kawan2 followers tercayang

Thursday, 31 May 2012

cik ninie..incik tunang dan che bola...serabut aihhh


~source: gugel pic~

demam bola bakal kembali lg kan kawan2...oh oh oh...ati cik ninie dah mula gundah-gulana nih...why baby? ermmmm...persaingan bakal tiba la...nanti cik ninie kna bersaing ngan che bola utk dpt perhatian incik tunang kesayangan...dan opkos la nanti cik ninie akan jatuh no.2..sob sob sob

cik ninie x anti bola okeh...boleh je go on ngan bola2 bagai nih...boley je nk sorak-sorai bile tgk bola kat tv...tp bile memikirkan si dia nanti akan kureng memberi perhatian bile tibanya EURO 2012...atiku menjadi smakin gusar okeh! w/pon incik tunang kesayangan x ckp pon bola tu bini no.1 dia tp ati cik ninie ttp nk kata gak che bola tu bini no.1 incik tunang kesayangan...ouchhhh...sedey wehhh

pape pon kita tggu dan lihat la kan...mlm nih nk tanya incik tunang lg la...tp bkn nk tnya sapa no.1 sapa no.2 di atinya...hihih...tp mlm nih nk tnya incik tunang sokong team mana? kalau sama ngan cik ninie maka cik ninie xde la nk jeles sgt2 ngan che bola itu...tp kalau x sama team....awas kamu che bola!!! akan ku penyek2 smpai leper cam kuih lepat...cik ninie tgh garang nih...ahaksss

tp kan masa gugel2 carik jadual perlawanan EURO 2012 tadi...ati cik ninie mcm ada bunga2 chenta ckit...tgk gaya jadual perlawanan tu start dlm 8 jun nih...dan masa tu incik tunang kesayangan tgh gigih berjuang utk tournament dia kat semenanjung nanti...tp sbenarnya rasa cam x best gak...sbb mgkin incik tunang lg bizi...bizi ngan tournament dia dan jugak bizi ngan EURO 2012....serabut wehhh...dah ar....mls nk pikir....noktah!


p/s: cik ninie sokong spain ngan portugal...anda bagaimana????




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

cik ninie vs yongnana...kebetulan sungguh2


assalamualaikum uolsss...

okeh...ari nih ujan lebat...mls sgt nk hapdet belog...mls sgt nk taip en3...tp rindu gak nk membebel2 kat belog kesayangan nih...eheh..

rite now cuti skola kan...so bosan giler2 wehhh...tp kalau ari skola gedix2 la pulak nk cuti2 kan...pape pon...best sgt sbb leh bgn lewat...ecehhhh...lg best sbb x yah iron baju tiap2 ari :) cuma yg xbest sbb xtau nk watpe dah selain berbelog2...berintenet2...bertgk2 tv...hahah
eh jap2...seblom terlupa...korang nk tau x...semlm satu ari suntuk keje cik ninie skodeng belog org je...dah ala2 stalker pon ye jugak...hihih...smpai lerr terskodeng belog yongnana...ecehhh...terjumpe belog nih semlm masa gugel2 carik idea doorgift utk kanak2 riang...alih2 terpaku dan terpana kat belog yongnana...ihihhi

pas baca satu persatu en3 yongnana...oh Tuhan...sgguh cik ninie rindu si dia incik tunang kesayangan yg berada nun jauh di Labuan sana...byk kesah2 chenta pjj yg hampir serupa antara cik ninie ngan yongnana...oh oh oh...jadik bkn cik ninie sorg je yg rasa cenggitu kan...heheh

dan kalau korang nk tau...rupa2nya byk betoi kebetulan2 yg terjadik ngan kami...hihih...jom cekidaut

antaranya....

kebetulan pertama...incik asben yongnana rupa2nya satu pasukan ngan incik tunang...bezanya incik tunang cik ninie keje opis hour sedangkan incik asben yongnana lak keje shif...camne leh tau? alkesahnya semlm masa incik tunang tersyg call...so gedix2 la bgtau kata tgh dok skodeng belog org..pastu bgtau kata incik asben blogger (yongnana) tu keje air force Labuan...incik tunang pon tnya la nama incik asben yongnana...pas cik ninie bgtau gelak besaq la incik tunang sbb beliau knl incik asben yongnana...oh Tuhan...mmg kecik donia nih kan...heheh

kebetulan kedua...cik ninie ngan yongnana upa2nya satu batch masa kat UPSI dulu...bezanya cik ninie amik kosmetik eh tak tak...cik ninie kos pengajian am...manakala yongnana lak amik kos perdagangan...hihih

kebetulan ketiga...cececehhhhh...cara perkenalan kitorg ngan soulmate masing2 sama la...cik ninie kenal ngan incik tunang melalui YM...dan yg x sangkanya td masa baca en3 yongnana psl doorgift tu baru perasan yongnana ngan incik asben dia pon kenal kat YM gak...ooomaigod...mmmg kebetulan betoi la...agak2 kitorg leh jadik besfren forever x?

