kawan2 followers tercayang

Wednesday, 17 April 2013

Review : Gambaq kawen part 1


Assalamualaikum...

review kali nih ingat nk share psl gambaq kawen
tp gambaq kawen x dpt lg...kalau ada pon 
ada la xsampai 10 keping gambaq yg OP post kat fesbuk
tp kira ok la kan
ada gak gambaq yg leh tgk
adoiiii... xsabaq nk tggu album siap
ntah bile la siapnya
nk tnya kat OP malu la pulak...hihihi

mama kite pon dah bising2 tnya psl album kawen
tp kite sengih je la
kang nk ckp lebey2 pon jadik menipu pulak kan
so dok diam je la kalau org tnya psl album kawen...hahaha

tp uols...
uols perasan x kite pnya header blog dah bertukaq
cun x putra-putri kat header tu?

ok...tu antara beberapa keping gambar yg OP2 kite amik scene
ekceli utk majlis kenduri kite aritu kite dpt 4 org OP
OP yg paling utama namanya Khairul Fazli
so yg 3 lg OP tu sbagai backup kot
kite pon xtau nk describe camno

tp yg pastinya...
masa nikah ritu OP yg khairul tu partner ngan OP yg lain
pastu masa ari kenduri si Khairul tu partner ngan org lain lak
then masa sesi outdoor kali kedua lepas kenduri si Khairul ngan OP yg lain lak
so total OP kite ada 4 org ok
rasa cam retis la pulak...ecehhh

jadik gambaq header blog yg kat atas tu OP yg ke-4 pnya sentuhan
namanya Madi
seb baik la saudara madi nih upload pic kite tu dlm fb dia
so dpt la tgk walaupon sekeping dua...hihih
pastu kalau uols perasan 
ada beberapa keping gambaq yg cun masa kite review psl baju nikah tu adalah hasil tangkapan saudara Khairul 
so nti bile dah dpt album dan cd dari OP kite akan wat review part 2 ok

k la xmo bebel byk2
jom uols iols tunjuk pic2 i yg gojes2 kalah retis tu...hahah
ops seblom lupa
pd mereka2 yg emel iols tnya psl OP tu nti la bile iols wat review part 2 iols akan bgtau lebih details psl OP2 iols tu ye
skang nih sila sabaq dulu


posing yg paling kite suka...hihih

nih pon kite suka sbb nmpak klasik..ala2 prince will ngan kate middleton
mak aiii...mmg iols giler perasan kan..hahah

i like juta2 bintang gambaq nih...hahah

kalau byk kali gambaq sama iols post tu maknanya iols suka giler kat gambaq tu

seriusnya muka mak jemah...mcm ko pulak yg nk lafaz akad ye..hahah

time nih iols xtau nk reaksi camno...nk senyum ke nk serius...hahah...blurrr

syahdu oiii...rs lega sgt2...kihkihkih

pic nih iols wat background kat lappy ngan ipad

last but not least...pic yg memaparkan keriangan prince n princess to be...hahah
pic nih kite wat cover utk album yg ala2 majalah tu...
memandangkan album lambat lg nk dpt iols wat la album sendiri
wat muka x malu mintak ckit gambaq kat OP2...hahah
k nti pixajoy dah anta album versi majalah tu iols post kat blog k

k la uols...
sampai sini dulu
iols nk blk umah dulu
kelaparan dah nih...
nti kite jumpe dlm next review k...
apa reviewnya?
stay tune................






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 16 April 2013

Review : Make Up



Assalamualaikum uolss

Minggu nih kite sambung citer psl jurnal persiapan kawen ye
Pas abes review nti dah mls dah nk ckp psl wedding2 nih...heheh
Kalau seblom2 nih kite dah review psl pelamin dll
So ari nih kite nk share psl MUA lak

MUA majlis nikah n resepsi mmg kite amik kak shida je
Agipon dah amik satu pakej ngan akak nih
So x yah nk pening2 kepala pikir / carik MUA dah

Kalau tgk hasil kak shida mekap mmg sgt superb la
Kite suka sgt2 ngan sentuhan kak shida nih
Mana x nya...kite yg so so nih pon nmpak cam cun-melecun lak
Nk2 pulak muka terus jadik cam iras2 artis pas di mekap....hahah
Pape pon kite mmg suka la ngan hasil keje kak shida
Sbb smpai ptg pon mekap still cantik w/pon muka asik dok tonyoh ngan tisu sbb berpeluh2

