kawan2 followers tercayang

Friday, 17 February 2012

(Entry Marah Kari Berapi) macam lepaskan anjing tersepit

*peringatan : en3 nih penuh ngan emosi marah...bengang...terkilan...dan sewaktu dgnnya*

assalamualaikum uols...whoaaa....korang nmpak x reminder kat atas tu? korang nmpak x tajuk en3 ari nih? ya...mmg cik ninie tgh marah giler2 nih...kalau sapa2 carik psl time nih mmg aku bg mkn penampaq jepon la...

pe yg cik ninie nk paparkan kat belog nih bkn nk mengaibkan sapa2...tp sekadar nk luahkan perasaan yg da lama berbuku kat dlm ati nih...dan apa yg cik ninie buleh kata...carik kwn baik bkn mudah cam beli ikan kat pasar...dan nih la yg terjadik kat cik ninie...sbb tersalah pilih kawan dan sbb tersalah tolong org dan kecian kat orang...last skali...diri sendiri yg merana!

apa yg sy rasa skang nih mmg mcm lepaskan anjing yg tersepit...kita dah tolong dia n last skali kita yg kna gigit blk...sy x sangka disebabkan sifat mudah simpati dan empati yg ada kat dlm diri sy nih akhirnya mkn diri sy blk...niat asal nk tolong org yg konon2nya kna buli mcm2 masa 'menumpang' kat satu tempat tu akhirnya menyebabkan sy pulak yg terpaksa kuar dari umah yg sy duduk skang nih...

buat kamu yg pernah jadik kwn sy...ingat la...sy buleh jadik kwn yg paling baik dan membahagiakan kamu kalau kamu pon baik ngan sy...tp...sy jugak buleh jadik musuh yg paling jahat kalau kamu wat taik ngan sy!

ptg tadi pas blk skola tiba2 aku dapat satu call...rupanya tuan umah yg call bgtau kata ko nk nikah n nk sewa umah nih...makna kata...mahu halau aku kuar dari umah yg aku dah duduk hampir setahun ngan ko wahai perempuan...what the hell!!!!  ya perempuan...kau mmg sgt hebat...even kau tau dan sedia maklum kat kawasan sini mmg susah nk dpt umah sewa yg mmg jadik rebutan cam goreng pisang panas....tp sesedap rasa je kan ko wat keputusan nk nikah dan halau aku cara halus...beb...bkn ke bakal laki kau tu ada umah sendiri...x leh ke ko nk stay kat situ je pas nikah then biarkan aku dok sewa kat sini sorang2 ngan aman damai tanpa nk pikir yg buruk2 psl ko...ape kejadahnya lak korang nk wat umah tu jadik homestay then umah yg aku dan ko dok skang nih ko nk sewa ngan bakal laki ko pulak...otak ada tarak pikir ke?ada ko pikir ke psl kesusahan org lain? bakal MIL ko pon ada je kat kawasan sini...pesal ko x g dok sana diam2 tanpa perlu nk kacau idup aku?

dan motipnya skang nih yg aku tau ko mmg nk halau aku kan...dan tuan umah merangkap bakal biras ko tu yg jadik org tgh tukang sampaikan berita psl ko nk nikah dan hasrat ati korang nk sewa kat umah ni kan....tahniah sejuta tahniah la beb...FYI...aku x heran sgt w/pon masa mula2 tuan umah kasik tau psl ko nk nikah dan tnya aku nk kuar sewa umah lain ke x dan waktu tu aku rasa nk pecah kepala pikir bala apa la pulak yg tgh menimpa aku nih...tp x pe...aku pecaya hukum karma...aku pecaya pepatah org mlayu psl lumrah idup nih...bile aku dah leh pikir cara rasional skang nih...mmg aku pilih utk angkat kaki w/pon ptg tadik aku cam berkeras xmo kuar dari reban ayam nih...tp ko kena ingat satu perkara...skali ko wat taik ngan org...berganda2 taik yg ko akan dpt bile org lain buat pulak kat ko dan keturunan ko nanti...idup ni  mcm roda...skang mmg ko kat atas...skang nih mmg sume org suka ko...tp satu masa nanti...bile ko kat bwh dan jatuh terduduk....ko akan ingat blk apa yg dah ko wat kat aku...dan aku rasa ko mmg x layak langsung utk dibuat sebagai kawan!