kebetulan keempat...erkkk...xkhatam lg skodeng belog yongnana...eheheh...nanti2 la dah jumpe baru nk share ngan uols...

ermmm...rasa jap lg cam nk emel kat yongnana la...nk berkenalan...ecehhhh...bkn apa...nanti senang dah ada kawan kat Labuan kalau tetiba incik tunang kesayangan x dpt transfer balik smenanjung...maka terpaksa la dgn rela ati cik ninie kna ikut incik suami kesayangan dok kat Labuan sana kan...jadik...leh ar nanti g BAKAT sama2 ngan yongnana...eceh...berangan lebih je la cik ninie ni kan...hahah

k la korang...nanti cik ninie hapdet belog lg ye...nk p mandi sat....babai....i lap uols...muahhhh3



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 30 May 2012

perjalanan cinta cik ninie dan incik amin

















p/s: gambar2 Danbo sumenya bersumberkan gugel images





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 29 May 2012

7 perkara tentang tunang cik ninie




-i-
nama beliau ialah Badrul Amin..
mama abah tok tokwan pggil si dia "Amin" je
adik2 lak pggil "che Bard"
tunang dia yg comey-lotey ni pulak pggil "bie"

-ii-
lahir pd 2 Disember 1985
bintang sagitarius vs cik ninie yg berbintang Piscess 
org kata xsepadan...tp bg cik ninie kitorg couple paling sepadan kan bie...ecehhh

-iii-
si dia kesayangan cik ninie nih perwira negara :)
jugak perwira hatiku yg hanya miliknya sorang je...hihih
 "bie...sy bangga sgt ngan kerjaya bie...
sy akan terus sokong & menyokong bie smpai bile2"

-iv-
penyabar...baek ati..caring..bertanggungjawab...matang
kalau boleh sume benda2 yg baek ttg tunang kesayangan sy nk listkan kat sini
tp nanti korang2 muntah lak kan...hihih
tp pendek kata bie sy mmg sgt baek dan penyabar
xpernah pon marah2 cik ninie
 tp cik ninie la pulak yg slalu marah2...
sori sgt2 sygku perwira hati

-v-
romantik ala2 versi che Badrul Amin...hihihi
nape sy ckp begitu?
sbbnya tetiap ari tunang sy nih xpenah lokek utk ckp "I Love U"
xpenah lupa utk kiss2 manja muahhh3 dlm tepon..heheh
paling terharu bile tunang kesayangan sy nih kasik adiah perfume + pearl brooch
 sgt2 terharu!!! sy syg bie sgt2
bkn hadiah yg jadik ukuran kasih syg kita bie...
tp bile bie dah bg i really appreaciate it
tp....ada satu benda lg yg wat sy terharu sgt2...
hmmmmm...apekah itu???
when we're officially engaged
makanya cik ninie jugak officially booked by him
yeahhh..tu moment yg paling indah yg xkan sy lupa smpai bile2
"i love u bie till my last breath"
xsabar utk menunggu saat kita diijabkabulkan pulak...heheh

-vi-
minat bola sgt2...ari2 main bola
pastu Man U die hard fan nih..ouchhh
cik ninie slalu jeles2 ngan bola...bola dan bola...menci bola!
bola tu cam dah jadik bini no.1 incik tunang...huhuh
tp sbb bola jugak cik ninie bangga sgt2 ngan tunang kesayanganku ini...
sbb...incik tunang dpt wakil Labuan base utk main bola kat smenanjung nanti
yeay...yeay...yeay...bie blk semenanjung
nanti2 buleh jumpe dan dating2 :)

-vii-
beliau bakal menjadi suami yg terbaik utk cik ninie...
imam yg terhebat utk cik ninie dan our little caliphs
ayah yg paling hencem dan baik utk khalifah kecik kami nanti
menantu yg terbaik utk mama dan abah serta tok & tokwan
insyaAllah...


