rasa sekejap je tinggalkan alam kampus..tak sedar masa berlalu dengan cepat..hehe..apa pon aku harap persahabatan kami kekal hingga ke akhir hayat..ada masa in shaa Allah kita jumpa lagi kawan-kawan :)




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

0 comments:

Post a Comment