moral of da stori : aku mmg dah tersalah pilih kau sebagai kawan aku...aku mmg dah tersalah pilih sbb kutip kau yg dulu konon2nya stress sbb terpaksa wat keje yg bkn tanggungjawab ko pon...mmg x ubah mcm melepaskan anjing yg tersepit...tp akhirnya aku blk yg kna gigit...tahniah kawan...kau mmg kawan yg paling terbaik pernah aku jumpa di abad nih...aku cam nk cadangkan nama kau utk anugerah hati paling wangi kat atas muka bumi nih!





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 8 February 2012

wordless wednesday #3


Behind every strong soldier

there is a stronger women who stands behind him
supports him and loves him with all her heart



 bie... i love u so much


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 7 February 2012

vanilla coklat

slm uols...

vanilla coklat....hmm sedapnya! so yummmy2....sejak dulu sy mmg suka apa2 yg berkaitan vanilla....aiskrim vanilla...perfume vanilla...even pewangi kete pon mesti kna bau vanilla gak...haiyyyo...obses sgguh sy ngan vanilla kan....nk2 pulak skang nih ada lak citer vanilla coklat....lg la sy suka! hihih....

 my fav perfume 
~ source: incik google ~


coklat? hmmm...coklat pon best gak...nk2 pulak kalau air hot-choc...mak aiii...mmg sedap xhengat donia...wallahei...terliur la pulak nk minum air coklat hangat2....bile telan tu meresap abes masuk satu badan....best2!heheh

 ~ source: incik google ~


citer vanilla coklat? hmmm...citer nih pon best...ala2 citer korea....suwwwet je zara ngan amir tu....heheh....x sabar nk tggu episod mlm nih...mesti lg best sbb zara dah mula suka kat amir....oittt....cpt la kul 9 mlm...hihih...

~ source: incik google ~

kesimpulannya....sy suka vanilla....sy suka coklat...dan...sy jugak suka vanilla coklat!





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Monday, 6 February 2012

hikayat cinta kami - part III @ our love story

assalamualaikum uols...

hm...kalau seblom nih sy pernah post psl hikayat cinta kami-part I dan hikayat cinta kami - part II...skang nih nk continue ngan hikayat cinta kami part III - our love story....syok ooo citer psl cintan-cintun nih...heheh...

mlm td masa bie sy tgh layan bola MU vs Chelsea <bie sy MU fans sama cam sy gak> saja la sy kacau dia...kunun2 nk manja la...skali kureng dpt layanan la...hmm...kalau dah nama pon lelaki...kalau psl bola mmg priority dorang la kan...mula tu nk merajuk gak...tp pikir blk kalau merajuk pon x guna...nanti diri sendiri gak yg rugi...hahah...pastu x jadik la nk merajuk2...agipon rugi bill ooo kalau merajuk sbb bil tepon berjln gak even sy diam dan dia pon diam...

tp bile x jadik merajuk ada le bendanya yg sy wat utk alih perhatian si dia pd tv tu...heheh...tv-tv gak...tp sy nih encik bie kna layan gak...giler kejam kan!hahah...sabar je la kan...ngeee...pastu tgh dok pikir2 cari idea nk pay attention dari si dia tetiba terbukak la pulak yahoo.mail...pastu gatai lak tgn dok klik kat application yg conversation tu...mak aiii...jakun jap sbb xtau pon kat situ leh tgk blk apa yg kita pernah chatting kat ym...tetttttttt....i got it! heheh...senyum bertanduk la sbb dah ada idea nk tackle bie sy mlm td...hahah