~ Doakan Kebahagiaan Cik Ninie dan Incik Amin ye ~




p/s: warna-warni en3 ari nih..hihih..sewarna-warni atiku jua...ecehhh





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

zaman kanak-kanak riang :)


heheh...zaman kanak2 mmg riang kan...w/pon xde gajet yg sehebat zaman skang nih tp rasanya mereka2 yg seangkatan ngan cik ninie ttp idup bahagia mengharungi zaman kanak2 riang kita kan...

xde gajet canggih cam ipad...ps2...psp, facebook & etc...tp ada je games kanak2 riang yg kita main kan..lompat galah...baling guli...baling kasut...lompat getah...congkak bijik getah sume kita main...paling kurang main aci ligan @ polis sentri...heheh...best sgt! alangkah bestnya kalau dpt diulang masa tu kan...anda setuju ngan sy???

tp en3 ari nih cik ninie xmo le citer psl permainan zaman kanak2 riang kita...ari nih tetiba terasa cam nk berkongsi psl makanan / snek ringan...jajan...cikedis zaman kanak2riang kita...w/pon masih ada lg skang nih tp susah sgt lerrr nk dpt...pakcik2 makcik2 kedai runcit dah xmo jual ke?huhuh

penah dgr kopok durian?heheh...kopok nih sedap sgt...manis2 lemak...kecik2 dulu kalau mamu jual roti lalu ngan basikal dia kat depan kuarters askar mesti kalut mintak duit kat mama nk beli kopok durian..tp bkn tiap2 ari dpt beli sbb dulu idup susah...adik beradik ramai pastu abah lak gaji kecik je...almaklum la...askar pangkat rendah...brapa sgt la kan gajinya...tp pape pon cik ninie bersyukur sgt sbb w/pon gaji abah ckit je tp abah berjaya skolahkan kitorg dan didik cik ninie adik beradik smpai berjaya dan dpt keje yg baik2...syg abah sgt2!

k la..xmo bebel panjang2...nanti makin panjang en3 cik ninie...pe kata kita layan gambar2 kenangan...sambil2 tu boley refresh kenangan masing2 ttg zaman kanak2 riang kita kan...hihih


keropok durian...so yummy

~source : gugel pic~


coklat asam

~ source : gugel pic~


coklat bulan 

~ source : gugel pic~


coklat udang

~source : gugel pic ~



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Monday, 28 May 2012

sinar di ujung jalan

assalamualaikum uolsss...

ari nih cam semangat ckit nk citer psl kawen2...hehehe...seblom2 nih bknnya x semangat tp xtau apa kebenda nk citer..

skang nih cam dah nmpak la cahaya di ujung jln...ecehhh...seblom nih kabur je xtau apa pilihan yg cik ninie ada...huhuh...sedey wehhh...nk kawen tp umah kecik & susah nk wat kenduri...bkn la cik ninie x bersyukur & nk demand lebih2...sbb nanti org akan ckp "ala...dok umah flat pon boley apa wat kenduri"...tp pd cik ninie...cik ninie nk bg keselesaan utk sume org baik pd ahli kuarga...sanak sedara & jugak jemputan yg dtg...

tu psl umah femili kat kulim terpaksa direject awal2...ye la...umah kecik je...biasa ar kan umah kos murah besaq mana sgt la keluasannya...sedangkan kalau kitorg 6 beradik blk berkumpul time cuti pon dah rasa panas ngan rimas sbb sempit...apatah lg nk wat majlis yg melibatkan acara kenduri-kendara kan...

mula2 tu cik ninie ingatkan sempat la nk wat umah kat kg serdang...tp...bile terjadik masalah yg x disangka2...tup2 plan nk wat kenduri kat umah sendiri di kg serdang x menjadik la pulak...pening sgt2 bile pikir masalah yg tiba2 dtg...masa lak mcm da makin suntuk...kenduri nk wat awal nov...tp apa pon x decide lg...kat skola org asik tnya2 da survey ke baju pengantin, pelamin & etc...pening wehhh...kdg2 cik ninie rasa sedey dan nangis sorg2...nape la mcm byk sgt dugaan yg dtg...bila org tnya preparation nk kawen cik ninie hanya mampu tersenyum tawar...huhuh...dlm ati wa nangis tau!

