kawan2 followers tercayang

Tuesday, 9 September 2014

Suami Saya Kacak


Calon suami yg hensem adalah yg x merokok

Incik suami tersayang x merokok

So incik suami sy suami yg hensem la :)


KATAKAN TIDAK KEPADA ROKOK





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Monday, 8 September 2014

Mood Cuti Dah Ke Laut


Assalamualaikum sahabat

Cuti skola x sampai brape ari je lg
Tp aku xde mood nk bercuti w/pon excited nk jumpa incik suami
Kali nih cuti aku akan dihabiskan di Muadzam dan Bkt Ibam je
Tiada lg Labuan tiada lg Airasia :(

Aku ok je nk bercuti kat Muadzam dan Bkt Ibam sana tu
Cuma rasa x best sbb selang sehari aku akan dok sorang2 kat umah
Kalau kat Labuan dulu incik suami keje normal syift
P keje kul 7 blk kul 5 ptg then mlm dah ada bersama aku
Tp kat Bkt Ibam nih jadual kejenya dah berubah
Satu hari duty 24hours dan satu hari off
Begitulah seterusnya duty off duty off sampai bila aku pon xtau
Kalau ari off tu syok la sbb 24hours ada kat umah
Tp time duty tu yg jd x syok sbb aku kna tggal sorang2 kat umah :(

Tambah2 pulak kitorg x dpt nk dok umah sendiri lg
Kekdahnya cuti nih aku akan menumpang umah kwn incik suami
Sadis sgguh la...
Lg la aku xde feel nk cuti2 sbb menumpang umah org
Mmg la nti si Panjang (kwn suami) tu dok kat blok bujang
Tp aku ttp rasa x selesa..huhuh
Mana best dok umah org kalau nk banding umah sendiri
Ikut ati aku nk sewa homestay je tp incik suami x bg pulak
Nk dok seminggu mau beribu duit terbang nti
Hotel??? Hurmmm..hotel apa je la yg ada kat sana tu..huhuh

Kalau ikutkan incik suami mmg dah dpt kuarters
Tp sarjan yg dok umah tu x pindah lg
Sarjan tu pon dok tggu pegawai yg dah pencen tu kuar dari umah dia
So mmg bermasalah la sbb org yg sepatutnya pindah x pindah2 lg
Alkesahnya berkait2 la masalah ni
A nk masuk umah B tp B xleh nk pindah lg sbb C x angkat brg lg
Yg jadi mangsa si A la sbb xdak umah
Dan si A tu ialah incik suami dan aku :(

Aku harap sgt la pegawai pencen tu angkat brg dia cpt2
Kecian la kat org lain yg tertggu2 nk masuk umah tu
Adat org berpencen kan kna la angkat brg cpt2
Xkan nk kna sound2 dulu baru nk bertindak
Abah aku dulu pon askar gak
Sampai masa pencen terus angkat brg blk kg xde pon nk tggu2 lg
Lg pon sarjan yg umahnya kitorg nk duduk tu dah abes packing brg dia
Tggal nk tggu pegawai pencen tu kuar je
Bila pegawai pencen tu dah angkut brg blk kg xdak masalah la sarjan tu nk pindah

Skang nih sumenya dok tergantung terawang2 lg
Ntah bile nk selesai pon aku xtau la
Aku nih dah la serabut umah x leh nk masuk lg
Pastu tambah serabut bila brg2 kat Labuan sana x leh naik kontena lg

Nih kalau masuk kuarters sini mmg kosong la umah
Jgn mimpi ko nk tgk tv ke ada peti ais ke mesin basuh ke 
Sume brg2 tu masih kat Labuan lg
Sampaikan baju bajan pinggan mangkuk periuk belanga sume ada kat sana
Dah satu hal pulak nk membeli benda yg dah ada utk kegunaan umah sini
Mmg spoil mood betoi :(

Nk p cuti ke Muadzam nih aku terpaksa beli blender kuali bagai tu
Larat ko nk mkn kat luar je kan
Nasib baik la x byk brg yg kna beli sbb hadiah kawen aritu ada kat Perak 
Jd aku angkut je la hadiah2 tu nti ke Muadzam
Maka ada la jugak serba ckit brg2 umah
Tp ttp x lengkap jugak la
Takat pinggan mangkuk rice cooker tu ada la
Lain la masa kawen aritu org hadiahkan peti ais ngan mesin basuh seketoi
Baru la best nk masuk umah baru :(
Tp xdak mesin basuh aku ok lg
Takat nk basuh baju aku ngan incik suami x hancur lg tgn aku nih
Tp xdak peti ais mmg aku meroyan jugak la
Camne ko nk masak kalau peti ais xdak
Rajin benor ke nk ke kedai tiap2 ari beli ikan ayam sayur sume tu
Dah la dari kem Bkt Ibam ke pekan Muadzam tu jauh berpuluh kilometer
Kalau umah sebelah kedai apek jual ikan ayam sayur bagai tu ok la
Nih nk kuar ke pekan lbh kurang 22km balik pon 22km jugak
P blk dah jd 44km
Kalau tetiap ari ulang alik p pekan beli brg basah baik aku dok pekan je hoiii

Kalau aku kaya aku beli dah peti ais ngan mesin basuh
Tp dah nama pon kuli kerajaan je kan
Utang lak keliling pinggang
So redha je la umah ko nti xdak mesin basuh peti ais tv bagai tu
Ko tggu je la brg2 yg kat Labuan tu yg ntah bila nk naik kontena
Silap2 kang sampai aku pindah Muadzam thn dpn brg2 xsampai lg :(





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 2 September 2014

Hello S.E.P.T.E.M.B.E.R



Pic: Google images

~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~