Jom kite tgk hasil sentuhan kak shida




~ sentuhan mekap masa nikah & outdoor ~


Tp ada kesah lain jugak tau...huhuh
Masa kenduri kat Pahang aritu mekapnya sgt2 x best
Gaya mekap cam x profesional je
Bridesmaid kite yg mekap sendiri tu lg cun dari pengantin...huhuh
Time tu rasa xde mood sgt2 nk bersanding
Nk2 pulak bile adik sepupu yg baru umo 7 thn komplen mekap kite buruk
U see...bdk umo 7 thn pon kata buruk
So org lain pon mesti akan ckp cenggitu gak kan...sedey sgt2!!!

Lg bertambah haru sbb mak andam tu ckp dia just tlg mak dia mekap pengantin
So mak dia mekap pengantin lain then dia ditugaskan utk mekap kite
Dah la mekap pon kejap je
Pastu bleh pulak masa dok bersanding bulu mata palsu tertanggal
Apa punya mak andam la kalau cenggini gaya servisnya
Uolsss bygkan kite bersanding ngan mekap sememeh
Muka time tu mmg malas giler nk senyum sbb sakit ati sgt2
Sampaikan nk tgk gambar2 masa majlis bertandang pon rasa MALU
Sape x sedey...muka dah jadik mcm badut sarkas je
Nk2 pulak baju bertandang dah cantik
Nmpak perfect sgt bile digandingkan ngan uniform si hensem
Tp bile mekap dah spoil
Terus sume nmpak x cantek...huhuh

 ~  mekap di Pahang ~

Dan disebabkan rasa sedey sgt2
Tghari tu gak kite calling2 kak shida
Opkos la kite nk bgtau psl rasa x puas kat mak andam sini
Then kak shida pujuk utk sesi outdoor skali lg ngan baju bertandang nih kat Kulim
Sume free!!!!
Hokey!!!! Kite mmg suka ngan offer kak shida
So time tu x sabaq sgt nk blk Kulim
Seb bek ada kak shida
So w/pon sedey tgk pics kawen masa kat Pahang
Tp ati nih terubat gak bile ada gambaq backup utk baju bertandang masa sesi outdoor yg kedua tu...

~ beza mekap pro dan x pro ~

# mak andam kat Pahang bukan cawangan Butik Desiran Anggun kak shida ye...harap maklum...Cuma time tu kite rasa x tau nk mengadu kat sape...tu psl x pikir org lain dah terus je call kak shida sbb rasa sedey sgt2...majlis dah berlalu pon...tp..bknnya kite x bersyukur ada gak org nk mekap...tp kalau boleh biarla hasilnya memuaskan ati sume org...nk2 pulak di hari yg bersejarah camni...benda nih kira leh jadik iktibar utk org lain gak...bkn kite nk kondem akak yg mekapkan kite tu...cuma...korang kan wat servis yg cenggini kena la alert...pengantin byr kat korang utk dpt perkhidmatan yg terbaik...kalau x mampu nk mekap ramai2 org dlm satu masa jgn le tamak terima byk tempahan...pastu pas kat org lain utk setelkan keje korang bile x cukup tgn...x adil la utk sesetengah customer korang





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Sunday, 14 April 2013

homemade icecream


Assalamualaikum uolss

Ari nih masih tiada entry / review psl jurnal kawen
sok baru kite sambung review ye kwn2
tp xsemestinya xde entry utk ari nih

so here kite nk share psl home made ice cream
tp bkn aiskrim malaysia yg biasa pakai plastik tu
ari nih kite nk share psl aiskrim ala2 aiskrim walls / baskin robbins tu



~homemade icecream~

ekceli nih bknnya resepi kite
tp kite amik resepinya dari belog cik epal
mmg best uolsss
sedap mcm aiskrim walls tu
ehhhh...bkn mcm la tp...
lg sedap dari aiskrim walls tu

uolsss nk resepi x?
nk try wat sendiri x?
k...kat sini kite share resepi & cara wat aiskrim tu

bahan-bahan :
 - serbuk koko {kalau nk wat rasa coklat}
 - satu sudu ovellate
 - sesuku tin susu pekat
 - satu tin susu cair
 - sedikit esen vanilla
 - sebiji telur 
 - chocolate rice {utk hiasan}
 - hershey's shell topping {nih utk topping ice cream}

cara membuat :