sudahnya....mlm tadi kitorg refresh la blk camne kesah perkenalan kitorg...mmg gelak dan senyum je la bile kenang blk...syok sgt! indahnya perjalanan cinta kami smpai sy rasa cam nk bukukan je kesah cinta kitorg nih...hahah....bajet cam artis la pulakkan...start dari kawan maya kat ym smpai le jadik loving couple skang nih...dan x lama lg bakal menempuhi satu lg fasa baru dlm perhubungan kitorg...x sabar nk tggu detik tu...hopefully apa yg kami rancang berjalan dgn lancar nanti...ameeenn...

sepanjang 7 bln lebih sy kenal bie sy....dan 7 bln lebih gak kitorg bercinta...so far...xde lg la dok gado2 ganas smpai nk break ke apa ke...cuma...aritu la ada skali masa sy terbengong jap tetiba terkuar permintaan nk senyap sebln dua...tp masa tu x terniat pon nk wat camtu...cuma disbbkan rasa terkejut sbb apa yg diplan x menjadi...huhuh...rite now dah ok pon...alhamdulillah sbb bie sy sabar je layan kerenah sy dan x cepat melatah...n luckily masa tu sy cpt tersedar....bie...walau apa pon yg terjadi...insyaAllah pe yg sy request mlm tu sy xkan ulang blk...promise!

dan baru terperasan yg ada lg tarikh2 istimewa yg sy nk kna save the date...heheh...1st tarikh knl ngan bie sy pd 9 june 2011...masa tu puas dok pikir nk letak tarikh apa utk anniversary kitorg sbb sy xhengat tarikh 1st bie sy approach sy...hahah...tp semlm masa bie tnya pon sy ckp xmo la ubah tarikh anniversary...agipon...masa baru knl kat ym tu blom serius lg w/pon masa tu dlm ati mmg meronta2 nk knl lebey rapat lg dan rasa cam bakal serius ngan mamat nih <hahah...gatai> pastu 17 june 2011 bie sy mintak no.fon dan kitorg start calling2 gayut2...hahah...masa tu dah fall in love dah...merajuk2 pon dah pandai...heheh...dan finally...17 june 2011 tu la jadik tarikh anniversary kitorg....hihih...kalau tgk timeline mmg kejap sgt knl pastu terus couple...pastu dlm tempoh 7bln couple terus lak nk move on ke fasa berkawen...mmg sumenya cepat ekspress...hihih...tp kalau diingatkan blk...masa tu bie sy dah bg hint ckit2 time ym tu...masa tu sy pernah ckp kat bie sy yg sy kalau buleh xnk buang masa berchenta ngan org yg xmungkin jadi suami sy sbb sy dah penat nk chenta lama2 tp last skali apa pon xde...pastu bie sy ckp dia pon sama cam sy gak...heheh...sehati sejiwa la pulakkan...ececeh...tp alhamdulillah...mmg mudah la hubungan kitorg nih...nk2 pulak both of famili pon dah bg restu n xde masalah....insyaAllah...hubungan kitorg akan diikat ujung thn nih dgn ikatan yg halal...smoga sumenya berjln ngan lancar dan Allah swt permudahkan lg urusan kami utk membina masjid dan baiti jannati....ameeennn


tu la serba ckit kesah chenta kami...heheh...ni la kot harta yg ada utk tatapan anak cucu cicit kami masa akan dtg camne permulaan hubungan kitorg...ngeeee...

p/s: rindu sgguh la kat incik badrul amin...bie...bile nk dtg umah tok lg nih?hihih





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 2 February 2012

weekend yg paling indah

assalamualaikum sume...

ari nih mood rajin ckit nk updet belog w/pon bizi ngan keje yg xpernah nk sudah! weekend yg paling indah? yup...mmg indah sgt2...paling terindah...org kalau dah dilamun cinta nih sumenya indah belaka la kan...apa citer di sebalik weekend yg terindah nih? jom kita terjah!