smpai le semlm tetiba dtg idea nk wat kat umah tok perak...ekceli penah gak terpikir nk wat kat umah tok perak utk kenduri kawen cik ninie nanti...tp sbb masa bertunang aritu kecik ati ngan mak sedara x bg pinjam bilik dia <tunang aritu wat kat umah tok perak>...jadik hajat nk wat kat umah tok perak direject lerr oleh diri sendiri...pikir2 baik wat kat umah sendiri...tp tu la...kita hanya mampu merancang...Tuhan jua yg menentukan...pas loan cik ninie utk wat umah diapproved oleh pihak bank...tetiba timbul lak psl isu tanah yg cik ninie nk wat umah tu...tension sgt2...dari semangat nk wat umah terus jadik tawaq ati...pastu terus ckp ngan abah kita carik tanah lain je...mls da nk rebut2 tanah sekangkang kera tu...lantak kat depa la nk faraid ke apa ke...nanti mati xcukup tanah kubuq baru padan muka depa...mmg sakit ati sgt2! tp pasrah je la...bkn rezki kitorg nk wat umah kat tanah tu w/pon mmg tanah tu tanah abah...tp dah dasar org tamak mmg xleh nk kata apa la...tanah hak kita pon dia sebok gak nk amik...lantak ar...mati nanti sendiri mau ingat arrr...hohoh

td blk kg tok perak...bincang2 ngan tok perak psl nk wat kenduri kat umah tok perak...tp nanti nk tambah dua bilik kat umah tok perak...satu bilik utk cik ninie dan satu bilik lg utk adik2 cik ninie...at least pas nih kalau blk umah tok perak kitorg dah ada bilik sendiri...kalau nk wat majlis pape pon x de la nk mengharap bilik makcik yg kedekut nk bg pinjam bilik dia...

 pasnih mesti cik ninie akan bersemangat utk share ngan uols sume psl persiapan kawen cik ninie yg tinggal x smpai 6 bln je lg..heheh...sila nantikan ye...



nota kecik: insyaAllah...kenduri cik ninie nanti bakal dibuat di umah tok kat perak...hopefully sume akan berjln dgn lancar...and now...baru rasa semangat nk wat persiapan kawen...heheh...




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 23 May 2012

i love chocolate blog


assalamualaikum uols...

lama dah x updet belog...rinduuuuuu sgggttttttt...heheh...ari nih nk share psl "coklat blog"...ayaq nih wajib beli kalau p GIANT...tp kalau dah teringin sgt sggup je p GIANT semata2 nk minum "coklat blog" nih...sodap wehhh nk2 bile campuq ngan bubles...so yummy..

 ~source: google pic~

skali beli RM3.10...hahah...dan slalunya perisa coklat je yg cik ninie amik...yg len xbest...semlm dah try "watermelon blog" tp rs cam honeydew pulok...pastu penah gak order "ABC blog"...tp xsedap...ttp jugak "coklat blog" yg paling sodap...hihih...korang nk cuba rasa? try ar carik kat tempat yg berdekatan ngan korang...x rugi tau...dijamin sodap!!! nk tau carik katne? heheh...carik ar kat sume kiosk "COOL BLOG"...pasti jumpa pnya la...lg senang kalau nk carik kiosk nih color pink...alololo...feberet color cik ninie tu...

~source: google pic~


p/s: kalau uols nk cuci mata leh melawat website COOL BLOG nih...hoyeahhh...mmg cool abes la



~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 17 May 2012

our anniversary



dah bercintan-cintun


dah bertunang






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 16 May 2012

selamat hari guru


assalamualaikum

heheh...dgn ini cik ninie yg comey lg gojes nk ucapkan 

Selamat Hari Guru kpd sume warga pendidik di seluruh Malaysia

"Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara"

smoga kita sume ikhlas dlm mendidik anak bangsa

kat skola cik ninie ari nih meriah ngan mcm2 xtvt

ada futsal, netball, boling buah kelapa n etc

sume enjoy dan hepi2

rs cam ilang sume stress

pastu cam biasa dpt hadiah

w/pon x mintak 

tp cik ninie ttp appreciate hadiah yg plajar2 bg kat cik ninie

terharu wehhh...hukhukhuk

sbb yg kasik adiah especially cupcakes tu 

dari plajar yg slalu kna marah dlm klas 

"tenkiu byk2 cikgu ucapkan syg2ku

cikgu doakan uols dpt menjawab ngan baik utk exam sok

especially paper sejarah

i know uols can do it!!!"


