kawan2 followers tercayang

Sunday, 26 August 2012

konsep hantaran



assalamualaikum uols..

okeh...ari nih pnya en3 just nk share psl konsep hantaran cik ninie nanti
updet kat belog pon sbb takut lupa lak nanti nk wat konsep apa
kang asik bertukaq2 konsep lak
nk updet / simpan dlm buku alamatnya buku ilang cik ninie gigit jari lerrr...adehhh
jadik...xde rahsia-mahsia atau secreto de amor
terus je publish kat sini konsep hantaran nanti
tp sekadar google pic aje la uols
hantaran sendiri xde agi
bekas pon x beli agi
sekadar cilok dan tepek kat belog nih utk panduan di masa depan...ecehhh
insyaAllah konsepnya sama gak ngan tema resepsi
dah lupa tema apa? k leh refer kat [sini] ye adik2 manis



 ~ source gugel images ~ 
kredit to:
 Shiraz lil cottage
De Zara Wedding Boutique & Planner
Seri Sentuhan


hmmmm...nk jugak ada ala2 cinderella carriage ye x...heheh..
nk wat camno...dah terlanjur cik ninie amik pelamin labu
jadik cik ninie pnya hantaran pon labu-labi jugak lerrr...
baru matching dan sepadan spt pinang dibelah dua...kihkihkih


p/s: doakan smoga cik ninie rajin wat persiapan kawen ye kwn2 :)




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Saturday, 25 August 2012

konsep bunga telur / pahar


assalamualaikum sume...

ari nih nk share pulak psl bunga telur...
bunga telur yg nk dibuat x byk mana pon...
lebih kurang 100pcs jek sbb nk letak kat bunga pahar...
agipon tok ckp utk org kg dan tetamu yg dtg bg kuih-muih je...
almaklum lerr org kg dah jemu nk mkn telur...
cik ninie x kesah pon...lg jimat kos...
cuma mcm dah lari dari tradisi lama la kan...
kalau kenduri-kendara dulu2 bunga telur wajib ada sbagai pelengkap kenduri..
tp bile dah makin maju dah makin moden...
sumenya dah mengalami transformasi demi transformasi...ecehhh
smpai kenduri kawen pon dah berlaku perubahan
tp tu la namanya putaran alam...
x selamanya kita akan berada di takuk yg lama
ckit byk mesti akan berubah gak
cuma perubahan tu masih lg mengekalkan identiti melayu...ye x?
k la uols...xmo bebel panjang2
cuma cik ninie nk share konsep bunga telur / pahar kenduri cik ninie nanti
konsep apa?
ala...konsep yg tgh "in" sgt skang nih
cer teka cer teka
hahah






nih la contoh bunga telur / pahar cik ninie nanti....
cik ninie wat color purple
tp contoh kat atas tu ada dua color
wat sampel jek
yg color purple tu wat pakai kertas crepe
yg pink tu pulak pakai tisu balut burger tu jek..heheh
x brape nk kemas biler buat sendiri
tp nk upah org pon cam mahal sgt
nk beli on9...hurmm...pikir beratus kali gak kot
sudahnya wat sendiri je la
DIY kata org putih
agipon ramai gak b2b dan mantan b2b yg wat sendiri
comey-lotey je memasing wat bunga tisu nih
so cik ninie comey
aja-aja...fighting!!!!
leh perbaiki lagi gaya mutu keunggulan bunga tisu tu...heheh

tp kan mama cik ninie ckp
masa dulu2 org kg dtg tolong wat bunga telur
sminggu seblom kenduri-kendara
ramai lerr anak2 dara mak2 dara dan nenek2 dara dtg umah tlg wat bunga telur
tp skang nih xde dah tradisi cenggitu
sumenya bakal pengantin wat sendiri
agak malas dan tgn x brape nk berseni
terus jek tempah atau beli kat kedai
gitu kan....


p/s: jom DIY bunga tisu :)




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Friday, 24 August 2012

apa cer ari nih?