27 januari baru nih bie sy dtg umah...for the 1st time okeh utk jumpa dan kenal2 ngan famili sy...so...kalau dikira2 nih dating kami yg kedua slps 5 bln yg lalu...lama x lama mmg sgt lama la nk jumpa...nih la pengorbanan yg kitorg kena lalui bile bercinta jarak jauh...teruja...excited...hepi...rindu...rs nk nangis sume ada...kiranya cukup sgala perencah...mmg best sgt!

dlm maghrib camtu bie sy smpai dari ipoh <buat yg xtau...bie sy keje kat labuan tp skang ada kat ipoh tgh kursus>...time tu sy tggu kat pintu tol changkat jering je...perasaan toksah ckp la...muka nih senyum memanjang je start dari ari bie sy bgtau kata nk dtg smpai la ari dia betoi2 dtg...sape yg x hepi kan bile nk jumpa buah ati...nk2 pulak si buah ati tu dtg bwk hajat yg besar utk future kitorg...

bile dah ada depan...mmg lg hepi la...rs nk peluk cium je...heheh...tp dlm ati je la...xkan nk wat betoi2 lak kan...pas amik bie terus gerak blk umah tok kat kg...tp sempat gak singgah tesco tepeng sbb si dia nk beli buah tgn utk tok dan tokwan sy...

then smpai umah tok lebey kurang dekat kul 10...dan mlm tu gak mama abah sy dtg dari kulim...hepi sgt sbb tgk mama abah tok ngan tokwan suka kat bie sy...dorang xde halangan dan setuju je ngan pilihan sy...heheh...alhamdulillah!

masa bie sy ada kat sini...utk 1st time gak sy masak utk dia...lauk xsedap mana pon...huhuh <xpas lg bab masak-memasak nih...camne nk kawen dehhh> pastu ptgnya bwk bie jln2 sekitar kulim dan sempat jugak bwk p umah famili kat tmn mutiara...time nih best sgt sbb dpt dating lg...ngeee...

ahad lebih kurang kul 9 lebey bertolak p ipoh...1st sbb nk anta bie sy blk...2nd sbb kna p stadium indera mulia ada event utk kelab guru dan staf...tp smpai ipoh sy x masuk pon dlm stadium...calling2 pengerusi kelab dia ckp dewan penuh...pastu siap suggest kata xyah masuk...pucuk dicita ulam mendatang la kan...heheh...dari masuk stadium baik p dating dan abeskan masa ngan si dia yg tersayang kan...pastu round2 la sekitar ipoh smentara nk tggu bie masuk base b4 kul 10 mlm...penat gak kaki nih dok drive sbb kete manual...

mula tu plan nk p JJ...tp parking full dan sy pon da mls nk pusing2 cr parking...pastu p GM lepak situ dan mkn2...busan dok GM kitorg p lepak kat padang polo...ari ahad ari paling best! seharian bersama si dia...rasa cam dunia nih sy yg pnya...hihih...tp bile bie dah nk masuk base...rasa syg sgt nk lepaskan dia pergi...huhuh

2 ari satu mlm yg best sepanjang kami bersama....tp sygnya xde amik gambar berdua pon...ralat sgt :( so x dpt la nk share kat belog nih...huhuh...tp insyaAllah nanti bie sy akan dtg lg...buleh dating2 lg...dan pasang azam nk tangkap gambar berdua byk2 buat bekalan bile bie dah blk labuan nanti...

ya...mmg weekend yg indah....sgt indah! i love u bie...bertambah2 syg bile kita dah plan nk masuk ke fasa yg seterusnya dlm perhubungan nih...hopefully apa yg kita rancang nih dipermudahkan sgala urusan oleh Allah swt...ameennnn


p/s: bie...rindu sgt2









~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 1 February 2012

balada seorang awek yg keliru

assalamualaikum uols...