 ~ TQ so much my syg2ku ~





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

wordless wednesday #7

 ~ source: facebook ~




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 15 May 2012

keliru




~ source: gugel image ~


awk kata nk call

tp awk x call pon

sy tunggu

seminit...dua minit...tiga minit

masa terus berlalu

dan sy terus menunggu

smakin ari sy makin x paham

apa mknanya hubungan nih

 sy rs sy x dpt nk fahami awk

dan awk pon mgkin x dpt nk fahami sy

bile sy merajuk ngan awk

bile sy terasa ati ngan awk

sy x mo jwb call awk

tp akhirnya sy jwb gak

sbb sy syg awk

tp

sy takut sgt awk

kalau dah byk kali sy terasa ati

sy lari tggal awk nanti

sbb sy x nk ati sy luka lg byk





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Sunday, 13 May 2012

benci bila diam je



~ source: gugel pic ~


huh...benci sgguh bile jadik diam gini

mood baik pon leh jadik x baik

x paham nape mesti jadik cenggini

hukhukhuk






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Friday, 4 May 2012

idea utk doorgift

assalamualikum darlings n peeps...

hurm...wassup today? heheh...speaking london pulak! bajet gud-gud la tu...hahah...ari nih x tau nk citer apa kat belog nih...wordless friday leh x? ngeh3...haipp...mana leh...kan dah kata wordless wednesday je...apadaaaa...

k la...ari nih pe kata kita jln2 cuci mata...tp bkn jln2 kosong beb...jln2 carik idea...heheh...bkn pe...mana tau nanti leh dpt idea utk majlis sendiri kan...ehhhh...majlis apa? idea apa? 

masa tgh dok terpikir2 nk tulis apa utk en3 ari nih tetiba terasa cam nk review belog b2b...gediks la kunun2 nih nk survey tgk pe yg b2b & ex-b2b wat utk majlis dorang...agipon nmpak meriah dan glemer je benda yg dorang wat w/pon DIY ataupon under bajet...

jadik...first2 kita tgk pe idea yg kita leh dpt utk kasik buah tgn kat org yg dtg ke majlis kita...panjang citenya...doorgift utk para tetamu la...lets cekidaut 

ermmm...cik ninie bekenan sgt ngan idea botol jar nih...nmpak simple sgt...jadik x yah nk pening2 kepala kan...hasilnya pon cantik tertarik kau mmg da bomb la! x caya? scroll ke bwh...

~ source: belog kina ~

~ source: belog kina lg ~

dua contoh kat atas tu sy amik kat belog kina...simple tp cantik dan ekslusif...hohoh...best gak kalau dpt wat doorgift cenggini...pernah gak bgtau kat mama cik ninie ttg idea nih...mama okeh je...xde masalah...cuma tggal nk pikir nk letak apa kat dlm botol jar nih kan...aisehman...bab pikir2 nih yg cik ninie mls sgt2! sapa nk tolong pikir utk cik ninie? i kasik hadiah lima ploh sen....hikhikhik

ekceli mmg stakat nih cik ninie rasa tu je la kot idea terbaik yg mampu dipikirkan...mls beb nk pening2 kepala pikir psl benda alah nih...tp dlm xmo dok pikir2 tu kna pikir gak kan...heheh...leh x i bg bunga telur je utk tetamu yg dtg? agipon i kan pengantin bajet...cian kai i nih...sobsobsob...

hurmmm...pilihan kat tgn memasing kan...tp since dah niat nk sedekah utk tetamu yg dtg...x slh kot kalau kita nk bg doorgift yg ada value kan...paling penting...bior la affordable kan ngan bajet kita...jadik...cik ninie bulatkan tekad <ecehhh> nk kasik gak doorgift utk tetamu2 cik ninie nanti....dan opkos la nanti nk guna botol jar cam kina pnya gak...tp isinya bkn cookies la...cik ninie mana la reti wat benda alah tu...agipon mls lerr...hahah

makanya...dlm botol jar tu nanti mebi la cik ninie akan isi dgn...