assalamualaikum dan hi...
selamat ari raya maaf zahir batin...
lama dah cik ninie x updet belog...heheh...malas sgt2...
persiapan kawen? hahah...lagi lerr malas nk wat
padahal tggal brape puluh ari jek lagi...
ehhhh...puluh2 ari tu maknanya byk ari lagi la kan nk wat preparation
okeh...xpe xpe
kita relax2 dulu mkn rendang ketupat :p
dekat nk smpai arinya nanti baru kita pulun smpai ke titisan peluh yg terakhir...ecehhhh
tp sbenornya dlm ati nih risau giler2
mana x nya...
persiapan pon baru 10%
xde mood nk wat
bizi ngan keje satu hal
bdk2 nk exam PMR pon satu hal jugak nk kna pikir
sudahnya projek kawen tertangguh2
pas raya nih kot baru nk start buat
x leh lambat cam kura2 dah
kna gear 5 terus...eheh...enjin turbo lg
pastu next week baru terkedek2 nk p carik brg hantaran
padan muka cik ninie kan????
hahah...xpe
insyaAllah sume akan ok nanti
yg susah kita mudahkan
yg byk songeh kita tggalkan...ahaksss


 p/s: dlm ati dupdapdupdap jugak sbb byk benda nk pikir...tp relax2 je la...incik tunang kata wat setakat yg termampu...bakal MIL pon pesan wat simple2 jek...eheh




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 22 August 2012

wordless wednesday #9






~source : facebook (tp x ingat fb sape...huhu)~







~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 16 August 2012

ehhh...dah nk raya la..



assalamualikum comey2 sume....

sedar x sedar dah 27 ari kita sume berposa kan!

wahhhh....x lama lg tiba ari raya...syoknyaaaaaaaaa

S.E.L.A.M.A.T.H.A.R.I.R.A.Y.A

M.A.A.F.Z.A.H.I.R.B.A.T.I.N

citer psl raya nih camne persiapan korang?

sume dah setel ke?

thn nih raya pakai baju color apa?

kebaya? baju kurung? 

ecehhh...sebok nau nk tau kan!

kuih raya apa citer lak ek?

heheh...nk raya pnya psl kdg2 smpai sggup berabis sgala pe yg ada kan

heheh..x kata kat korang

cik ninie pon sama gak

xsedar2 diri nk kawen patutnya kna jimat cermat

tp terboros gak bile hangin soping tu mai

seb bek la sgala utang-piutang dah setel bayor

{adehhhh...muda2 pon dah byk utang keliling pinggang nih}

so dpt raya ngan senang ati :)

tp pas raya fenin blk ar

mau soping2 lg...

tp kali nih nk soping ngan tunang tersyg

carik brg kawen pulak

yeayyyyyyyyy!!!!!



p/s: selamat hari raya utk korang sume...mana yg nk balik kg tu drive carefully ye..ingatlah org yg tersyg...cik ninie cyg korang sume...



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 9 August 2012

ecehhhh....tukar header lagi



assalamualaikum uolsss...

hurmmm...dah lama bebenor cik ninie x update belog....rindu x? heheh....ekceli cik ninie x ilang ke mana2 pon...masih ada lg kat Malaysia terchenta nih...cuma...bizi ckit ngan tuntutan tugas hakiki...cewahhh...

skang nih kan musim bebudak skola trial exam...jadik cik ninie pon sama kalut lerr ngan bebudak nih jugak...cikgu prihatin katakan...heheh

tp ari nih ngan rasminya tamat lerr trialnya bg skola2 kat Perak Amanjaya nih...tggal nk tgk hasilnya la kan...jadik...double kalut utk cik ninie sbb ada 3 kelas yg cik ninie nk kena semak skrip jawapan...kalau yg paper sejarah tu kira ok la kan sbb kertas objektif...tp yg BMnya mmg nk kna hadap setiap masa lerrr...adoyai...pening kepala baca skrip jwpn bebudak nih...lain yg cikgu ajaq lain pulak yg dia jwb...