selamat bersiaran kembali...rindu sama cik ninie x? <cewah...tanya cenggitu bajet cam org kesah sgt la kan kalau ko ada atau xde..hahah> actually...bizi sgt2 la lately nih...almaklum la kan...baru bukak skola...keje menimbun2 smpai nk updet belog pon x sempat...mmg bizi mengalahkan PM la pulak...hoohoh

tajuk en3 ari nih mmg poyo ckit <ke poyo byk nih?sila korang jwb sendiri la> yeszzza...mmg tgh keliru pon skang nih even kekeliruan tu sbenornya dah menampakkan jln penyelesaian...yo la kan...setiap masalah mesti ada jln penyelesaiannya...tp diri sendiri nih mmg gatai bebenor la nk tambahkan kekeliruan yg sedia ada...sengaja mendilemakan diri sendiri dan jugak si dia...hohoh

bagaimana ya harus sy mulakan? okeh...alkesahnya begini...sy dan bie sy sbenarnya dah plan nk kawen thn nih...so...kitorg pon plan la nk bertunang bln 3 nih sbb kebetulan dia tgh kursus kat ipoh...kiranya senang la nk wat mjlis kitorg nih nanti...tup2 lain yg dirancang lain pulak yg Allah dah ttpkan utk future kitorg...

asalnya nk wat majlis tunang bakal bertukar jadik majlis tunang+nikah+kenduri...all in one makna kata...tp bkn bln 3 nanti la sbb xsempat kot...agipon encik askar sy nih nk kna lalui pelbagai prosedur b4 nk kawen...see...nmpak Allah permudahkan urusan kitorg....tp dlm ati sy nih cuak giler...takut sehhh...3 event nk wat serentak...terpikir dlm ati...sempat ke persiapan nk wat...udah la nanti bie sy kat labuan dan sy kat perak..camne nanti kalau ada masalah itu dan ini...dan dari situlah kekeliruan mula timbul...hohoh

why keliru? ya...sy slalu gak blogwalking kat b2b pnya belog...tgk dorang punya preparation n etc...rasa cam x cukup tgn je kan...kalau buleh sume benda nk kna pikir dan buat...bahasa mudahnya...nk wat preparation kawen pon dah x menang tgn dan bknnya satu keje yg mudah....inikan pulak kes sy yg nk wat sumenya serentak nih...pening cek oi bile pikir2 blk...

sy mmg siap merajuk lg ngan bie sy bile dia bgtau psl plan kitorg yg dah xbrape nk menjadi tu w/pon masa tu bknnya ada final decision lg sbb famili bie sy suh dia diskas dulu ngan famili sy...dan benda paling huduh sy pikir masa tu sy siap nk sepi-menyepi utk tempoh sebulan dua...makna kata xmo msj2 dan calling2 la time tu <sori bie...masa tu sy keliru...sgt2 keliru...lain yg dirancang lain lak yg nk jadik> tp seb bek bie sy sabar je layan kerenah sy yg masa tu rs cam dah bengong dan x betoi...dahsyat ooo penangan org x jadik nk tunang nih...hihih

finally...last week bie sy dtg umah n diskas ngan parent, tok dan tokwan sy...<yesss...after 5 bln x jumpa si dia...dpt gak jumpa n dating...hihih...> luckily famili sy setuju je ngan plan famili bie sy utk wat majlis tu serentak...mmg sempoi betoi la famili sy nih...dan2 tu gak both of famili calling, diskas ckit2 dan bg persetujuan...ya Allah! mmg sgt mudah kan kesahnya...syukur sgt2...tp...smpai skang nih sy masih x caya lg...dan kekeliruan tu masih bermaharajalela ya tuan2 dan puan2...ya...sesungguhnya mmg cik ninie masih keliru! keliru la wei x tau dari mana nk start wat preparation...any idea? any suggestion? please drop ur comment keh...babai n assalamualaikum...


p/s: bie sy ada kat ipoh rite now...kursus 3 bln...sy suke sgt2! 





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~