- satukan semua bahan kecuali chocolate rice dan serbuk koko
- putar hingga adunan jadik kental {anggaran masa 15-20 minit}
- dah kental masukkan pulak serbuk koko {leh pilih perisa masing2 ye}
- putar2 ckit bg sebati
- pastu sediakan bekas utk diisi cream yg dah kental tu
- simpan dlm peti sejuk
- bile keras siap sedia utk dimakan 
- seblom nk mkn tu cedok masuk cawan then tuang hershey's shell topping
  xsmpai 5 minit topping tu keras...then buleh la ngapppppppppp



~ bhn2...cara2 wat...dan siapppp ~


~ topping utk ais krim ~




 
~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Saturday, 13 April 2013

Rasa cam nk wat GA

Assalamualaikum sume

Kite rasa cam nk wat GA la...
Tp ada ke yg nk join?
Ingat nk wat dua kategori
1 GA utk b2b
1 GA lg utk bukan b2b
Okey ke?





#sabtu & ahad xde review k


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Friday, 12 April 2013

Review : Baju Sedondon Utk Kaum Kerabat





Assalamualaikum

Idea utk bg kaum kerabat pakai baju sedondon nih sbb mmg dah niat nk sedekah baju utk famili dan sedara-mara
Jadik...gigih gak la main duit kutu kat skola utk realisasikan hasrat ati nih...cewahhh
Gigih x gigih sampai masuk 3 nama...amekaw!!!

Pencarian utk baju2 sedondon nih amik masa gak
Kite pernah update kat entry sini
Dan akhirnya kain pasang utk mama, tok, adik2 perempuan dan mak sedara dpt gak carik spt yg berkenan di hati...puas mencari sampai ke Nagoya Sg Petani sana..heheh
Dapat la kain color pink2 gitu
Tp disebabkan kain pasang x cukup
So utk 3 orang anak dara kecik merangkap sepupu tu kite beli kain belang2


 ~ baju pink utk my sisters n mak sedara..
baju belang2 utk anak2 dara kecik dan baju t.shirt utk kaum kerabat lelaki ~

Untuk abah ngan tokwan lak kite belikan  baju kemeja
Pastu utk adik2 lelaki, pak2 sedara dan sepupu-sepapat lelaki kite belikan t.shirt color purple nk ke pink2 ckit
Tp bab t.shirt nih adik kite yg kat KL tolong belikan
So tenkiu utk Kapten Syada sbb tlg sponsor separuh utk t.shirt2 nih...hihih




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 11 April 2013

Review : Baju Resepsi & Bertandang



Assalamualaikum darling

Arinih kite nk review psl baju resepsi dan bertandang
Baju resepsi kite nih diinspirasikan drpd majalah Inspirasi Perkahwinan
Cover depan majalah tu adalah Almy Nadia

Seblom tu ingat x nk wat baju baru
Tp bile pikir blk rs cam nk satu kelainan
Dan last skali wat gak design baju baru...heheh


 ~ baju resepsi yg diinspirasikan dari majalah Inspirasi Perkahwinan ~


Keje ngan kak shida mmg xde masalah
Kira sume hokey je
Kalau kite xde idea kak shida akan share idea dia

Jadik utk baju resepsi dan bertandang nih just bgtau nk baju yg camane
Pastu nti kak shida akan syorkan baju yg sesuai utk kite
Kalau request nk baju baru kak shida akan ikut jek
Pastu kalau rasa nk bajet pakai baju ala2 model majalah pon buleh
Kite pilih2 jek design yg kite nk
Pastu kak shida akan sediakan ikut apa yg kite nk

So mcm baju resepsi dan bertandang kite tu
Mmg inspired by Inspirasi Perkahwinan
Bile dah siap mmg sama tp x serupa la mcm baju pengantin dlm majalah tu...heheh
Tp kite xkesah pon
As long as masih menyerupai baju dlm majalah tu kire hokey je...ahakssss

Kat bwh nih antara baju resepsi dan bertandang yg kite pakai
Yg pink tu kite pakai masa majlis resepsi
Dan yg putih tu bwk p Pahang utk majlis bertandang
Simple, comey tp sopan...hihih




 ~ baju bertandang ~

# gambaq x dpt lg dari OP...so kalau ada gambaq nih pon hasil belas ehsan drpd henfon adik kite...mmg x byk ar...tu psl kalau uols perasan entry kite nih penuh ngan gambaq yg sama dan berulang2 je...huhuhuh





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~