~ BISKUT ISING ~

~ source: gugel image ~

biskut ising nih glemer gilos masa cik ninie kecik2 dulu...suka sgt mkn! tp bkn mkn biskut dia...sebok bebenor mkn gula dia tu smpaikan kalau bukak balang msti tggal biskut tu je terkodek2 sorang2...ising dia? hahah...dah abes cik ninie kebas...jadik mebi kalau letak biskut nih dlm botol jar tu mesti nmpak comey kan utk bg kat tetamu...manis je cam i nih...hihih

tp kan...idea nih sbenarnya ada seorg ex-b2b dah wat...baru terperasan masa gugel2 td...xpe la kan...sbb kenduri lain2...hikhik...ala...small matter je tu...ye x? nk tgk x camne hasilnya bile biskut ising yg comey tu kita letak dlm botol jar...jeng-jeng-jeng

 ~ source : belog Asz Miza ~

sgt mabeles lg comey kan...hihih...suka sgt ngan idea nih...tunjuk2 kat mama cik ninie dan opkos la mama i setuju uols...ohhhh...x sabaqnya nk wat projek nih! ops...eksaited suda...heheh

beside idea biskut ising tu ekceli ada gak idea lain yg terlintas kat kepala cik ninie nih...rasa cam nk bg doorgift botol jar yg berisi ngan benda alah nih...apakah dia?

APAM DOTDOT COMEY

~ source: apamdotdot ~

comey kan kalau apam dotdot yg bermcm2 corak nih jadik doorgift...tp cik ninie x reti nk wat...heheh...kalau nk gak jadikkan apamdotdot nih sbagai doorgift kna pujuk akak sepupu cik ninie wat kan le...sbb dia mmg wat apam dotdot utk dijual...apamdotdot kat atas tu hasil keje akak sepupu cik ninie le...kalau nk order klik je kat apamdotdot tu...cik ninie dah tolong link kan...heheh...erm...apam dotdot nih cik ninie penah bg sbagai hantaran utk incik tunang...pastu siap oder lg utk incik tunang bwk blk labuan aritu sbb incik tunang suka sgt ngan apam dotdot...heheh

k la uols...dah panjang bebenor en3 ari nih cik ninie taip...kang penat cik ninie taip panjang2 korang mls baca lak...hihih...stop dulu la ye...agipon nk packing brg ckit...mlm nih fly ke labuan...heheh...eh slh...fly ke kl...sok nk p beli baju...p pesta buku ngan amik si hitam my new baby!

babai uols...have a nice weekend






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Thursday, 3 May 2012

trip ke Tmn Negara Penang

assalamualaikum uols

k la...ari nih cik ninie nk share psl Trip ke Tmn Negara Penang...asik berjanji je kan nk storymory kat belog nih...tp x story2 gak...hihih...sori ye kwn2...hurmm...Trip 2 Tmn Negara Penang nih anjuran kelab geografi skola cik ninie..so saja la cik ninie join skali sbb kalau arap nk p sendiri mmg x la...kalau nk p pon mgkin nanti ngan incik tunang la <bila encik amin dah jd suami nanti> hahah

we all p 19 April aritu...kul 7 pg bertolak dari skola...gigih betoi cik ninie ngan adik <Eyka> bgn awal sbb takut kna tinggal...heheh...bkn takat budak2 je takut kna tggal...cikgu pon takut gak wehhh...

pas 2 jam lebih kurang perjalanan....finally we all smpai le kat Tmn Negara Penang...disambut meriah ngan siraman air mawar ujan yg mencurah-curah gitu...uhuh...sejuk wehhh...tido pon sodap nih! tp masa smpai tu we all x leh nk explore tmn negara lg sbb ujan kan tgh turun ngan lebat...jadik we all lepak2 dulu dlm muzium tmn negara tu...heheh...jadik sempat le posing2 bagai dlm muzium tu...



bile ujan dah reda baru we all gerak masuk utan...and then bermulalah perjalanan yg penuh sengsara tp best! sengsara sbb asik naik bukit turun bukit je...kalau turun bukit tu best la...tp nk naik dan panjat bukit mmg azab le...rasa nk tercabut kepala lutut nih...tp paling best we all treking dlm ujan...dah lama beb xmandi ujan since dah besor gedabak nih...tup2 aritu dpt main ujan...mmg best xhengat donia la...kiranya treking we all aritu bkn basah peluh tp basah dek air ujan yg mencurah spanjang pegi dan balik...