k la...xmo bebel byk2...just nk share ngan korang psl header kat atas tu...perasan x cik ninie dah tukaq header baru...ke ader yg x perasan...ouch...sentap sehhh {dah masuk kali ke-4 cik ninie tukaq header..leh refer [en3] nih}...hehehe...buleh dpt brape bintang nih??? ekceli kwn2 sume...doodle tu special cik ninie tempah kat apit...dia nih mmg superb ar biler wat doodle....comey sgt2 smpai rasa cam nk mkn...heheh...kalau uols peminat tegar doodle2 comey uols leh p usya2 belog apit kat [sini] ada doodle yg freebies ada doodle yg apit wat segmen dan ada gak yg customer tempah...tp jgn lerr amik yg customer tempah tu...babab karang! tp korang leh tgk en3 yg apit review psl doodle cik ninie tempah kat [sini]

cik ninie request kat apit nk doodle couple {cikgu ngan askar} doodle nih nk guna utk projek kawen cik ninie nanti...tp dlm masa yg sama bile tgk2 balik doodle nih cam sesuai gak utk wat header belog sendiri...maka...terhasil la header yg biasa2 ajerrr nih...heheh...cik ninie x reti sgt nk wat...cuma guna photoshop jek...tu pon yg basic jek i reti...hahah...jadik hasilnya mmg x gempaq mana pon {sedar diri x kreatip mcm Apit} selain tu cik ninie pernah gak amik doodle apit yg freebies tu utk projek DIY...cik ninie wat bantal pastu tepek doodle kat atas bantal...hasilnya mmg comey la sbb dah doodle nya pon comey kan...heheh...nk tgk? leh refer kat [en3] nih

nape header ada lirik lagu dan sajak bagai nih...heheh...cer teka cer teka....kalau betoi dpt jemputan ekslusif ke kenduri cik ninie nanti...heheh...{lambatnya nk tggu jwpn uols...meh cik ninie bgtau}

atenya belog cik ninie nih kan byk sgt citer psl incik tunang hencem ngan cik tunang comey...rasa cam dah jadik on9 diary dah nih...tu yg p tepek lagu "Perwira" ngan sajak "Guru oh Guru" karya Usman Awang kat situ...oooo...ekceli ianya special dedication utk incik tunang tersayang yg keje TUDM ngan cik ninie yg keje sbagai cikgu-cikgi nih...ehehhh...so kalau uols meluat ke menyampah ke rasa nk muntah ke bilerr tgk header cik ninie yg mcm masuk bakul angkat sendiri tu cik ninie mintak maap lerrr di bln Ramadhan nih :) tp rasanya kalau refer kat [en3] nih msti uols pon tau kot nape byk sgt kesah2 cik ninie dan incik tunang ada kat dlm nih...

lastly...seblom cik ninie stop membebel...moh lerrr kita tgk header2 belog cik ninie...leh vote mana yg paling cun melecun...heheh...


1st

nih masa mula2 berblogging...xde header langsung!


2nd

nih pon xde header lg...just tukaq template jek


3rd

dah maju setapak kehadapan...time nih dah reti ckit2 wat header


4th

terkini pnya...
cantik lerr ckit sbb ada doodle comey sendiri pnya doodle 
w/pon apit yg lukis...heheh


antara sume2 tu mana paling cun kat mata dan ati korang????


p/s: scara x langsung uols dah tgk antara projek kawen cik ninie ngan doodle kat atas tu...so please jgn lerr nk amik dan wat cam sendiri pnya harta...begitu jugak ngan doodle2 yg ditempah oleh cik ninie dan customer yg lain...bak kata apit "Mulai sekarang kena letak watermak banyak sikit sebab ada kes lak orang copy gambar atas nie dan jual. Yang freebies xnak amik, duk amik yang orang tempah. Naya ja. Huhu. Malas nak sebut orang tue sapa. Peace." 





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 1 August 2012

wordless wednesday #8

 source: fb






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~