destinasi we all ialah dari pintu masuk tmn negara ke Pantai Kerachut...kat pantai nih ada penyu tau...dan kat pantai nih jugak la tempat pertembungan antara air laut ngan air tawar sehingga terbentuknya tasik meromiktik..masa we all pegi...tasik nih kering kontang sbb air laut x masuk tasik...jadiknya we all leh jln2 lg kat dlm tasik tu...best ooo...dan grup we all bernasib baik gak sbb dpt tgk pertembungan antara air laut yg masin ngan air tasik yg tawar kat beting pasir masa air laut tgh pasang...subhanallah...kagum sgt2 sbb kedua2 air tu x bercampur langsung...tu la keunikan tasik meromiktik nih...kenapa x bercampur? sbbnya tasik meromiktik nih mempunyai dua lapisan air yg berbeza suhu dan ketumpatan...boleh rasa ooo perbezaan dia...i mean...perbezaannya kita boleh rasa bile kita letak kaki kat dlm air tu...masa kaki cecah permukaan air kita rasa sejuk sgt2...then bila dah masuk dlm air kita leh rasa kehangatan air tu...so air yg sejuk kat permukaan atas tu sbenarnya air tasik...dan air yg hangat kat bawah tu adalah air laut...

 ~ eyka ~

~ unik kan? ~

 ~ nk tgk p sendiri...hihih ~

kalau uols sendiri nk rasa pengalaman yg cik ninie dah lalui...uols leh la p tmn negara penang...cuti skola pon dah nk dekat kan...so boleh la p beramai2 ngan famili ke kwn2 ke...at least kalau xmo treking pon masih ada alternatif lain utk ke sana...dgn apa? heheh...bg yg syg kat segala lemak tepu dan x tepu tu bleh la p ke  sana naik bot...bayaran? cik ninie kurang pasti le pulak sbb cik ninie dan rombongan cik kiah nih p blk treking je...heheh

rasanya tu je la kot yg cik ninie leh share ngan uols psl trip ke tmn negara nih....kalau uols nk tau lebih lanjut leh lawati website tmn negara penang utk dptkan sgala info...x pon pegi sendiri ke tmn negara penang utk mersai pengalaman yg sgt berharga tu...ye la...citer byk pon x guna gak kan...dah rasa sendiri baru la best! slmt bercuti dan selamat bertreking pd sapa2 yg dah pasang niat utk menawan tmn negara penang...all da best frens! x rugi uols bercuti2 Malaysia kat tmn negara nih...lebih2 lg kalau dpt mengunjungi pantai kerachut dan tasik meromiktik nih...sbb apa? sbbnya kat Malaysia nih hanya pantai kerachut je yg ada tasik meromiktik nih...dan selain Malaysia, tasik meromiktik nih jugak ada kat Australia...kot2 uols byk duit leh la kan p ke Ausi sana nun..tp org kata ujan emas di negeri org ujan batu di negeri sendiri...baik cuti2 Malaysia dlm negeri sendiri kan...jimat pon jimat

b4 cik ninie undur diri...cik ninie kongsi beberapa keping gambar pantai kerachut dan tasik meromiktik...jom layannnnn...zassss

~ dlm tasik meromiktik...siap leh jln2 lg ~


~ penyu pon ada kat pantai kerachut nih ~

~ tasik meromiktik ~ 





~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Wednesday, 2 May 2012

wangi cikgu ari nih

assalamualaikum sume...

hehehe...slm ari jumaat utk sume...yeszaaaa...tiba sudah ari jumaat...makanya...diisytiharkan sok cuti...hoyeahhhh...mcm xpenah cuti la pulak kan...senget! tp lg senget kalau korang pecaya yg ari nih ari jumaat...sbbnya ari nih ari rabu okeh! patutnya worldless wednesday...tp cik ninie gatai gak nk updet en3 ari nih...x sabaq dah nk tggu sok even dah ada en3 worldless wednesday #6...ada cik ninie kesah??? hahah

orait geng...awal2 bln cenggini cik ninie mmg semangat gilos2 menghupdet belog kan...pastu bile tgh bln akhir bln smangat dah tinggal nyawa2 ikan...maka natijahnya...belog comey nih pon akan sunyi sepi...adoyai...x tau le camno den leh kna penyakit mls nih...x leh langsung nk jadik blogger tegar...asik terbabas je...haishhh...

pape pon kira okeh la kan ada gak satu dua kesah yg terhupdet kat sini...drpd senyap sunyi at least ada la jugak barang dua tiga kesah nk dikongsi bersama kamu2 sume yg comey mcm sy kan...heheh...perasan!

ari nih cik ninie nk share ttg ini....tada....

~ source: google pic ~

~ source: google pic ~

kesah pg td....den x sabo dah nk share ngan korang sume...sila layan drama suku babak kat skola pg td...

pelajar 1: wanginya cikgu ari nih
pelajar 2: a'ah la cikgu...cikgu pakai minyak wangi apa nih? wangi sgt!
cikgu     : ermmm...mana leh bgtau...rahsia

hmmm...perbualan kat atas tu berlaku pg td masa kat bilik guru...haishhh bdk2 nih...sume benda nk amik tau kan...smpai perfume yg cikgu pakai pon dorang leh bau dan nk tau...adoyai...siap cium2 lg baju ngan tudung cikgu...mmg parah! wangi sgt ke? heheh...

k perfume midnight rose tu actually incik tunang yg bg masa bertunang ari tu...nk kata hadiah bertunang x la jugak sbb x masuk dlm hantaran tunang...dan nk kata hadiah besday pon x jugak sbb incik tunang x balut cantik2 pon dan x ckp pon tu hadiah besday...tp bg cik ninie senang je...nih kira hadiah tunang merangkap hadiah besday la...eceh...puaskan ati sendiri je nih...heheh...seumur idup x pernah lg dpt hadiah mahal cenggini <terjakun terkesima jap> pastu perfume lak tu kan...pe maknanya eh? hahah...maknanya incik tunang a.k.a encik amin syg sgt2 kat cik tunang dia la nih...even kuat merajuk tp masih disyg2 lg...heheh...thanx a lot bie sbb syg sy dan terima sy seadanya...then...google2 kat tenet nk carik gak rahsia disebalik pemberian perfume nih...heheh...suka sgt! nk tau pe maksudnya? maksudnya si dia cinta kat kita sgt2! ya Allah...syg bie sgt2...i love u too bie..forever n ever after Allah, Rasul n mama abah...

selain perfume yg tersangat la wangi tu...incik tunang bagi brooch jugak...mutiara sabah mali...hohoh...sgt cantik smpai syg nk pakai sbb takut rosak mutiara tu...heheh...simpan dlm almari je la...incik tunang suh pakai gak tp cik tunang dia nih degil sgt2...ttp xmo pakai gak..rosak nanti nangis x berlagu la cik ninie...hohoh

 ~ brooch yg cik ninie syg sgt2 ~

jadik...kesimpulannya...brooch cantik nih jadik perhiasan dlm almari dan perfume yg sgt wangi tu cik ninie terpaksa la pakai gak...mula2 dulu cadang x nk pakai gak...syg wehhhh...kang abes mana nk carik kan...tp incik tunang suh pakai gak...dia ckp abes nanti beli lg...okeh syg...perfume nih abes bie beli dan kasik hadiah kat sy lg ye...hahah...abes kopak duit incik tunang kalau cenggini kan...sabo je la! tp seyesly...perfume nih mmg best la...rasa wangi dan fresh je...even dah berpeluh2 kat padang pon ttp rasa wangi gak...buktinya...kalau x...xde la bebudak tu ckp cikgu ninie wangi pg tadi kan...siap cium2 lg...hahah...padahal cik ninie baru je lepas ajar PJ pg tadi...ermmm...wanginya sy!

ehhhh...ada sapa2 yg teringin nk pakai ke perfume nih atau brooch nih? heheh...leh order ngan cik ninie...nanti cik ninie kasik special diskaun...ada bran?




~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

wordless wednesday #6





~ source: facebook Nur Hafizah Bahijah ~


~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~

Tuesday, 1 May 2012

xde mood - _-



~ google pic ~


assalamualaikum uols...

dah lama kan cik ninie x updet belog

hurmmm...xde mood nk berbelog sejak akhir2 nih

en3 trip 2 tmn negara pon masih utang ngan korang sume

huhuh...maafkan cik ninie ye

byk sgt benda mengasak fikiran skang nih

serentak dan bertimpa2 lak

cik ninie pon xtau patut ke x nk share kat belog comey nih

tgk la nanti camne

kalau rasa rajin nk updet 

nanti cik ninie share ngan korang

kalau malas

xde la gamaknya kot

huhuh

jaga diri korang baik2 tau

doakan mood cik ninie baik2 saja ye






~ terima kasih sudi singgah blog cik ninie..cayang korang sume ~